Neuvolat


Kuopion kaupungin äitiysneuvolapalvelut järjestetään 12 neuvolassa lähipalveluina.  Lastenneuvolapalveluja järjestetään lähipalveluina 16 neuvolassa.

Neuvoloiden avovastaanotto on Kuopion kaupungin perheille suunnattu matalan kynnyksen palvelu ja päivystävää neuvolatoimintaa. Avovastaanotot eivät tarjoa sairaanhoidollisia palveluja. 

Seksuaaliterveysneuvola auttaa ja neuvoo seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa sekä tukee ja ohjaa raskaudenkeskeytyksen jälkeisissä asioissa.

Ajankohtaista


Vesirokkorokotukset ovat alkaneet kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvana 1.9.2017 alkaen maksutta kaikille 1.1.2006 ja sen jälkeen syntyneille lapsille, jotka eivät ole sairastaneet vesirokkoa. Ensimmäisen vuoden aikana kaikille tautia sairastamattomille 1,5-11 vuotiaille tarjotaan yksi rokoteannos neuvolan tai koulun ikävuositarkastuksessa.

Vesirokkorokotteen saatavuudessa on ongelmia. Tästä johtuen rokotteet saattavat loppua kesken sekä neuvoloista että kouluilta eikä rokottaminen määräaikaistarkastuksen yhteydessä tuolloin onnistu. Rokotteeseen oikeutetut saavat puuttuvan rokotteen heti uuden rokote-erän saavuttua. Pahoittelemme tilannetta.

Sähköinen asiointi Sähköinen asiointi

Neuvoloiden yhteystiedot Neuvoloiden yhteystiedot

Ajanvaraus arkisin
klo 12–13 omasta neuvolasta.

Kun lapsi sairastuu

Äkillisesti sairastuneen lapsen hoito kuuluu tiimilääkärille.

Äitiysneuvolan päivystyspuhelin kiireellisissä asioissa (ei ajanvarauspuheluita)
044 718 1668
ma-to klo 8-15:30
pe klo 8-14