Kustannussäästöjä taloyhtiöille


Taloyhtiöissä kannattaa parantaa kiinteistön energiatehokkuutta ja kannustaa energiansäästöön asumisessa sekä myös yhteisten tilojen käytössä ja hoidossa. Useiden taloyhtiöiden hallitukset pohtivat parhaillaan, kestävätkö yhtiövastikkeet nousevat energiakustannukset ja olisiko aika tehdä energiaremontti.

Alueellinen energianeuvonta kampanjoi taloyhtiöiden energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian puolesta. Energiaviraston rahoittama ja Motivan hallinnoima Taloyhtiökampanja kannustaa taloyhtiöiden hallituksia lähtemään mukaan muodostamaan oman alueen taloyhtiöfoorumeita. Foorumeilla taloyhtiöt tutustuvat toisiinsa, pääsevät jakamaan tietoa ja kokemuksia jo tehdyistä panostuksista energiatehokkuuteen sekä tunnistamaan yhteistyömahdollisuuksia.

Yhteistyötä ja vertaistukea

Yhteistyö kannattaa aina. Energiaremontteja voi myös kilpailuttaa vaikkapa yhdessä samaan ikäluokkaan kuuluvan naapuritaloyhtiön kanssa, jolloin rahaa säästyy. Taloyhtiöfoorumit tuovat yhteen samassa tilanteessa olevia taloyhtiöitä, joten niistä löytyy potentiaalisia yhteistyökumppanuuksia.

Foorumeilla on myös hyvä mahdollisuus nostaa keskusteltavaksi alueen rakennuskannan ja viihtyisyyden kehittämiseen liittyviä seikkoja sekä jutella virallisemmistakin asioista, kuten ottaa kantaa kaavoitukseen. Voidaan myös sopia yhteistyökuvioita ulkoalueiden hoitoon, perustaa korttelipihatalkoisiin jne.

Alueen energianeuvojat tarjoavat mielellään tukea foorumeiden perustamisessa.

Webinaarisarja taloyhtiöiden energiatehokkuusasioista


Kevättalven aikana järjestetään webinaarisarja energiatehokkuudesta taloyhtiöpäättäjille sekä asukkaille. Kaikki ovat tervetulleita mukaan. Webinaarisarjassa järjestetään sekä yleisiä että syventäviä webinaareja. Yleiswebinaarit ovat aiheeseen monipuolisesti alustavia ja syventävissä webinaareissa sukelletaan syvemmälle eri energiatehokkuuden aihealueisiin.

Yleiswebinaarit

Aiheena energiatehokkuus taloyhtiöissä, edullinen energiatarkastus, alueen maksuttoman energianeuvonnan palvelut, Kiinteistöliiton palvelut sekä Taloyhtiöfoorumeiden esittely.

Keskiviikko 17.02.2021 klo 17:00 – 18:30, ilmoittaudu tästä linkistä...
Keskiviikko 03.03.2021 klo 17:00 – 18:30
, ilmoittaudu tästä linkistä...

Syventävät webinaarit


Torstai 18.03.2021 klo 17:00 – 18:30, ilmoittaudu tästä linkistä...
Aurinkoenergia, energiayhteisöt, sähköautojen latauspisteet, taloyhtiöfoorumit
Aurinkopaneelit taloyhtiön katolle? Mitä ovat energiayhteisöt? Sähköautojen latausmahdollisuudet voivat vaikuttaa tulevaisuudessa ratkaisevasti asunnon hankintaan ja sen arvoon. Löytyisikö taloyhtiöfoorumista kumppaniyhtiö energiaremontin kilpailutukseen? Asiantuntijat Väreestä, Karelia ammattikorkeakoulusta ja AH-Talotekniikasta kertovat mahdollisuuksista lisätä taloyhtiön energiaomavaraisuutta ja säästää energialaskussa.

Torstai 25.03.2021 klo 17:00 – 18:30, ilmoittaudu tästä linkistä...
Lämpöpumput (PILP, lämmön talteenotto), energiaekspertit, taloyhtiöfoorumit
Lämmitysjärjestelmien vaihtoehdot taloyhtiöille. Mihin soveltuu maalämpö? Olisiko ratkaisu ilmavesilämpöpumppu? Tuoko lämmön talteenottojärjestelmä säästöjä lämmityskuluihin? Mitä ovat energiaekspertit? Löytyisikö taloyhtiöfoorumista kumppaniyhtiö energiaremontin kilpailutukseen? Asiantuntijat Savon Voimasta, Karelia ammattikorkeakoulusta ja HSY:ltä opastavat lämmitysjärjestelmiin ja lämmön talteenottoon sekä energiatietoisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Keskiviikko 07.04.2021 klo 17:00 – 18:30, ilmoittaudu tästä linkistä...
Energiaremontti prosessina, energian kuluttajasta sen tuottajaksi, energiatuet taloyhtiöille, taloyhtiöfoorumit
Millainen energiaremontti on prosessina ja kuinka se kannattaa aloittaa? Ensin kannattaa tutkia, sitten vasta hutkia! Remontteihin on saatavilla myös rahallista tukea. Löytyisikö taloyhtiö-foorumista kumppaniyhtiö energiaremontin kilpailutukseen? Aran ja Sitowisen ammattilaiset valaisevat asioissa remonttien suunnittelijoita. Lisäksi As. Oy Pohjolankatu 18-20 hallituksen pj. Pertti Vesterinen Tampereelta kertoo, miten heidän taloyhtiöstään tuli energian tuottaja ja samalla energialaskut pienenivät huomattavasti.

Kaikki webinaarit löytyvät osoitteesta https://ita-suomi.kiinteistoliitto.fi/tapahtumat

Osallistuminen ei edellytä Kiinteistöliiton jäsenyyttä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostiin ennen tapahtumaa. Webinaarit järjestetään Teams-ympäristössä, internet-selain riittää, erillistä ohjelmaa ei tarvitse ladata koneelle.

Yleisten webinaarien esite (pdf)

Syventävien webinaarien esite (pdf)

Lisätietoja Lisätietoja

Energianeuvoja
Petri Lehtinen
044 718 2187

Energianeuvoja
Lydia Luoma-aho
044 718 2150

Energianeuvoja
Mari Turunen
044 718 2870