Saaristokaupunki


Saaristokaupunki on Kuopion laajin ja mittavin asuntotuotantoalue, jonka rakentaminen jatkuu yhä. Alueen vetovoimatekijöitä ovat asuminen rannan läheisyydessä, viihtyisä ja vaihteleva ympäristö sekä hyvät peruspalvelut ja bussiyhteydet. Kaunis Saaristokatu leimaa myös aluetta siltoineen ja hienoin järvinäkymineen. Vuoden 2010 asuntomessut pidettiin Saaristokaupungin Lehtoniemessä.

Asuntorakentaminen käynnistyi Saaristokaupungissa 2000-luvun alkuvuosina. Rakentaminen on ollut erityisen vilkasta ja vuosittain alueelle on valmistunut useita satoja asuntoja. Vuoden 2016 aikana asukkaiden määrä ylitti alueella jo 11 000 asukkaan rajan ja määrä kasvaa vielä lähes 5 000 asukkaalla.

Tällä hetkellä asuntoja rakennetaan eri puolilla Saaristokaupunkia ja tulevina vuosina rakentaminen painottuu Keilanrinteen, Kaivannonlahden ja Kuikkalammen alueille. Keilanrinteellä rakentaminen alkoi vuonna 2016 ja yhteensä koko alueelle rakennetaan noin tuhat asuntoa. Kaivannonlahden noin 300 asunnon rakentaminen käynnistyy arviolta vuonna 2017 ja Kuikkalammen vuosina 2018-2019. Kaikki laajimmat rakentamisen alueet sijoittuvat Lehtoniemeen ja sen tuntumaan, minkä lisäksi joitakin tontteja on vielä jäljellä Savolanniemessä ja Rautaniemessä. Rakentaminen jatkuu hyvin monipuolisena, alueelle rakennetaan kerros-, luhti- ja pientaloja ja eri hallintamuotoihin.

Lisätietoa Lisätietoa

Saaristokaupungin esite (pdf)