Kustannussäästöjä taloyhtiöille ja energiatehokkuutta asumiseen


Taloyhtiöissä kannattaa parantaa kiinteistön energiatehokkuutta ja kannustaa energiansäästöön asumisessa sekä myös yhteisten tilojen käytössä ja hoidossa. Useiden taloyhtiöiden hallitukset pohtivat parhaillaan, kestävätkö yhtiövastikkeet nousevat energiakustannukset ja olisiko aika tehdä energiaremontti.

Alueellinen energianeuvonta kampanjoi taloyhtiöiden energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian puolesta. Energiaviraston rahoittama ja Motivan hallinnoima Taloyhtiökampanja kannustaa taloyhtiöiden hallituksia lähtemään mukaan muodostamaan oman alueen taloyhtiöfoorumeita. Foorumeilla taloyhtiöt tutustuvat toisiinsa, pääsevät jakamaan tietoa ja kokemuksia jo tehdyistä panostuksista energiatehokkuuteen sekä tunnistamaan yhteistyömahdollisuuksia.

Yhteistyötä ja vertaistukea

Yhteistyö kannattaa aina. Energiaremontteja voi myös kilpailuttaa vaikkapa yhdessä samaan ikäluokkaan kuuluvan naapuritaloyhtiön kanssa, jolloin rahaa säästyy. Taloyhtiöfoorumit tuovat yhteen samassa tilanteessa olevia taloyhtiöitä, joten niistä löytyy potentiaalisia yhteistyökumppanuuksia.

Foorumeilla on myös hyvä mahdollisuus nostaa keskusteltavaksi alueen rakennuskannan ja viihtyisyyden kehittämiseen liittyviä seikkoja sekä jutella virallisemmistakin asioista, kuten ottaa kantaa kaavoitukseen. Voidaan myös sopia yhteistyökuvioita ulkoalueiden hoitoon, perustaa korttelipihatalkoisiin jne.

Alueen energianeuvojat tarjoavat mielellään tukea foorumeiden perustamisessa.

Tapahtumat

Taloyhtiökampanjan webinaarien materiaaleja löydät kootusti Pro Agrian sivulta
 


 

Lisätietoja Lisätietoja

Energianeuvoja
Mari Turunen
044 718 2870