Tukea ja apua yli 70-vuotiaille

Julkaistu 31.3.2020, tietoja päivitetään tarvittaessa arkipäivisin. Päivitetty viimeksi 24.9.2020.

Tälle sivulle on koottu pääsääntöisesti yritysten ja myös seurakunnan ja järjestöjen palveluja yli 70-vuotiaille koronatilanteen aikana. Huomioithan, että sivustoa päivitetään verkoston lisääntyessä.

* Yksityisiä sosiaali- tai terveyspalvelujen tuottajia, joiden toimintaa Kuopion kaupunki valvoo.

 1. Kotiin tuotettavat asiointipalvelut
 2. Kaupat
 3. Kuljetukset
 4. Apteekit
 5. Henkinen tuki ja keskusteluapu
 6. Muut toiminta

1. Kotiin tuotettavat asiointipalvelut

 

 • Kotiapu Ullan Hoiva, yksilöllistä hoitoa ja hoivaa kotonasi kiireettömästi.
  Palvelut: Kotihoitopalvelut, hoivapalvelut, asiointi- ja saattoapu, kauppa-apu, pienimuotoiset vaatteiden korjaustyöt, lastenhoito. Palvelun hinnat alkaen 37e/h ja 20e/½ h, kartoituskäynti aina maksuton. Palveluistani saa myös kotitalousvähennyksen. Ota yhteyttä niin suunnitellaan palvelut Teidän tarpeidenne mukaan. Yhteystiedot: www.ullanhoiva.com, ullanhoiva@gmail.com p: 050 549 7722. Maksuvaihtoehtona ensisijaisesti laskutus.

 • Alina Kuopio keskusta, Kotihoito Saga Oy* Hoidamme asiakkaidemme asiointipalvelut, ruoanlaiton, siivouksen alkaen 37 € /h (alv 0), hoivapalvelut alkaen 37 € /h (myös verikokeiden otot kotona, kuljetukset/lääkärissäkäytöt. Tilauksen pystyy tekemään puhelimitse 044 4556719 tai sähköpostilla tanja.tirronen@alinahoivatiimi.fi. Palveluista teemme laskun ja lähetämme sen asiakkaalle postitse tai sähköpostilla. www.alinahoivatiimi.fi.
   
 • Stella* voi ottaa asiakkaita lisää, Saija Fagerlundin  
  • Stella Kotipalvelut Oy tarjoaa ”normaalin” kotihoidon lisäksi asiointiapua mm. kauppa ja apteekki. 34€ 1/h 24€/0,5h, verikokeet alkaen 48€/h
  • Asioinneilla voimme näin poikkeustilanteessa käyttää asiakkaan käteistä rahaa. Meillä on lomake, joka täytetään rahan vastaanottamisesta ja -palauttamisesta kahtena kappaleena.
    
 • Pirtee Oy:n * koti-, hoiva- ja asiointipalvelut. Olemme toimineet Kuopion ja Siilinjärven alueella jo liki 7 vuotta, luotettavasti ja ammattitaidolla. Pieni, paikallinen PirTee aina apunasi! Kauppa- apteekki ja asiointipalvelut, kotiovelle toimitettuna, hoiva- ja hygieniapalvelut. Hinta: 35 euroa/h ja puolen tunnin käynnit 22euroa. Maksut: käteinen, laskutus, tilisiirto tai maksupäätteellä jossa lähimaksu mahdollisuus. Ota yhteyttä puhelimitse 0442726665, Riikka Koponen
   
 • Aattamaan Hoiva- ja Kotipalvelut * p. 044 977 3542 /Tiina Pettersson p. 044 974 3542 /Juha Hartikainen Kauppa- ja asiointiapua, päätoiminta arkisin, mutta tässä tilanteessa myös vkl ja ilta mahd. Ark. 34e/h ja 17e/0,5h. La 43e ja 21,5e, su 50e ja 25e + km sovitusti.
   
 • Ripas BBQ & Catering Ky Risto Ylitapio +358 40 048 7024 Yritykselläni on mahdollisuus tarjota kaupassakäynti (raaka-aine noutoa/ostoja) asiakkaiden toivomusten mukaisesti. Valmiiden ruoka-annosten noutoa/ostoja sekä toimituksia. Käytössäni on tilava pakettiauto sekä runsaasti ammattikäyttöön hyväksyttyjä lämpö-/kylmäarkkuja. Tarvittaessa olen valmis valmistamaan asiakkaille ruoka-annoksia/kokonaisuuksia. Tällä hetkellä olen pari kertaa viikossa käynyt tekemässä ruokaostoksia parille vanhukselle heidän ostoslistan pohjalta käyttötavaroiden, elintarvikkeiden jne. tarpeista.  Tilauksista/toteutuksista vastaan henkilökohtaisesti. Laskutan 20,00€/h +alv. tai sitten voidaan sopia/rakentaa tapauskohtainen suoritehinta. Laskutus tapahtuu sähköisesti 14 vrk eräpäivällä.
   
