Tapahtumajärjestäjät


Kuopio on vilkas ja elinvoimainen kaupunki täynnä tapahtumia. Toivotamme uudet tapahtumat tervetulleiksi ja pidämme huolta nykyisistä. Monipuoliset ja kehittyvät tilat tarjoavat joustavat mahdollisuudet järjestää erilaisia tilaisuuksia Kuopiossa ja Tahkon matkailukeskuksen alueella. Kuopion vaikutusalueella asuu yli 200 000 ihmistä. Tavoitteeksemme olemme asettaneet olla Suomen nopeimmin kehittyvä tapahtuma-, kongressi- ja matkailukaupunki.

Haluatko järjestää tapahtuman Kuopiossa?

 

Ohjeita ja yhteystietoja Kuopiossa järjestettävän tapahtuman toteuttamiseen sekä tarvittavista luvista löytyy Tapahtumajärjestäjän oppaasta. Tilavaraukset, koulutilat ja liikuntapaikat: https://www.kuopio.fi/fi/tilavaraukset, kaupunkitilat ja puistot: https://www.kuopio.fi/fi/tapahtuma-ja-mainostamisluvat, kauppa- ja satamatori: Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry.

Uusien tapahtumien suunnittelussa Kuopioon sekä tapahtumiin liittyvissä yhteistyöesityksissä ja tukiasioissa tapahtumajärjestäjiä palvelee kaupungin markkinointi ja viestintä –yksikkö, yhteistyökoordinaattori Markku Lind, puh 044 718 2070, tapahtumakuopio@kuopio.fi.

 

Ohjeita tapahtumanjärjestäjille Kuopiossa 1.-31.7.2020

 

Aluehallintoviraston 16.6.2020 päätöksen mukaan 50-500 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia on mahdollista järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos turvallisuus voidaan varmistaa rajaamalla asiakasmääriä ja tapahtumassa noudatetaan turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeita sekä THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

1.7.2020 alkaen alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yli 500 henkilön yleisötilaisuus tai yleinen kokous, jos se täyttää seuraavat kolme edellytystä:
  • tiloissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, joiden kaikkien välille voidaan järjestää selkeä suojavyöhyke;
  • tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille enintään 500 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin, joihin jokaiseen on oltava omat kulkureitit, palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat) sekä tapahtumahenkilökunta;
  • yleisön turvallisuus voidaan varmistaa noudattamalla THL:n ja OKM:n ohjeita.


Aluehallintovirastojen 16.6.2020 määräys on voimassa 1.7.2020 - 31.7.2020.

Tapahtumien Kuopio Tapahtumien Kuopio