Rokotusvastaanotto

 

Rokotusvastaanotolla annetaan pääsääntöisesti aikuisten tehosterokotuksia, ulkomaille matkustaville rokotuksia ja rokotuksiin liittyvää neuvontaa. Rokotusvastaanoton kautta saa myös reseptin esim. malarialääkitystä varten. Mikäli matka suuntaa alueille, missä esiintyy esim. malariaa, keltakuumetta tai matkustaa pidemmäksi aikaa Euroopan ulkopuolelle, on yhteydenoton tapahduttava vastaanotolle puhelimitse ja näin voidaan arvioida etukäteen tarvittavat rokotteet ja lääkärin vastaanoton tarpeellisuus.

Perusrokotusaikaa varten (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä –tehosterokotteet, MPR- rokotus, hepatiittirokotus) tarvitaan ajanvaraus, ajan voi varata: https://www.kuopio.fi/eterveyspalvelut
Huomioithan, että varatessasi useammalle henkilölle rokotusaikaa samalle kertaa, varattu aika on henkilökohtainen ja esimerkiksi jokaiselle perheenjäsenelle on varattava oma aika.

Lapset rokotetaan Suomessa yleisen rokotusohjelman mukaisesti neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa. Opiskelijat saavat rokotuksia opiskeluterveydenhuollossa. Työssäkäyvien rokotussuojasta huolehtii pääsääntöisesti työterveyshuolto.

Yleiseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä -tehosterokotteet sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokote) ovat maksuttomia. Muut rokotteet ostetaan itse reseptillä apteekista. Reseptejä saa muun muassa rokotusvastaanotolta, hoitotiimin lääkäriltä tai yksityisiltä lääkäriasemilta.

HUOMIOITAVAA, 3/2018 voimaan tulleen uuden jäykkäkouristus-ja kurkkumätä (dT)-tehosterokotusohjeen mukaisesti aikuisille perussarjan saaneille annetaan tehosterokotus 45 ja 65 vuoden iässä ja tämän jälkeen 10 vuoden välein. 25-vuotiaille annetaan kurkkumätä-jäykkäkouristus, hinkuyskärokotus (dtap)

https://thl.fi/web/rokottaminen/eri-ryhmien-rokotukset/aikuisten-rokotusohjelma

 

 

 

 

 

Yhteystiedot Yhteystiedot

Tulliportinkatu 15 J, 4.krs (käynti Maaherrankadun puolelta)

Ajanvaraus ja neuvonta
017 186 547 maanantaisin klo 9.30-10.45 ja ti-pe klo 9-10.45

Huom! 23-28.10.19 ajanvaraus puhelimitse alkaa poikkeuksellisesti klo 9.45 ja 29.10-1.11 klo: 9.30

Terveydenhoitajan
puhelinneuvonta
017 186 560 arkisin klo 9.45-10.45

Kuopion kaupungin terveydenhoitoyksikön hallinto

Sanna Niinimäki
palveluesimies

Hanna-Mari Tanninen
palvelupäällikkö
 

Sähköinen asiointi Sähköinen asiointi