 • Arjen Ahertaja* P. 040 510 6114 Minna Venehsalo. Hinta 35€/h alv. 0%, veloitan vain asioilla menneen ajan ja sitäkin soveltaen. Maksuvälineinä käy käteinen, verkkomaksu tai lasku.
 • Pohjois-Savon muisti* Lähiavustajapalvelusta toimisto puh. 017 263 3980 ja palveluohjaajaamme puh. 040 575 5948 kauppa- ja asiointiapua. Hinnat 27,00 euroa/ h ja 13,50 euroa/ 0,5 h. Tilauksen voi tehdä soittamalla toimistoomme. Laskutamme käynnin postitse toimitettavalla laskulla kuukauden päätyttyä. Itse kauppa-asiointiin tarvitsemme käytännössä käteistä rahaa (esim. kirjekuoressa). Palautamme kuitin ja vaihtorahat ostosten toimittamisen yhteydessä. Yleensä käytämme tositteena laskutuslistaa, johon otamme kuittauksen asiakkaalta, mutta tässä tilanteessa emme voi välttämättä ottaa kuittausta, joten merkitsemme laskutuslistaan todennäköisesti käynnin keston ja otamme kauppakuitista kuvan ennen sen palauttamista asiakkaalle. Kuvan kuitista liitämme laskun liitteeksi.
   
 • Mahtituote, Antti Lehtonen p. 040 528 1180. Tarjoaa kyyti- ja kaupassakäyntipalvelua. Voi myös hakea kauppaostokset ja käyttää lemmikkejä ulkona. Käytössä iso pakettiauto ja sähköpyörä, jossa on tavarakärry. Saatavissa 8-20, maksuvälineenä käteinen ja kortti. Kauppakassien kuljetus Kuopion ja Saaristokaupungin alueella 10€ ja keräily 5€. Ostoslista kuvana tai tekstiviestinä puhelimeen. (Yrittäjä päivittänyt hintojaan 2.4.2020).
   
 • Päihdepalvelu Hemma *. Tarjoamme varsinaisten palveluidemme lisäksi asiointiapua esimerkiksi kauppa- ja muiden asioiden hoitoon sekä kuljetamme ostoksesi kotiovellesi luotettavasti. Toiminta ensisijaisesti Kuopion ja Siilinjärven alueella. Hinnat arkisin 35e/h ja 25e/0,5h, sopimuksen mukaan voimme toimia myös viikonloppuisin, ei km-korvausta alle 10km -matkoilta. Myös kotitalousvähennys mahdollisuus. Maksuvaihtoehdot käteinen, kortti tai laskulla. Erikseen sovittaessa ostokset myös asiakkaan käteisvaroilla. Yhteydenotot puhelimitse yrittäjä Jarkko Ahokas p. 044 752 2100 tai e-maililla jarkko.ahokas@paihdepalveluhemma.fi Katso tarkemmin: www.paihdepalveluhemma.fi
   
 • SRK, DIAKONIATYÖ
  Ota yhteyttä oman asuinalueesi diakoniatyöntekijään, jos toivot henkistä ja hengellistä keskusteluapua tai apua arjen asiointiin, kuten ostosten kuljetusapuun(kauppa/apteekki). Kaikkien diakoniatyöntekijöiden ja diakoniapappien nimet, yhteystiedot ja maantieteelliset työalueet löytyvät seurakuntien sivulta yhteystiedoista ja Apua ja tukea osiosta. www.kuopionseurakunnat.fi/yhteystiedot.
   
 • Spesio, Arjen apua. Asiointipalvelua (pois lukien pankkiasiointi), pieniä kotitöitä ja omaishoitajien lyhytaikaista sijaispalvelua arkisin klo 7-18 välillä. Hinta 30€/tunti (minimiveloitus yksi tunti) Laskutus palvelun käytöstä kerran kuukaudessa. Lisätietoja Palveluesimies Sanna Pakkanen p.050 388 9467 ma-to klo 8-15 pe klo 8-13.
   
 • Hoito - ja Kotipalvelu Iida *. Kaikenlaista apua saa, myös hoivaa, koronasta huolimatta. Toimimme normaalisti koko ajan. Arkihinta 34€/tunti. 040- 7342695/Margetta Räsänen.
   
 • Alina Puijonlaakso/ Kuopion Hellähoito Oy * toimii normaalisti poikkeustilanteissa. Meidän kautta asiointi- avustus- ja hoivapalvelut. Yhteydenotot: Vastaava Sh Suvi-Tuuli Tuovinen 044 355 5436 tai yrittäjä Päivi Airaksinen 044 355 5454. Palvelemme ma-su. Asiointi- ja hoivakäynnit arkisin 37€/tunti tai 26€/0,5h. Iltaisin ja viikonloppuisin erillishinnoittelu. Myös verikokeidenotot ja muu sairaanhoito kotona arkisin. Soittamalla lisää tietoa.
   
 • Kotipalvelu- ja päivätoimintakoti Rauha *. Kotipalvelu, tuettu kotona asuminen, omaishoitajan sijaistaminen. Johanna Lagerstedt puh. 050 557 9495.  www.rauhalahdenkartano.fi ja Päivätoimintakoti Rauha.

