Sosiaalipalvelut

Hoitotahto

Kirjallinen hoitotahto varmistaa hoidon henkilön toivomalla tavalla tilanteissa, joissa hän ei pysty ilmaisemaan omaa kantaansa.

Omavalvontasuunnitelmat

Koronavirus-neuvontanumerot Koronavirus-neuvontanumerot

Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa

Ajankohtaista Ajankohtaista

Vuoden 2022 influenssarokotukset käynnistyvät

Influenssarokotukset käynnistyvät Apajassa 31.10.2022. Rokotuksia annetaan ainoastaan ajanvarauksella ja rokotuspaikkana toimii Apajan rokotuspiste, Torikannen alla, E-rappu, entisen Terve Kuopio -kioskin tilat. Maaseutualueiden rokotukset käynnistyvät marraskuun alussa. Tarkemmat tiedot maaseutualueiden rokotuksista on julkaistu paikallislehdissä ja ne löytyvät myös Kausirokotukset | Kuopio -sivulta. Neuvoloiden rokotuksista löytyy tietoa Neuvolat | Kuopio -sivulta.
Lue lisääTietojaVuoden 2022 influenssarokotukset käynnistyvät »

Kuopiolaisten influenssarokotusten ajanvaraus alkaa maanantaina 10.10.2022

Influenssarokotuksiin voi varata aikoja maanantaista alkaen Apajan rokotuspisteeseen. Ajan voi varata 10.10. klo 8 alkaen sähköisestä ajanvarauspalvelusta ympäri vuorokauden: www.kuopio.fi/eterveyspalvelut. Influenssarokotusten puhelinajanvaraus, joka avataan myös 10.10., on auki arkisin klo 8–15 numerossa 044 718 6921.
Lue lisääTietojaKuopiolaisten influenssarokotusten ajanvaraus alkaa maanantaina 10.10.2022 »

Terveyskeskuksesta ei kysytä puhelimitse henkilötunnuksia suolistosyöpäseulontaan liittyen

Terveyskeskuksesta ei tiedustella puhelimitse henkilötunnuksia suolistosyöpäseulontaan liittyen. Tietoomme on tullut henkilötunnuksen kalasteluyritys, jossa henkilö soittaa ihmisille ja kysyy henkilötunnusta suolistosyövän seulonnan tai sen ajanvarauksen etenemiseksi. Seulontaan kutsutaan kirjeitse, jolloin seulontaan osallistuvien henkilötiedot ovat jo kaupungin käytettävissä. Kaupunki muistuttaakin, että kuntalaisten tulisi olla tarkkana, minne luovuttavat henkilötietojaan.
Lue lisääTietojaTerveyskeskuksesta ei kysytä puhelimitse henkilötunnuksia suolistosyöpäseulontaan liittyen »

Koronaa esiintyy edelleen – muista huolehtia hygieniasta

Koronaviruksen tartuntamäärät laskivat kesän jälkeen, mutta ovat jälleen lähteneet nousuun.  Nuorille tauti on usein lieväoireinen, mutta muistetaan yhä suojella riskiryhmiä, kuten...
Lue lisääTietojaKoronaa esiintyy edelleen – muista huolehtia hygieniasta »