Päivähoito ja opetus

Tuoreimmat uutiset

Takaisin

Pyöriikö nurkissasi pikkuesineitä? Kerää ne yhteen, teemme niistä taidetta

Pyöriikö nurkissasi pikkuesineitä ja tavaroita siellä sun täällä ja laatikot pursuilevat sitä sun tätä pientä rojua? Kerää ne yhteen ja tuo koululle keräykseen - me teemme niistä taidetta!

Kuopion taidelukio Lumit, Kuopion Taidemuseo ja Jätekukko järjestävät kuopiolaisille peruskouluille materiaalinkeräyskampanjan 1.9.-30.11.2021 välisenä aikana. Kerättyä materiaalia käytetään taidelukio Lumitin julkisen taideteoksen materiaalina, joka julkistetaan kesällä 2022. Keräykseen osallistuneiden luokkien kesken arvotaan palkintoja. Ilmoittautuminen 15.10.2021 mennessä osoitteessa www.jatekukko.fi/tarpeettomastataiteeksiEsineiden keräys päättyy helmikuussa 2022 ellei toisin tiedoteta. Kampanja palkintoineen on tarkoitettu vain kuopiolaisille peruskouluille. 

Keräykseen osallistuneiden luokkien kesken arvotaan seuraavat palkinnot:

  • 500 € luokkaretkirahastoon
  • 300 € luokkaretkirahastoon
  • 200 € luokkaretkirahastoon
  • Retki, jossa tutustutaan taideteokseen ja vieraillaan myös Kuopion jätekeskuksella
  • Kirja- ja/tai välituntipelipaketteja 4 kpl (arvo á 50 €)


Huom! Materiaalia taideteosta varten kerätään myös Kuopion taidemuseolla. Esineitä voi toimittaa taidemuseon kassalle ti-su 10-17, ke 10-19, Kauppakatu 35. Tähän keräykseen materiaalia voivat toimittaa kaikki halukkaat. 

Kuva: Hanna Vihriälä

Teosta varten kerätään pieniä muovi-, metalli- tai puuesineitä kuten: pääsiäismunien muovikoteloita, leluja, pinnejä, kertakäyttöastioita, muovisia korkkeja, pikkuautoja, kännykän kuoria, pillejä, palloja, pelinappuloita jne. Esineiden pääväritoiveet ovat punainen, pinkki, violetti, valkoinen, keltainen, kulta ja sininen. Kooltaan esineiden tulee olla noin 1-15 cm. Teoksessa voidaan hyödyntää myös jokin osa esineestä, joten koko esineen ei tarvitse olla väritykseltään toivevärin mukainen. Esineiden tulee olla puhtaita ja kuivia eli esim. ulkoleluissa ei saa olla mukana hiekkaa tms. Keräykseen ei voi tuoda tekstiiliä, vaarallisia jätteitä tai likaisia esineitä esim. pehmoleluja, kenkiä tai laukkuja, painepakkauksia esim. hiuslakkapulloja tai hyönteismyrkkypulloja, kynsilakkoja, paristoja tai akkuja.