 • Savon Pulmunen *. Asiointiapu / kotisiivous 37€ / h , käteinen tai verkkomaksu, puh. 040 569 7003 Helena Jormalainen. savonpulmunen.com
   
 • Pohjoissavolaiset.fi-järjestötietopalvelu: Yhdistysten ja yhteisöjen apu ja tuki Kuopiossa, mm. ruoka-apua tarjoavia osoitteessa: www.pohjoissavolaiset.fi/korona-apu/kuopion-korona-apu/.
   
 • Vetrea Kuopio kotipalvelu /H10 Kymppipalvelut /Vetrea Terveys Oy Kuopio *  Itkonniemenkatu 9. Yhteyshenkilö Virpi Ihanus 044 783 5681, virpi.ihanus@vetrea.fi
  - Kotihoiva alkaen 37 €/h
  - Kotisairaanhoito. esim. verikokeiden ottaminen
  - Ateriapalvelu kotiin (11,50 € per ateria sis. kuljetuksen 10km säteellä toimistolta)
  - Henkilökohtaisen avun palvelut
  - Asiointiapu. esim. kauppa-asiointi
  - Kotitalonmies
  - Fysioterapeutti, jalkahoitaja.
  - Lymfahoidot.

 • Koti-ilme Ay * kauppa- ja asiointiapua, kaikenlaista kotipalveluapua mm. siivous, pyykkihuolto, henkinen tuki, kuljetus ja saattaminen (ei sairaanhoidollista palvelua). Välitämme aidosti. Maksuna käy käteinen, verkkomaksu ja pankkisiirto. Koronatilanteen aikana hinta on 34€/h, palvelumme on kotitalousvähennyskelpoista. Yhteyshenkilö Päivi Kumpulainen 044 505 0073.
   
 • Tmi Jouko Oksman *. Käytettävissä esim. kauppa-/apteekki-yms. asiointiin, kuljetusapuun, keskusteluapuun, pihatöihin ja pieniin korjaus- ja remonttitöihin. Käytössä tila-auto. Työalue Kuopion kaupunkialue, lähiöt ja useamman tunnin/asiakkaan kertatöissä huomioidaan maaseutukin. Palvelun hinta 32€/h, ALV 0%. Työaika pääsääntöisesti arkisin klo 8-18. Sunnuntai-ja pyhätyö 64€/h. Ei matkakorvausta (huom.! siirtyminen asiakkaan luokse) alle 10 km matkalta. Maksu tilisiirtona eli lasku tehdyistä töistä esim. kk:n ajalta joko paperisena tai asiakkaan sähköpostiin. Maksuaika 14 pv netto. Tilaus suoraan Jouko Oksmanille, puh. 041 431 8771.
   
 • Kotipalvelu Pajunkissa *. Tarjoamme kauppa- ja asiointiapua. Palvelua voi tilata soittamalla tai sähköpostitse. Palvelun hinta 35,00€ tai tuntiveloituksella 34,00€/h (alv 0%) tai 41,00€/h (sis. alv 24%). Ostokset ja palvelun voi maksaa käteisellä, pankkikortilla (tulossa), tilisiirrolla tai laskulla. Yhteystiedot: Pinja Torssonen, Puh 050 463 5654 tai sähköposti: asiakaspalvelu@kotipalvelupajunkissa.fi.
   
 • Kotileena Oy * tarjoaa normaalien kotisiivous ja -hygieniapalvelujen lisäksi kaupassa ja apteekissa käyntipalvelua asiointiin käytetyn ajan perusteella 32,50 €/h (alv 0). Kauppakäynnin teemme asiakkaan viestillä laittaman tai puhelimessa kerrotun listan mukaisesti ja maksamme kaupassa ostokset. Laskutamme käynnin ja ostokset jälkikäteen laskulla postitse. Soita Leena Tiirikainen puh. 040 508 8908 tai laita sähköpostia: kuopio@kotileena.fi.
   
 • Tanjan hoiva*. Monipuoliset hoiva- ja kotipalvelut, asiointiapu (esimerkiksi kauppa- ja apteekkikäynnit, saattoapu). Päätoiminta arkipäivisin 35€/h, puolituntia 22€. Sovittaessa myös iltaisin ja viikonloppuisin. Ilta 38€/h, La-päivä 41€/h, ilta 46€/h ja su 55€/h. Maksutavat: laskutus tai käteinen. Tanja Tissari 050 536 2208.

 • Talousasema.fi * on kuopiolainen, lähes 20 vuotta monipuolisia siivous- ja asiointipalveluja tarjoava luotettava palkallinen toimija. Voimme käydä kaupassa, apteekissa yms puolestanne. Olemme yksityisten sosiaalipalveluiden tuottaja ja palveluistamme olette oikeutettuja kotitalousvähennykseen 40 %. Maksutapana laskutus. Soita tai lähetä viestiä, kuinka voisimme auttaa Teidän päiväänne. www.talousasema.fi, Viisikotia@gmail.com, 0440 769 670

 • Hoiva ja kotipalvelu Mari *, hoiva ja asiointiapu, hinta 33e/h tai 20e/0,5h ei muita kuluja 25km säteellä keskustasta, maksutapa käteinen tai pankkisiirto. Mari Hiltunen puh. 044 274 7670.

