Sosiaalipalvelut

Hoitotahto

Kirjallinen hoitotahto varmistaa hoidon henkilön toivomalla tavalla tilanteissa, joissa hän ei pysty ilmaisemaan omaa kantaansa.

Omavalvontasuunnitelmat

Koronavirus-neuvontanumerot Koronavirus-neuvontanumerot

  • Kuopion kaupungin koronavirus–palvelupuhelin 044 704 6700 (huom. valitsethan oikein suuntanumeron 044) ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 ja la-su klo 8-12, jos sinulla on koronaan sopivia oireita, tarvitset ajan näytteeseen ja olet hyvävointinen.
  • Koronaviestinnän palvelupuhelinnumeroita kaupungin verkkosivuilla, mm. jaksamiseen tai lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä asioissa: www.kuopio.fi/koronavirus-neuvontapuhelimet.

Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa

Ajankohtaista Ajankohtaista

Savotalon suun terveydenhuollon yksikössä remontti jatkuu vuoden 2023 keväälle

Savotalon suun terveydenhuollon yksikössä Tulliportinkadulla 3.5.2021 alkanut remontti jatkuu arviolta vuoden 2023 kevääseen asti. Remontin vaikutuksista hoitolaan saapumiseen ja siellä kulkemiseen tiedotetaan erikseen remontin edetessä. Kaikki tavanomaiset kulkureitit B-, C- ja G-ovista Savotalon hammashoitolaan ovat tällä hetkellä käytössä. Esteetön kulku hoitolaan tapahtuu sisäpihan E-oven kautta, josta pääsee hissillä toiseen kerrokseen.
Lue lisääTietojaSavotalon suun terveydenhuollon yksikössä remontti jatkuu vuoden 2023 keväälle »

Kuopio haastaa kaikki mukaan yksinäisyyden ehkäisyyn

Valtaosa ihmisistä kokee jossain elämänsä vaiheessa yksinäisyyttä. Yksinäisyys on tunne ulkopuolisuudesta. Yksinäisyyden kokemus voi syntyä sosiaalisten verkostojen puutteesta, mutta sitä voi kokea myös ihmisjoukon ympäröimänä. Kuopiossa käynnistyy tammikuussa 2022 I love kuopiolainen -kampanja, joka on osa valtakunnallista Lähde-liikettä. Kampanjassa tuodaan vuoden 2022 aikana kuukausittain esille yksinäisyyteen liittyviä teemoja.
Lue lisääTietojaKuopio haastaa kaikki mukaan yksinäisyyden ehkäisyyn »

Koronatodistus tulee hankkia ensisijaisesti Omakannasta

Koronatodistuksen ensisijainen tulostus- tai tallennustapa on hakea se Kanta-arkiston Omakanta-palvelusta. Omakannassa koronatodistuksen voi tallentaa laitteelleen tai tulostaa. Toisen täysi-ikäisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään Omakantaa omasta puolestaan, jos ei itse pysty asioimaan palvelussa. Todistus voidaan tulostaa hoitotiimissä siinä tapauksessa, että sen tulostaminen tai tallentaminen Omakannasta ei ole muulla tavoin mahdollista joko itse tai toisen avustamana. Koronatodistuksen tulostuksessa Kuopion terveysasemilla on tällä hetkellä ruuhkaa ja jono on noin viikon mittainen.
Lue lisääTietojaKoronatodistus tulee hankkia ensisijaisesti Omakannasta »

Joulukuu 2021: Kuopion kaupungin terveyspalvelujen hoitotakuu toteutuu pääosin

Hoitotakuu toteutuu Kuopion kaupungin terveyspalveluissa lukuun ottamatta lasten ja nuorten mielenterveysyksikköä sekä Harjulan sisätautipoliklinikan muutamia ylityksiä. Hoitotakuun toteutumisesta tiedotetaan kolme kertaa vuodessa: huhtikuussa, elokuussa ja joulukuussa. Seuraava hoitotakuutiedote julkaistaan huhtikuussa 2022.
Lue lisääTietojaJoulukuu 2021: Kuopion kaupungin terveyspalvelujen hoitotakuu toteutuu pääosin »