Päivähoito ja opetus

Kuopiossa vallitsee nyt koulu- ja päiväkotirauha

Kuopioon on julistettu jo kuudetta kertaa koulu- ja päiväkotirauha. Julistajana toimi tänä vuonna KuPSin tähti Ilmari Niskanen, joka koki tehtävän suurena kunniana. ”Meidän kaikkien pitää tehdä töitä, jotta kiusaamisesta päästäisiin eroon." Tilaisuudessa päästiin nauttimaan myös kuopiolaisen rap-duo Bojosin ja Cheer Stars -cheerleadingtanssijoiden mahtavista esityksistä.
Lue lisääTietojaKuopiossa vallitsee nyt koulu- ja päiväkotirauha »

Varda - varhaiskasvatuksen tietovaranto

Varhaiskasvatuksen tietovaranto (Varda) on vuoden 2019 alussa käyttöönotettu kansallinen tietovaranto, joka sisältää tietoja varhaiskasvatustoimijoista, varhaiskasvatuksen toimipaikoista, varhaiskasvatuksessa olevista lapsista, lasten huoltajista ja varhaiskasvatuksen henkilöstöstä.
Lue lisääTietojaVarda - varhaiskasvatuksen tietovaranto »

Uuden toimintavuoden aloitus Kuopion varhaiskasvatuksessa

Koronatilanteen jatkuessa Kuopion kaupunki noudattaa OKM:n ja THL:n 4.8. päivitettyä ohjeistusta opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjille koronavirusepidemian aikana. Varhaiskasvatuksessa vältetään edelleen tarpeettomia lähikontakteja ja noudatetaan hyvää hygieniaa. Rajoituksista huolimatta on tärkeää huolehtia, että lapsi saa laadukasta hoitoa sekä tarvitsemansa aikuisen läheisyyden ja turvan.
Lue lisääTietojaUuden toimintavuoden aloitus Kuopion varhaiskasvatuksessa »

Koulujen alku tuo elämää kaduille

Peruskoululaiset ja lukiolaiset ovat aloittaneet koulutaipaleensa taas keskiviikkona 12.8.2020. Pitkä kesäloma ja sitä edeltänyt poikkeuksellinen kevät ovat varmasti saaneet lapset ja nuoret kaipaamaan kontakteja ystäviin. Tulevana viikonloppuna sekä ensi viikon lopulla on odotettavissa, että erityisesti nuoret haluavat juhlistaa koulujen alkua ja kokoontuvat tapaamaan toisiaan kaupungin keskustaan, Valkeisenlammen ympäristöön sekä sataman ja Väinölänniemen alueelle.
Lue lisääTietojaKoulujen alku tuo elämää kaduille »

Kuopion aikuislukio tarjoaa joustavan mahdollisuuden opintojen suorittamiseen - uusien opiskelijoiden tilaisuudet 17.8. ja 18.8.

Kuopion aikuislukio tarjoaa aikuisille ja nuorille joustavan mahdollisuuden lukio- ja peruskouluopintojen sekä ylioppilastutkinnon suorittamiseen. Lisäksi on mahdollisuus opiskella yksittäisiä aineita tai kursseja, korottaa jo saadun päättötodistuksen arvosanoja ja täydentää lukio- ja ylioppilastutkintoa. Uusien opiskelijoiden ilmoittautumistilaisuudet pidetään ma 17.8. ja ti 18.8. kello 16-18 aikuislukiolla luokassa 109 (Kallaveden lukion rakennus, Maaherrankatu 2).
Lue lisääTietojaKuopion aikuislukio tarjoaa joustavan mahdollisuuden opintojen suorittamiseen - uusien opiskelijoiden tilaisuudet 17.8. ja 18.8. »