 • Iisipesu Oy * palvelee Kuopion kaupungin alueella. Pyykin noutopalvelu arkipäivisin 9,90 € /käyntikerta. Esimerkkihintoja perhepyykki 5,80 €/kg ja liinavaatteet 5,30 € /kg. Lasku laitetaan pyykin mukaan tai sähköpostilla (ilman laskutuskuluja). Lisätietoja soittamalla Pesula 044 3635 955, Kuljetus 044 3635 902, Laskutus 044 3635 905 tai kotisivuilta www.iisipesu.fi ja sähköpostilla posti@iisipesu.fi

 • R1 Asiointipalvelu (www.r1.fi) on Pohjois-Savossa toimiva yritys.
  Numerossa 040 10 10 10 1 on asiakaspalvelu. Asiakas voi antaa kauppalistan (ruokaa, lääkkeitä ym.) ja asioimme sekä maksamme ostokset asiakkaan puolesta. Viemme ostokset asiakkaan kotiovelle ja hän voi maksaa:
  • kortilla
  • maksupäätteellä
  • käteisellä
  • tilisiirrolla

Palvelumaksu veloitetaan kotiinkuljetuksen yhteydessä. Taajamien (esim. Kuopion kaupungin alueella) palvelumaksu on 25 euroa. Taajamien ulkopuolelle maksu määräytyy kilometrien mukaan, mutta kauppaostoksia pyritään tekemään keskitetysti ja palvelemaan tiettyinä kauppapäivinä samalle alueelle, jotta kustannukset pysyvät järkevinä. Joten kannattaa soittaa, niin juttelemme asiakkaan kanssa lisää. Meillä on joustava asiakaspalvelu! Palvelemme myös englanniksi ja ruotsiksi.

 • Hyvä Energia, Saija Nivamo p. 044 988 6268 www.hyva-energia.com. Toiminta käynnistyy 1.4.2020. Kotihoitopalvelun kuvaus: Hoivapalvelu on monipuolinen palvelukokonaisuus, johon kokoan asiakkaan toivomat ja tarvitsemat palvelut hoivapalveluista virkistys- ja siivouspalveluihin. Lääkkeenjako onnistuu myös. Tarjoan kotihoivapalveluja niin vanhuksille, kuntoutujille, lapsiperheille ja liikuntarajoitteisille kuin muillekin palvelua tarvitseville Kuopiossa ja lähialueilla. Kauppa-, apteekki käynnit, ulkoilu yhdessä, minulta onnistuu myös esimerkiksi leikkauksen jälkeisen kuntoutuksen avustaminen fysioterapeutin ohjeiden mukaan. Maksu laskulla, käteisellä tai pankkikortilla. Laskutus: Sopimusluonteiset tuntityöt laskutetaan kerran kuukaudessa jälkikäteen. Kertaluonteiset palvelut laskutetaan välittömästi palvelun suorittamisen jälkeen.
   
 • Fysiosenior Oy* tarjoaa kotikuntoutuspalveluiden lisäksi asiointi- ja neuvontapalvelua.  Kauppakassi-palvelua 18€/käynti (keräys ja kotiinkuljetus) ja Arjen Asiointi-apu 39€/h (asiointi ja kodissa pienapu tai ohjaus). Palvelun voi tilata soittamalla 044 224 0031 (ei tekstiviesti) tai sähköpostilla: asiakaspalvelu@fysiosenior.fi. Käynnit Kuopion kaupunkialue max 10 km. Ylimenevästä osasta veloitetaan kilometrikorvaus 0,45€.
   
 • Mindeco, Minna Toivanen 0400 901 669 tai sposti Sähköposti minna.toivanen@mindeco.fi  vanhusväestölle suunnattua kotipalvelua (Kuopio, Siilinjärvi ja lähialueet). Olen juuri lisännyt yritykseni toimialaan kotiapalvelut mm. kaupassa ja apteekissa käyntiapu ym.asiointipalvelu sekä siivous- ym. arjenapu-palvelut. 31,50€ / h +alv (laskutetaan min. 1h ja seuraavat tunnit aina alkava 1/2h). Korttimaksut, lasku (paperilasku tai sähköposti), sähköinen laskutus.
   
 • Helkan Taksi ja Siivous. Juankoski. Apua yli 70-vuotiaille kauppa-, apteekki ja muussa asioinnissa 20 € /puoli tuntia (alv 0). Pitempimatkalaiset kilometritaksalla + odotus. Puh 040 560 6896 / Helka Kankkunen.

 • Huldan hoito Oy *. Yritys tarjoaa laadukkaita hoiva- ja kotipalveluita asiakkaan tarpeen mukaan. Säännöllistä tai tilapäistä kotihoitoa, lääkehoitoa sekä verikokeiden ottamista ja muita sairaanhoidollisia palveluja. Hinta arkisin 36.50 euroa, lauantaisin 45.00 euroa ja sunnuntaisin sekä arkipyhinä 60.00 euroa / tunti + kilometriveloitus 0.45 euroa / kilometri. Taajama-alueen ulkopuolella kilometrikorvaus neuvotellaan erikseen. Asiointiapu apteekissa / kaupassa 20.00 euroa / kerta + kilometriveloitus 0.45 euroa / km. Taajama-alueen ulkopuolella kilometrikorvaus neuvotellaan erikseen. Pääsääntöinen toiminta-alue Juankoski, Kaavi, Muuruvesi ja Säyneinen, tarvittaessa myös Kuopion ja Riistaveden alue. Maksu käteisellä tai laskulla. Yhteystiedot: Paula 044 989 5663 / paula@huldanhoito.fi , Mervi 044 989 2283 / mervi@huldanhoito.fi.

