Päivähoito ja opetus

Tuoreimmat uutiset

Yläkouluun siirtyminen ja 6.-luokkalaisen painotettuun opetukseen haku

Oppilaat siirtyvät ilman erillistä hakua kuudennelta luokalta kotiosoitteen mukaan määräytyvään yläkouluun seitsemännelle luokalle. Oppilaan kotiosoitteen mukainen tuleva yläkoulu näkyy Wilmassa 3.12.2020 alkaen. Oppilas voi hakea painotettuun opetukseen (kuvataide, liikunta, urheilu, matemaattis-luonnontieteellinen, musiikki tai tanssi), kaksikieliseen opetukseen (suomi - englanti), B2-latinan opetukseen tai toissijaiseen kouluun. Haku tapahtuu Wilman kautta ja hakuaika on 3.12.2020 - 10.1.2021.
Lue lisääTietojaYläkouluun siirtyminen ja 6.-luokkalaisen painotettuun opetukseen haku »

Koulu-uhkaus Minna Canthin koululla - tekijä otettu kiinni

Poliisi on saanut tietoonsa Minna Canthin koululle kohdistetun koulu-uhkauksen. Poliisi on parhaillaan paikalla koululla ja valvoo tilannetta. Tilanne on rauhallinen ja poliisi selvittää uhkauksen alkuperää ja tekijää. Poliisi kehottaa kuitenkin varovaisuuteen alueen läheisyydessä.
Lue lisääTietojaKoulu-uhkaus Minna Canthin koululla - tekijä otettu kiinni »

Hyvinvointiranneke tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa kulttuuria ja liikuntaa edullisesti

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen on yksi kaupungin keskeisimmistä tavoitteista. Tähän tavoitteeseen vastataan nyt lasten ja nuorten hyvinvointirannekkeella, jossa erityyppisiä kaupungin tuottamia palveluja on koottu yhteen edulliseen kokonaisuuteen. Kaikille kuopiolaisille alle 20-vuotiaille tarjotaan mahdollisuus harrastaa ja nauttia monipuolisista liikunta- ja kulttuuripalveluista sekä kansalaisopiston tarjonnasta edullisesti.
Lue lisääTietojaHyvinvointiranneke tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa kulttuuria ja liikuntaa edullisesti »

2. luokkalaisten painotettuun opetukseen hakeminen käynnissä

Painotetulla opetuksella tarkoitetaan oppiaineen tehostettua ja syventävää opetusta. Oppilas voi hakea kuvataiteen, liikunnan, matemaattis-luonnontieteellisen, musiikin tai tanssin painotettuun opetukseen. 2. luokkalaisten haku painotettuun opetukseen aukeaa Wilmassa tänään. Hakuaika on 1.12.2020 – 10.1.2021.
Lue lisääTietoja2. luokkalaisten painotettuun opetukseen hakeminen käynnissä »

Perhekeskusmalli käyttöön koko Pohjois-Savon alueella

Perhekeskusmallin käyttöönotto etenee Pohjois-Savossa POSOTE20-hankkeen vauhdittama. Tavoitteena on, että lasten ja perheiden palvelut toimivat perhekeskusmallin mukaisesti kaikissa Pohjois-Savon kunnissa vuoteen 2022 mennessä. Käyttöönotto muuttaa toiminnan painopistettä ennaltaehkäisevään ja varhaiseen tukeen ja hoitoon. Perhekeskusmalli kokoaa nyt erillään olevat palvelut yhteen. Verkostoon kuuluvat mm. neuvolapalvelut, lapsiperheiden perhetyö, kasvatus- ja perheneuvonta, varhaiskasvatuspalvelut, oppilashuolto ja järjestöjen ja seurakunnan toiminnot.
Lue lisääTietojaPerhekeskusmalli käyttöön koko Pohjois-Savon alueella »