Rokotusvastaanotto

 

Rokotusvastaanotolla annetaan pääsääntöisesti aikuisten tehosterokotuksia, ulkomaille matkustaville rokotuksia ja rokotuksiin liittyvää neuvontaa. Rokotusvastaanoton kautta saa myös reseptin esim. malarialääkitystä varten. Mikäli matka suuntaa alueille, missä esiintyy esim. malariaa, keltakuumetta tai matkustaa pidemmäksi aikaa Euroopan ulkopuolelle, varataan vastaanottoaika Rokotusvastaanotolle. Vastaanottoaika varataan soittamalla puhelinnumeroista 017 186547 klo 9-11 tai 017 186560 klo 10-11.

Perusrokotusaikaa varten (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä –tehosterokotteet, MPR- rokotus, hepatiittirokotus) tarvitaan ajanvaraus, ajan voi varata: https://www.kuopio.fi/eterveyspalvelut
Huomioithan, että varatessasi useammalle henkilölle rokotusaikaa samalle kertaa, varattu aika on henkilökohtainen ja esimerkiksi jokaiselle perheenjäsenelle on varattava oma aika.

Lapset rokotetaan Suomessa yleisen rokotusohjelman mukaisesti neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa. Opiskelijat saavat rokotuksia opiskeluterveydenhuollossa. Työssäkäyvien rokotussuojasta huolehtii pääsääntöisesti työterveyshuolto.

Yleiseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä -tehosterokotteet sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokote) ovat maksuttomia. Muut rokotteet ostetaan itse reseptillä apteekista. Reseptejä saa muun muassa rokotusvastaanotolta, hoitotiimin lääkäriltä tai yksityisiltä lääkäriasemilta.

 

Yhteystiedot Yhteystiedot

Tulliportinkatu 15 J, 4.krs (käynti Maaherrankadun puolelta)

Ajanvaraus ja neuvonta
017 186 547 arkisin klo 9-11

Terveydenhoitajan
puhelinneuvonta
017 186 560 arkisin klo 10-11

Kuopion kaupungin terveydenhoitoyksikön hallinto

Maiju Tirri
ts. palveluesimies

Hanna-Mari Tanninen
palvelupäällikkö
 

Sähköinen asiointi Sähköinen asiointi