 • Liki lounaskahvila. Yritys sijaitsee Juankoskella. Toimitamme vanhuksille kotiaterioita arkisin Muuruveden ja Juankosken alueella. Hinta kuljetettuna on 10€ sisältäen lämpimän lounaan, salaatin, leivät ja mahdollisen jälkiruoan. Tilaukset www.likilounas.fi tai  p. 040 964 3396 info@likilounas.fi.

 • Tahkon aluesiivous *. Nilsiä. Teemme siivouksia myös vanhuksille. Otamme huomioon kaikki varotoimet ja nykyisten asiakkaiden kanssa on myös sovittu, että ovat siivouksen ajan toisessa huoneessa. Palvelun hinta verottomana on 34,- /h + km korvaus 0,62/ km Nilsiän taajaman ulkopuolella. Siivoukset voi tilata p. 0500 187 251 /Kirsi Rusanen.
   
 • Alina /Kertun Kotihoiva Oy *. Poikkeusoloista huolimatta Alina toimii Nilsiän alueella. Alina vie asiakkaille palvelut kotiin kuten henkinen tuki, asiointiapua lääkäriin, kaupassa ja apteekissa käynti. Meillä on vakuutukset, että saadaan kuljettaa asiakasta, jos tarvetta tulee. Koti- ja hoivapalvelun hinta alkaen 35 €/h ja 24 € /0,5h. Laskun laitamme asiakkaalle kerran kuukaudessa ja laskulla on kaksi viikkoa aikaa maksaa (eräpäivä). Yhteydenotot Nilsiän vastuuhoitajaan Raili Raatikaiseen p. 044 755 6904.
   
 • Ateria- ja pitopalvelu Kesti Oy (Karttula). Tilaa ruoka-annos suoraan kotiin numerosta 040 1384 383 (maanantai-sunnuntai).
   
 • HoivaSet/ Päivi Savolainen p. 040 580 7312 *Asiointiapua kauppaan tai apteekkiin. Palvelualue Kuopio, Etelä-Kuopio ja Karttulan alueella. Palvelun hinnat: ½ tunnin asiointi 23,00e, muutoin veloitus 34,00e/tunti. Matkakuluja asiointikäynniltä veloitetaan 0,45e/km. Muita matkakuluja veloitetaan 0,45e/km, jos matka poikkeaa Pihkainmäki - Kuopio reitiltä yli 10 km. Maksutavat: Palvelun voi maksaa käteisellä tai pankkikortilla, sopimuksen mukaan myös laskulla.
   
 • Hoiva ja kotityöpalvelut- Minna Kujanpää *. Kuopion kaupungin alue sekä eteläinen maaseutu. Avustamiset ja asioinnit arjessa sekä siivoukset 34 € /tunti (alv0). Lasku tai korttimaksu, myös käteinen. Puh. 045 124 8414 minna.kjp@gmail.com.
   
 • Maaningan 4H-yhdistys (Maaninka) * Avustaminen asioinneissa, pihatöissä, siivouksissa. Hinta 25e/h. Puh 040 531 1084.

Sivun alkuun

2. Kaupat
 

 • Neulamäen K-kauppa: palvelee pelkästään riskiryhmiä klo 7-8. Ko. aikana muita asiakkaita ei kauppaan oteta. Verkkokauppa palvelee asiakkaita 10 km säteellä Neulamäestä. Tilauksia vastaan myös puhelimella ja maksun voi suorittaa maksupäätteellä kotiovella. Ostosten keräily maksaa 4,90€ ja kuljetus 7,90€ eli yhteensä 12,80€. P. 017 363 2980
   
 • Päivärannan Citymarket sekä Citymarket Kolmisoppi: palvelee riskiryhmiä ja yli 70-v vuotta täyttäneitä asiakkaita ma, ke ja pe klo 7 alkaen. Kauppakassi 6,90/4,90 (plussakortilla)ja kotiinkuljetuspalvelu on 12,90/9,90 (plussakortilla).
   
 • K-Market Pirtti: palvelee riskiryhmiä ma-pe klo 7-8, la 8-9 ja su 10-11, Onnistuu ostosten keräys (5e) ja kotiin kuljetus (10e). Tilaukset k-market.fi sivustolta, sähköpostilla keijo.ollikainen@k-market.com , tai tai K-ryhmän valtakunnallisen puhelinpalvelun kautta (puh. 0600 02325 ja ilmoittamalla sinne että haluaa ruoat toimitettavan K-Market Pirtistä). Maksu pankkikortilla, kun tuotteet tuodaan kotiin/noudetaan kaupasta. Tilaukset sähköpostilla klo 10mennessä, jos tuotteiden toimitus samana päivänä, tuotteet toimitetaan klo 15-18 välillä ja jos asiakas hakee tuotteet ne voi hakea samana päivänä klo 16.  Tilisopimusta ei tehdä yksityisille asiakkaille. Ruoan kotiinkuljetuspalvelumme kattaa Pirtin, Pirttiniemen, Savolanniemen, Saaristokaupungin, Jynkän, Petosen ja Hiltulanlahden alueet.
   
