Sosiaalipalvelut

Sosiaalipalvelujen pikalinkkejä

Asiakasmaksut

Sosiaali- ja terveyspalvelujen esite

Hoitotahto

Kirjallinen hoitotahto varmistaa hoidon henkilön toivomalla tavalla tilanteissa, joissa hän ei pysty ilmaisemaan omaa kantaansa.

Omavalvontasuunnitelmat

Koronavirus-neuvontanumerot Koronavirus-neuvontanumerot

  • Kuopion kaupungin koronavirus–palvelupuhelin 044 704 6700 (huom. valitsethan oikein suuntanumeron 044) ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 ja la-su klo 8-12, jos sinulla on koronaan sopivia oireita, tarvitset ajan näytteeseen ja olet hyvävointinen.
  • Koronaviestinnän palvelupuhelinnumeroita kaupungin verkkosivuilla, mm. jaksamiseen tai lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä asioissa: www.kuopio.fi/koronavirus-neuvontapuhelimet.

Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa

 

Ajankohtaista Ajankohtaista

Tahkon kokoontumisten seurauksena tällä hetkellä 21 koronaan sairastunutta

Tahkon runsaan viikon takaisiin kokoontumisiin osallistuneiden ja karanteenissa olevien joukossa on todettu lisää sairastumisia. Yhteensä on tiedossa nyt 21 sairastunutta. Jatkotartuntoja ei ole toistaiseksi todettu. Lisäksi tällä hetkellä Kuopiossa on tiedossa yksittäinen tapaus, jonka kontaktin selvitys on kesken. Altistuneiden on tärkeää pysyä karanteenissa.
Lue lisääTietojaTahkon kokoontumisten seurauksena tällä hetkellä 21 koronaan sairastunutta »

Leväsen hoitokodissa ei löytynyt koronatartuntoja 18.9. todetun tartunnan lisäksi

Vanhusten palvelukeskuksen Leväsen hoitokoti 1:ssa viime perjantaina todetun yhden koronatartunnan lisäksi ei hoitokodissa ole muita todettuja tartuntoja. Viimeisetkin testitulokset ovat nyt tulleet ja kaikkien hoitokodin asukkaiden ja testattujen työntekijöiden tulokset ovat negatiiviset.
Lue lisääTietojaLeväsen hoitokodissa ei löytynyt koronatartuntoja 18.9. todetun tartunnan lisäksi »

Tahkolla koronalle altistuneiden nuorten tulee pysyä kotona

Nilsiässä on ollut viikonloppuna kokoontumisia, joihin on osallistunut kymmeniä noin 17-20 -vuotiaita nuoria. Nuoria on ollut kokoontuneena ympäri Suomea, myös Kuopiosta. Jo nyt on nuorten keskuudesta tiedossa kaksi varmaa positiivista koronavirustartuntaa, ja altistuneita on useita kymmeniä. Mikäli nuori on saanut karanteenimääräyksen tartuntatautiviranomaiselta, hänen täytyy pysytellä kotona 14 vuorokauden ajan, vaikka testitulos olisi negatiivinen. Karanteenissa olevia opiskelijoita tai heidän huoltajiaan pyydetään olemaan yhteydessä ryhmänohjaajaan etäopetukseen etäopetusjärjestelyjen selvittämiseksi.
Lue lisääTietojaTahkolla koronalle altistuneiden nuorten tulee pysyä kotona »

Lääketiedepäivien aikana 23.-24.9.2020 terveysasemien vastaanotoilla vain kiireellistä hoitoa

Kuopion kaupungin terveysasemilla hoidetaan vain kiireellisiä asioita keskiviikkona ja torstaina 23.-24.9.2019. Suurin osa lääkäreistä osallistuu tuolloin Itä-Suomen Lääketiedepäiville. Kiireellisissä asioissa voi ottaa yhteyttä virka-aikana oman alueen hoitotiimiin. Virka-ajan ulkopuolella KYSin päivystyksessä palvelee maakunnallinen ympärivuorokautinen maksuton neuvontanumero 116117. Neuvontapuhelimeen tulee soittaa aina ennen päivystykseen lähtöä. Hätätilanteissa on soitettava aina numeroon 112.
Lue lisääTietojaLääketiedepäivien aikana 23.-24.9.2020 terveysasemien vastaanotoilla vain kiireellistä hoitoa »