Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Kalaryssäys toi veden antimet matkustajasatamaan

Kuopion matkustajasatama täyttyi veden antimia notkuvista kojuista ja iloisesta markkinatunnelmasta, Kalaryssäys-tapahtuma käynnistyi 25. kerran perjantaina 8.9.2017.


Kuva: Vicente Serra

Herkullinen tuoksu ja vilkas puheensorina kantautuivat jo kaukaa kohti satamatoria käveltäessä. Paikan päälle oli jo aamupäivästä löytänyt tiensä kiitettävä joukko markkinaväkeä – osa ostamaan kotiin viemisiä ja osa nauttimaan kalapitoista lounasta järvimaisemissa.


Kuopiolaisille Helvi Hakkaraiselle ja Kaisa Keinäselle Kalaryssäyksessä käyminen on muodostunut jo jokavuotuiseksi tavaksi. Kuva: Elina Saarela

Kuopiolaiset sisarukset Helvi Hakkarainen ja Kaisa Keinänen kertovat muikkujen syönnin lomassa Kalaryssäyksessä käymisen olevan heille vuosittainen perinne.

– Tämä on kiva tapahtuma, joka tuo mukavaa vaihtelua arkeen, ja joka tunnetaan laajemminkin. Monet tulevat tänne esimerkiksi kehyskunnista ja maaseudulta. Myös toinen siskomme on tulossa tänne Tuusniemeltä, Helvi Hakkarainen sanoo.


– Kivaa on, kommentoivat Särkiniemen koulun kuudesluokkalaiset Veera, Maija, Milja, Neela, Riina, Serafina, Sohvi ja Anastasia tunnelmiaan Kalaryssäyksessä. Kuva: Elina Saarela

Särkiniemeltä Kalaryssäykseen pyörällä yhdessä opettajansa kanssa polkeneet kuudesluokkalaiset Veera, Maija, Milja, Neela, Riina, Serafina, Sohvi ja Anastasia taas viihtyivät enimmäkseen makeis- ja virvoitusjuomakojujen äärellä, mutta kertoivat hekin syöneensä myös muikkuja välipalaksi.

Ohjelmassa myös opastusta kalan käsittelystä ja lähikalastukseen soveltuvista kohteista

Kalaryssäys järjestetään  Kuopion matkustajasatamassa 8.–10.9.2017. Tapahtumassa yleisölle annetaan myös opastusta kalan käsittelystä ja ruuanvalmistuksesta sekä Kuopion lähikalastukseen soveltuvista kohteista Vapaa-ajan kalastajien pisteellä.

Tänä vuonna kyseessä on jo 25. kerta, kun Kalaryssäys-tapahtuma järjestetään Kuopiossa. Juhlavuoden kunniaksi tapahtumassa luovutetaan tänä vuonna myös palkintoja ja esitellään historiaa.

Lisätietoja: www.kuopio.fi/kalaryssays1