 • K-market Rypysuo ja Julkula: kauppaostoksille kotiinkuljetus ma, ke ja pe Rypysuo -Julkula alueella. Onnistuu myös tuotteiden keräys ja nouto kaupalta. Tilaukset soittamalla, puh. 040 177 5000 tai sähköpostilla julkula@k-market.com, 10 e kotiinkuljetus, tilisopimus mahdollinen, laskutus onnistuu laskutussopimuksen tehneille.
   
 • K-market Veljmies (keskusta), kauppaostosten keräys onnistuu: Asiakas maksaa 6,- eur. / ostosten keräyksestä.  Kotiinkuljetus maksaa 6,- eur. ja tapahtuu taksilla. Maksu kotiovella joko pankkikortilla tai käteisellä. Tilaus toivotaan s-postilla osoitteeseen: juha.nissinen@k-supermarket.fi. Toimitus vielä tässä vaiheessa nopea (tänään tilaus, huomenna ostokset perillä). Ei tilisopimusta yksityisasiakkaille.
   
 • K-market Männistö, tilaus vain verkosta. Ostosten tilaaminen/keräys sisältyy kotiin kuljetuksen hintaan, verkossa tehtynä 8e männistöön ja lähialueille. Keskustaan 15e. Maksu vain verkossa tai pankkikortilla kotiinkuljetuksen yhteydessä. Yksityisille asiakkaille ei tehdä tilisopimusta (paitsi edunvalvonta asiakkaat).
   
 • K-market Petonen: Ruokaostosten tekeminen onnistuu puhelimessa 050 466 9989 /verkossa. Kotiin kuljetus 12,49e, ostokset voi maksaa tavaroiden toimituksen yhteydessä käteisellä tai kortilla tai verkkopankkitunnuksilla ennakkoon. Tilisopimuksen voi tehdä, kun täyttää tilisopimusehdot ja luottotiedot tarkistetaan, silloin maksu onnistuu laskulle.
   
 • S-ryhmän kaupoissa laskutussopimukset vain edunvalvonnassa oleville, ei muille yksityishenkilöille. Kauppakassipalvelun voi maksaa, kun sen hakee tai verkkopankkitunnuksilla etukäteen. Kotiin kuljetus maksetaan verkkopankkitunnuksilla.  
   
 • Ykkösrasti: Riskiryhmien kauppa-aika arkisin klo 7-8 ja sunnuntaina 9-10.
   
 • K-Market Inkivääri (Inkilänmäki): Keräily- ja kotiinkuljetuspalvelut. Kotiinkuljetus tiistai ja perjantai, keräilypalvelu päivittäin. Puh. 044 762 1785.
   
 • K-market Pirtinportti (Sipulikatu): Ostosten kotiinkuljetus Jynkkä, Pirtti, Petonen, Saaristokaupunki, Savolanniemi alueelle, hinta 5 € ja riskiryhmäläisille yli 50€ ostoksiin ilmainen. Maksu kortilla, kuskilla maksupääte mukana. Tilaukset puhelimitse tai s-postilla puh. 050 432 44 25 tai kmarketpirtinportti@hotmail.com.
   
 • K-Market Saariaitta. Kotiin toimitus 10e (kaupan lähialueille, kauemmas sopimuksen mukaan). Tilaukset joko sähköpostilla saariaitta@k-market.com tai puh. 040 138 6480 (tilaukset klo 7-10).
   
 • S-market Karttula: Ostosten keräily ja kotiinkuljetus tarvitseville alkaa.
  Ostosten keräilyn ja kuljetukset hoitaa yhteistyökumppanina Rinnevuori & Halmetoja. Kaikki tilaukset ja kyselyt numerosta 040 672 7052.
  Hinta: Karttulan kylän alue 3 km säteellä kaupasta 7 €, lisäkilometrit 0,50€/km.
   
 • Tervon K-kauppa Lohiranta. Karttulassa on kauppakassipalvelu myös Tervon K-kauppa Lohirannan kanssa. Yhteyshenkilö kauppias Eija Malinen puh. 017 387 2699. (Lisätty 3.4.)
   
 • M-market Keihäskoski. Syvänniemi. Voi tarvittaessa keräillä ostokset ja toimittaa kotiin, yhteyshenkilö Tiina Rossi puh. 0400 179 113. (Lisätty 3.4.)

Sivun alkuun

3. Kuljetukset

 

 • Taksiykköset p. 0200 111 01 Lisätietoja  nettivuilta https://taksi1.fi/kuopio. Toimittaa asiakkaille myös tilattuja ja maksettuja ruoka-annoksia tai kauppakasseja. Kuljettajat ovat valmiina auttamaan asiakkaita myös asiointikäynneillä esimerkiksi kaupassa tai apteekissa. Kuljettaja voi avustaa asiakasta koko matkan ja asioinnin ajan. Asiointipalvelun matkan hinta on normaalin taksimatkan hintainen. Asiointiaika eli ns. odotusaika laskutetaan odotustaksan ja -ajan mukaan.
   
