Sukupuolitautien vastaanotto


Sukupuolitautien vastaanotolla käynti ja tutkimukset ovat maksuttomia. Laboratoriotutkimuksia kannattaa tehdä aikaisintaan kahden viikon kuluttua mahdollisesta tartunnasta.

Vastaanoton pitää hoitaja ja tarvittaessa aika varataan lääkärille.

  • Huomioithan, että välttämättä lääkärinvastaanotto ei järjesty samalle käynnille
  • Varatulle vastaanottoajalle ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Saavuthan ajoissa suoraan vastaanoton aulaan (J-ovi, 4.krs), missä saat täytettäväksi esitietolomakkeen. Käyntiin on hyvä varata aikaa noin 45min-1h.


Osa tutkimuksista tehdään virtsanäytteestä. Ennen näytteenottoa tulee olla vähintään tunti virtsaamatta. Tulokset saadaan noin viikon kuluessa.

Sukupuolitautien vastaanotolle voit varata web-ajan www.kuopio.fi/eterveyspalvelut. Web-aikoja voi varata edelliseen päivään klo 24 asti, web-aikaa ei voi varata enää saman päivän aikana. Peruuttamatta ja / tai käyttämättä jääneestä hoitajan tai lääkärin vastaanottoajasta perimme 50,80 euron maksun. Vastaanottoaika on henkilökohtainen.

Ilman ajanvarausta sukupuolitautien vastaanotolle otetaan päivittäin max.kaksi päivystyskäyntiä vaativaa asiakasta vuoronumeron mukaisessa järjestyksessä. Vuoronumerot tulevat jakoon  klo:11.30

Sukupuolitautitutkimuksia tehdään myös terveyskeskuksen hoitotiimien vastaanotoilla, opiskeluterveydenhuollossa sekä yksityisillä terveysasemilla. YTHS:n asiakkaita pyydetään ensisijaisesti ottamaan yhteyttä sinne.
 

 

Sukupuolitautien kotitestaus


Jos epäilet klamydia- tai tippuritartuntaa, voit testata taudit tarvittaessa myös kotona. Palvelu on tarkoitettu Kuopiossa ja Tuusniemellä asuville asiakkaille. Testin voit tehdä aikaisintaan viikon kuluttua mahdollisesta tartunnasta.

Testin voit tilata eTerveyspalvelun (sähköinen asiointi)kautta. Mikäli tilaus ei onnistu eTerveyspalvelun kautta, ota yhteys sukupuolitautien vastaanotolle.

Testi lähetetään sinulle kotiin ja toimit pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti. Testi on sinulle ilmainen ja postimaksut ovat valmiiksi maksettu. Testitilaus on henkilökohtainen.

Testi otetaan miehiltä virtsasta, ks.ohessa oleva video. Naisilta testi otetaan pakkauksen ohjeen mukaan pumpulitikulla emättimestä.

HIV-testaus


Halutessasi voit käydä HIV-testissä myös anonyymisti. Testaus tapahtuu Pääterveysaseman laboratoriossa (Savotalo) os. Kuninkaankatu 25 A, arkisin klo 12 - 13.30.Testaus on maksuton.

Näytteenottoon saapuessasi, et tarvitse erillistä ilmoittautumista, vaan ota suoraan vuoronumero (verinäyte). Sinua palvellaan vuoronumeron mukaisessa järjestyksessä. Varauduthan odottamaan.

https://www.kuopio.fi/kuopio-v2-theme/images/spacer.pngLisätietoa sukupuolitaudeista

https://www.kuopio.fi/kuopio-v2-theme/images/spacer.pngYhteystiedot


Tulliportinkatu 15 J, 4.krs (käynti Maaherrankadun puolelta)
Ajanvaraus: https://www.kuopio.fi/fi/eterveyspalvelut
Ilman ajanvarausta: ilmoittautuminen arkisin klo 11.30.

 

Lisätietoa sukupuolitaudeista Lisätietoa sukupuolitaudeista

Yhteystiedot Yhteystiedot

Tulliportinkatu 15 J, 4.krs (käynti Maaherrankadun puolelta)

Ajanvaraus: www.kuopio.fi/fi/eterveyspalvelut
Ilman ajanvarausta: ilmoittautuminen arkisin klo 11.30.

Puhelinneuvonta
arkisin klo 13.15-13.45
017 186 560
017 186 547 (ei torstaisin)

Sukupuolitaudin kotitestaus Sukupuolitaudin kotitestaus