Päivähoito ja opetus

Tuoreimmat uutiset

Lakko 3.-9.5.2022 rajoittaa kaupungin palveluja

JUKO ry:n, JHL ry:n ja Jyty ry:n Kuopiossa ilmoittama työnseisaus toteutuu 3.-9.5.2022. Viikon pituisen lakon aikana kaupungin palveluja tarjotaan rajoitetusti. Lakko on rajattu siten, että se ei koske tehtäviä, joiden tekemättä jättäminen voisi aiheuttaa vaaraa kansalaisten hengelle, terveydelle, turvallisuudelle tai omaisuudelle.
Lue lisääTietojaLakko 3.-9.5.2022 rajoittaa kaupungin palveluja »

Kuopion museon Menneisyyden jäljillä -kesäleirit nyt täällä!

Kuopion museon kesäleirillä lähdetään tutkimusmatkalle satojen ja tuhansien vuosien päähän menneisyyteen. Leirin aikana tutustutaan tutkimisen ja tekemisen kautta siihen, millaisista johtolangoista esimerkiksi arkeologit tai paleontologit kokoavat kuvaa maailmasta, jota ei enää ole. Leirit ovat neljäpäiväisiä ja niitä järjestetään kaksi: ti 7.6. – pe 10.6. ja ti 14.6. – pe 17.6.
Lue lisääTietojaKuopion museon Menneisyyden jäljillä -kesäleirit nyt täällä! »

JUKOn, JHL:n ja Jytyn mahdollisen lakon vaikutukset varhaiskasvatuspalveluissa 3.-9.5.2022

Edlevo-kyselyllä on kartoitettu lasten hoidon tarvetta mahdollisen lakon aikana 3.-9.5.2022. Kartoituksen perusteella ei varhaiskasvatusta pystytä järjestämään kaikille sitä tarvitseville. Varhaiskasvatuksessa vain pieni osa henkilöstöä on työssä työtaistelun aikana. Lakko koskee myös Servican ruoka-, laitos- ja kiinteistö-huollon henkilöstöä.
Lue lisääTietojaJUKOn, JHL:n ja Jytyn mahdollisen lakon vaikutukset varhaiskasvatuspalveluissa 3.-9.5.2022 »

Puijolan vastaanottokeskus avasi päivystyspuhelimen ukrainalaisille

Kuopion Setlementti Puijola avasi vastaanottokeskuksen Haapaniemenkadulle 1.4.2022. Toiminta keskuksessa on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Puijolan vastaanottokeskukseen on tähän mennessä rekisteröity noin 450 sotaa paennutta ja turvaa hakevaa ukrainalaista. Asiakaspalvelun parantamiseksi ja toiminnan kehittämiseksi Puijola on avannut vastaanottokeskuksen päivystysnumeron, josta saa tietoa keskuksen toiminnasta ja sen tarjoamista palveluista.
Lue lisääTietojaPuijolan vastaanottokeskus avasi päivystyspuhelimen ukrainalaisille »

Lakolla vaikutuksia kaupungin palveluihin 12.-13.4.2022 – lakon ulkopuolelle rajattu tehtäviä myös paikallisesti

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn Kuopiossa ilmoittama työnseisaus toteutuu 12.4. - 13.4.2022, ellei uutta sopimusta saada siihen mennessä. Mahdollisen kaksipäiväisen lakon aikana kaupungin palveluja tarjotaan rajoitetusti. Lakko on rajattu siten, että se ei koske tehtäviä, joiden tekemättä jättäminen voisi aiheuttaa vaaraa kansalaisten hengelle, terveydelle, turvallisuudelle tai omaisuudelle. Lakon vaikutuksista kaupungin palveluihin voi lukea www.kuopio.fi-sivuilta. Kuopion kaupunki ja ammattijärjestöjen edustajat ovat 4.4. ja 7.4.2022 käyneet lakkorajaneuvotteluja tehtävistä, jotka eivät kuulu lakon piiriin.
Lue lisääTietojaLakolla vaikutuksia kaupungin palveluihin 12.-13.4.2022 – lakon ulkopuolelle rajattu tehtäviä myös paikallisesti »