Päivähoito ja opetus

Tuoreimmat uutiset

Takaisin

Lasten ja nuorten hyvinvointiranneke on nyt LIIKKIS-ranneke

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen on yksi Kuopion kaupungin keskeisimmistä tavoitteista. Tähän tavoitteeseen vastataan lasten ja nuorten hyvinvointirannekkeella, jossa erityyppisiä kaupungin tuottamia hyvinvointipalveluja on koottu yhteen edulliseen kokonaisuuteen. Kuopiolaiset lapset ja nuoret saivat viime vuoden lopulla äänestää hyvinvointirannekkeelle nimeä ja rannekkeen nimeksi valikoitui Liikkis-ranneke.
 
Rannekkeet ovat olleet suosittuja ja vuodessa niitä on myyty jo noin 3000 kappaletta. 
 
”Mun mielestä tää ranneke helpottaa just salilla sekä uimassa käymistä, koska sä voit vain mennä Kuntolaaksoon ja piippaat rannekkeen niin pääset uimaan ja salille. Helppoa ja kätevää”, kommentoi Sofia Friman, yksi Liikkis-rannekkeen käyttäjistä. 
 
Liikkis-rannekkeeseen ovat oikeutettuja kaikki alle 20-vuotiaat kuopiolaiset. Rannekkeen voi hankkia Kuopio-hallin, Lippumäen ja Kuntolaakson uimahallin asiakaspalvelupisteistä 6 tai 12 kuukaudeksi kerrallaan. Rannekkeen hinta on 40 € / 6 kk ja 70 € / 12 kk, ja lisäksi ensimmäisellä kerralla tulee ostaa 7,90 € maksava ranneke, johon etu ladataan.  
 
Rannekkeella voi käyttää Kuntolaakson ja Lippumäen uimahalleja sekä niiden kuntosaleja ja Kuopio-hallin kuntosalia sekä juoksurata-aluetta. Etuihin kuuluu myös Kino Kuvakukon ensi-iltaohjelmiston näytökset teatterin ikärajojen mukaisesti (ei koske elokuvakerhojen näytöksiä). Lisäksi rannekkeella saa 10 € alennuksen Kuopion kansalaisopiston alle 20-vuotiaille suunnattujen kurssien kurssimaksuista. Rannekkeen palvelutarjontaa täydennetään jatkossa. 
 
Lasten ja nuorten hyvinvointirannekkeen rinnalla Kuopion kaupunginorkesteri ja kaupunginteatteri tarjoavat kaikille alle 20-vuotiaille ja opiskelijoille esityspäivänä lunastetut liput hintaan 4 €, mikäli lippuja on vielä tuolloin jäljellä. Etu koskee orkesterin kausikonsertteja ja on lunastettavissa Kuopion Musiikkikeskuksesta. Kaupunginteatterin esityksiin etuliput voi lunastaa kaupunginteatterin myyntipisteistä esityspäivänä. Etu koskee Kuopion kaupunginteatterin omia esityksiä.  
 
 
Lisätietoja Liikkis-rannekkeesta:
Katso myös juuri julkaistu Liikkis -video: Lasten ja nuorten hyvinvointiranneke on nyt LIIKKIS-ranneke