 • Taksi Janina 045 7876 5024, kaksi henkilö mallin taksia. Voimme käydä asiakkaan puolesta kaupassa, apteekissa yms. Voimme hakea asiakkaalle myös valmista ruokaa ravintoloista ja saman tyyppisistä paikoista. Voimme myös käyttää asiakasta kaupassa, lääkärissä ja apteekissa. Maksuvälineenä käy käteinen ja yleisimmät luottokortit.
   
 • Kuopion Tila-Auto Oy: Tilaus palvelusta tehdään soittamalla numeroon 0400 673 955 tai vaihtoehtoisesti sähköpostilla heikki.tabell@tila-auto.com. Palvelu ostoksineen maksetaan toimituksen yhteydessä joko käteisellä tai pankki/luottokortilla. Palvelun hinta on 25,00 euroa/alkava 30 minuuttia. asiointiapua kaupassa käymiseen, take away -ruoka-annosten toimitukseen, ylipäänsä kaikkeen asiointiin.
   
 • Seppo Olavi Reittu Tmi Tilaukset p. 040 546 4341 Tarjoan taksiyritykseni palveluja vanhusten asiointi- ja ostosmatkoihin seuraavasti: Lähtömaksu arkisin klo 6-20; 5,50 €, muuna aikana 9,00€ Kilometrimaksu 1,79 €/km Odotustaksa 50 €/h Maksutapana käteinen, yleisimmät kortit, tarvittaessa laskutus.
   
 • VieVie Sinut Oy: Soita numeroon 0100 0700 ja tilaa kyyti kotiosoitteeseen. Muista mainita, että kyseessä on kauppakäynti! tarjoaa asiointipalvelua, kun asiakas ei itse pysty tai halua asioida esimerkiksi kaupassa tai apteekissa. Myös muut tavarakuljetukset onnistuvat, kuten ruokakuljetukset. Ostosten nouto (valmiiksi keräillyt ostokset) ja kuljetus kotiosoitteeseen. Sopimuksen mukaan muut asiointipalvelut. Jos useiden asiakkaiden tilaukset voidaan keskittää, eli ostokset/apteekkiasiointi voidaan tehdä yhdellä kertaa, myös asiointikustannukset osioidaan asiakkaiden kesken.
  www.vievie.fi/asiointiapu-uudistettu-hinnoittelu/ Kotiinkuljetuksen hinta 0-5 km kaupasta: 10,00 € / toimitus Kotiinkuljetuksen hinta 5-10 km kaupasta: 15,00 € / toimitus.
  Tuotteiden keräilystä ja puolesta-asioinnista veloitamme lisäksi 20,00 €/tunti. Yli 10 km kotiinkuljetuksen hinta voidaan sopia erikseen.
   
 • Kuopion Pakut, 045 221 5755. Tarjoamme kuljetuspalveluita pakettiautolla asiakkaille. Kuljetamme tavaraa tällä hetkellä ainoastaan Kuopion Puuilosta josta asiakkaat saavat tilattua verkkokaupasta tavarat ja meiltä voi sitten tilata tuotteille kyydin kun valitsee noudon kuopion myymälästä. Toinen vaihtoehto tilata meidän kauttamme puhelimitse siten että loppusumma tuotteineen maksetaan sitten toimituksen yhteydessä kortilla tai käteisellä Kuljetusmaksu on pientoimituksissa 10€ 10kg toimituksiin saakka 20€ 10-35kg toimituksiin 30€ (35 - 50kg toimituksiin) ja toimituspalvelu toimii arkisin 8-16. Kuljettajillamme on suojavarusteet päällä ja meillä on lähimaksupääte.
   
 • Vehmersalmen alueella Laatutaksi, Jesse Jääskeläinen, p. 0400 851 317, kuljettaa tarvittaessa asiakkaille kauppatavaroita puutelistan mukaisesti, hinta 20 euroa/toimitus, voi maksaa ostokset ja kuljetuksen pankkikortilla.

Sivun alkuun

4. Apteekit

 

 • Satama-apteekki: Lääkkeiden kotiinkuljetus onnistuu. Näin poikkeustilanteessa voimme tunnistaa asiakkaan puhelimen välityksellä. Puhelimessa kysytään asiakkaan henkilötunnus sekä lääkkeet, joita asiakas tarvitsee. Kotiinkuljetusmaksu on 5 e kaupunkialueelle kuljetettuna (noin 5 km säteelle). Kauemmaksi kuljetettuna perimme 10 e kotiinkuljetusmaksun. Jos asiakkaalla ei ole tiliä apteekkiimme, laitamme tilauksen mukaan paperilaskun.
   
 • Puijonlaakson apteekki: Lääkkeiden kotiinkuljetus onnistuu. Kotiinkuljetusmaksu 5e kaupunkialueelle. Maksu kortilla tai laskulla.
   
 • Vehmersalmen apteekki: tilanne katsotaan tapauskohtaisesti, jos pyyntöjä tulee. Resursseja ei ole paljon, joten työajan jälkeen mahdollisesti kuljetukset.
   
