Päivähoito ja opetus

Tuoreimmat uutiset

Lapsen oikeuksien päivän 20.11. tapahtuma Kuopion museolla

Lauantaina 20.11.2021 klo 10-12 järjestetään tapahtuma Kuopion museolla kansainvälisenä lapsen oikeuksien päivänä. Ohjelmassa Taikuri Matias, Tutki ja ihmettele -opastuksia Leonardo da Vinci -näyttelyyn, karnevaalinaamiotyöpaja, lasten oikeuksiin tutustumista ja keppihevosrata. Lapsen oikeuksien viikon 15.-21.11. teemana on tänä vuonna oikeus hyvään kohteluun.
Lue lisääTietojaLapsen oikeuksien päivän 20.11. tapahtuma Kuopion museolla »

Kurkimäen lähikirjasto avautuu jälleen maanantaina 1.11.2021

Kurkimäen lähikirjasto avautuu jälleen asiakkaille maanantaina 1.11.2021. Kirjasto on ollut suljettuna muuton vuoksi kesän alusta lähtien. Kirjasto on nyt muuttanut uuteen viipalerakennukseen, joka on valmistunut samaan pihapiiriin nykyisen kirjaston, koulun ja päiväkodin kanssa. Uusi kirjasto toimii päiväkodin yhteydessä, ja sen toiminnoissa on huomioitu erityisesti päiväkodin ja koulun tarpeet.
Lue lisääTietojaKurkimäen lähikirjasto avautuu jälleen maanantaina 1.11.2021 »

Supersyyslomalla jälleen superkivaa tekemistä!

Supersyysloma tarjoaa jälleen superkivaa tekemistä lapsille ja nuorille Kuopiossa viikolla 42! Tarjolla on niin kulttuurista kuin liikunnallistakin aktiviteettia maksutta tai alennushinnoin. Tapahtumat noudattavat koronarajoituksia, joten tulethan tapahtumiin terveenä. Katso tarkemmat tiedot tapahtumista Kuopion seinältä: kuopionseina.fi/supersyysloma.
Lue lisääTietojaSupersyyslomalla jälleen superkivaa tekemistä! »

Oppilaaksiottoalueiden muutoksia keskustan alueen kouluissa ensi lukuvuodesta alkaen

Kuopiossa kaupunkialueen lapsimäärä on edelleen hyvässä kasvussa. Kasvua tapahtuu eniten kaupungin keskusta-alueella ja eteläisellä alueella. Tarkastelemme vuosittain koulun aloittavien lasten sijoittumista kunkin alueen kouluihin. Oppilasmääristä ja koulujen vetoisuuksista riippuen alueen sisäiset oppilaaksiottorajat voivat vuosittain hieman muuttua. Tällä hetkellä on tiedossa, että ensi lukuvuonna muutoksia tulee ainakin Snellmanin ja Haapaniemen koulun oppilasalueisiin.
Lue lisääTietojaOppilaaksiottoalueiden muutoksia keskustan alueen kouluissa ensi lukuvuodesta alkaen »

Kouluterveyskyselyn mukaan kuopiolaisten lasten ja nuorten liikkuminen on lisääntynyt

Uusimman kouluterveyskyselyn (2021) mukaan kuopiolaisten lasten ja nuorten arjen fyysisessä aktiivisuudessa on nähtävillä myönteistä kehitystä: suosituksen mukaan liikkuvien ala- ja yläkoululaisten sekä lukiolaisten osuus on lisääntynyt. Kuopiossa on viime vuosina panostettu laaja-alaisesti erityisesti lasten ja nuorten liikkumisen edistämiseen. Nuorten kokema ahdistuneisuus ja sen lisääntyminen nousee huolenaiheeksi Kouluterveyskyselyssä.
Lue lisääTietojaKouluterveyskyselyn mukaan kuopiolaisten lasten ja nuorten liikkuminen on lisääntynyt »