Sosiaalipalvelut

Hoitotahto

Kirjallinen hoitotahto varmistaa hoidon henkilön toivomalla tavalla tilanteissa, joissa hän ei pysty ilmaisemaan omaa kantaansa.

Omavalvontasuunnitelmat

Koronavirus-neuvontanumerot Koronavirus-neuvontanumerot

  • Kuopion kaupungin koronavirus–palvelupuhelin 044 704 6700 (huom. valitsethan oikein suuntanumeron 044) ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 ja la-su klo 8-12, jos sinulla on koronaan sopivia oireita, tarvitset ajan näytteeseen ja olet hyvävointinen.
  • Koronaviestinnän palvelupuhelinnumeroita kaupungin verkkosivuilla, mm. jaksamiseen tai lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä asioissa: www.kuopio.fi/koronavirus-neuvontapuhelimet.

Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa

Ajankohtaista Ajankohtaista

Lastensuojelun työsuojeluohjelma vuodelle 2021

Lastensuojeluun on valmisteltu vuodesta 2020 lähtien työolojen kehittämiseen ja työhyvinvoinnin kohenemiseen tähtääviä toimenpiteitä, jotka koottiin syksyllä 2020 työsuojeluohjelmaksi. Laaja-alainen työsuojeluohjelma hyväksyttiin 11.12.2020 työsuojelutoimikunnassa, ja se kattaa lastensuojelun avohuollon, sijais- ja jälkihuollon sekä perhesosiaalityön henkilöstön.
Lue lisääTietojaLastensuojelun työsuojeluohjelma vuodelle 2021 »

Koronarokotusten aikataulu Kuopiossa

Koronarokotukset ovat käynnistyneet Pohjois-Savossa samaan tapaan kuin muualla Suomessa. Riskiryhmäläisten rokotuksia päästään Kuopiossa tämän hetken tiedon mukaan aloittamaan todennäköisesti helmikuussa. Rokotusaikataulut ovat kiinni rokotteen saatavuudesta. Tiedotamme rokotusaikatauluista lehdissä ja kaupungin verkkosivuilla ja somekanavissa, kun aikataulut varmistuvat.
Lue lisääTietojaKoronarokotusten aikataulu Kuopiossa »

Kuopion sosiaalihuollon asiakasrekisterit vähennetään kahteen 1.1.2021 alkaen

Rekisterinpitäjä määrittelee mihin tarkoitukseen henkilötietoja käytetään ja miten niitä käsitellään noudattaen EU:n tietosuoja-asetusta. Kuopion sosiaali- ja terveydenhuollossa on ollut käytössään useita sosiaalihuollon asiakasrekistereitä eri käyttötarkoituksia varten. 1.1.2021 alkaen rekisterien määrä vähennetään kahteen rekisteriin: sosiaalihuollon ilmoitusrekisteriin ja sosiaalihuollon asiakasrekisteriin.
Lue lisääTietojaKuopion sosiaalihuollon asiakasrekisterit vähennetään kahteen 1.1.2021 alkaen »

Uusimmat sosiaalipalvelujen etäpalvelut käynnistyvät tammikuussa 2021

Kuopion kaupungin perhepalveluissa, aikuissosiaalityössä, vammaispalveluissa, vanhuspalveluissa ja erityisryhmien asumispalveluissa otetaan käyttöön etäpalveluja. Ensimmäiset etäpalvelut käynnistyivät viime vuoden lopussa ja seuraavat käynnistyvät tammikuun aikana. Uusia etäpalveluja ovat chat-palvelu ja videoavusteinen palvelu ja neuvonta.
Lue lisääTietojaUusimmat sosiaalipalvelujen etäpalvelut käynnistyvät tammikuussa 2021 »