 • Petosen apteekki: Lääkkeiden tilaus onnistuu puhelimitse ja laittavat paperilaskun mukaan, jos hakija ei maksa ostoksia hakiessa ja hakijan tulee ottaa asiakkaan kelakortti mukaan lääkkeitä haettaessa.
   
 • Itä-Suomen yliopiston apteekki: Lääkkeiden tilaus myös puhelimitse. Kotiinkuljetus tarjolla ympäri Suomen. Petonen - Päiväranta alueella 7 €. Apteekin puh. 029 445 6444, soittoaika klo 9-21. Verkkoapteekissa www.yliopistonverkkoapteekki.fi ilmainen toimitus noutopisteisiin.
   
 • Karttulan apteekki: voivat tarvittaessa toimittaa ikäihmisille lääkkeitä myös kotiin, mutta tästä on aina sovittava apteekin kanssa etukäteen, yhteystiedot 017 383 1130.

Sivun alkuun

5. Henkinen tuki ja keskusteluapu

 

 • MIKÄLI KORONA HUOLETTAA JA KAIPAA KESKUSTELUAPUA: Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta 0295 535 535
  Valtion yhteinen puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Soittaminen numeroon maksaa normaalin paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksun.
   
 • Kuopion kriisikeskus ma-to klo 8-10, p. 017 262 7733
  Kuopion kriisikeskus palvelee toistaiseksi ainoastaan etäpalveluina. Voit varata ajan normaaliin tapaan puhelimitse ma-to klo 8-10 tai nettiajanvarauksen kautta. Voit valita joko verkkovastaanoton tai puhelinkeskusteluajan.
   
 • MIELI Suomen Mielenterveys ry:n valtakunnallisen kriisipuhelimen suomenkielinen linja siirtynyt 24h aukioloon 1.2.2020 alkaen puh. 09 2525 0111.
   
 • Kirkon valtakunnallinen palveleva puhelin arki-iltaisin klo 18-24 puh. 0400 221 180.
   
 • Kuopion seurakunnat: Keskusteluapua tarjolla.  
  Elämässä tulee usein eteen sellaista, mitä ei ole osattu odottaa. Rahahuolet painavat. Työttömyys tai sen uhka varjostaa jokapäiväistä elämää. Ihmissuhteet huolettavat ja painavat mieltä. Sairauden varjo on laskeutunut päälle ja tulevaisuus pelottaa. Älä jää yksin vaan ota rohkeasti yhteyttä. Kirkon yksi tärkeimpiä tehtäviä on auttaa ja tukea vaikeuksien keskellä sekä käytännöllisissä asioissa että henkisessä selviämisessä. Ota yhteyttä oman seurakuntasi työntekijään kun kaipaat keskustelukumppania. Kysymykset tai ongelmat voivat olla miltä elämänalueelta tahansa. Keskusteluissa tärkeää on luottamuksellisuus.
   
 • Hätätilanteessa Pohjois-Savon sosiaalipäivystyksen 24/7 suora päivystysnumero asiakkaille on 044 718 3930 (ei tekstiviestejä). Ollessamme kiireellisellä työtehtävällä, emme voi ottaa vastaan asiakaspuheluita. Kiireellistä apua vaativassa tilanteessa soita aina hätänumeroon 112.

Sivun alkuun

6. Muu toiminta
 

 • Verikokeiden ottaminen asiakkaan kotona:
  Kun asiakkaalla täyttyvät kriteerit tilapäisen kotisairaanhoitajan käyntiin, mutta sitä ei ole mahdollista järjestää kaupungin kotihoidon kautta, voidaan asiakkaalle myöntää verinäytteiden ottaminen tilapäisen kotihoidon palvelusetelillä yksityisen kautta Vanhusten palveluohjauksen kautta puh. 017 183 245
  • esim. Yrittäjä Alinalta hinnaston mukaan veloitetaan 45 e/kerta, ja lisäksi asiakkaalle tulee maksettavaksi matkakulukorvausta sen mukaan, monestiko verikokeita otetaan kuukaudessa: 1-5 kertaa kuukaudessa 12e, 6-15 kertaa 27e. Mikäli asiakas asuu lähellä terveysasemaa matkakulukorvauksista voidaan neuvotella. Verikokeiden ottamiseen asiakas voi saada kaupungilta tunnin tilapäisen kotihoidon palveluseteli korvauksen.
    
 • Ikäihmisten yleiset saunavuorot Leväsen, Puijonlaakson ja Suokadun toimintakeskuksissa ovat varattavissa poikkeusoloista huolimatta.
   
 • Savonetin järjestämää maksutonta ohjausta ja neuvontaa digiasioissa ja teknisissä ongelmissa on mahdollista saada puhelimitse ja sähköpostitse. Videoyhteys on myös mahdollista, jos ohjattavalla on siihen sopiva laite ja sen tekninen toteuttaminen onnistuu. Apua saa arkisin klo 9-15 numerosta 044 723 1195 tai sähköpostitse osoitteesta savonetti.toimisto@gmail.com.

Sivun alkuun

 

Kuopiolaisten järjestöjen tukea koronatilanteessa Kuopiolaisten järjestöjen tukea koronatilanteessa

Ohjeita asiointiauttajille Ohjeita asiointiauttajille

Hyvän mielen videoita Hyvän mielen videoita