Uutiset Uutiset

Takaisin

Terveysturvallisuus varmistettava rajoitusten purkamisesta huolimatta

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 2.6.2021 kumonnut 17.5. antamansa päätöksen yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien rajoittamisesta. Rajoitusten purkamisesta huolimatta yleisötilaisuuden järjestäjällä tulee olla selvitys siitä, miten järjestäjä varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuuden mukaiset hygieniakäytännöt.

Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella epidemiatilanne on rauhallinen perustasolla olevien Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla, joten avin mukaan yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien rajoittaminen ei ole enää välttämätöntä. Päätös tuli voimaan 2.6.2021.

Vaikka rajoituksia puretaan, myös perustason alueilla yleisötilaisuuden järjestäjällä tulee olla selvitys siitä, miten järjestäjä varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuuden ja toteuttaa tartuntalain 58 c pykälän mukaiset, velvoittavat hygieniakäytännöt, kuten mm. mahdollisuuden käsien puhdistamisen, riittävien etäisyyksien ylläpidon ja tilojen puhdistamisen. 

Selvitys tehdään omaan käyttöön ja se auttaa järjestäjää huolehtimaan tilaisuuden terveysturvallisuudesta.

Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä eräiden tilojen käytössä (minedu.fi)

Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä lasten ja nuorten leiritoiminnassa  (minedu.fi)

Terveysturvallisuussuunnitelmaa ei tarvitse hyväksyttää, mutta tapahtumien järjestäjät voivat tarvittaessa konsultoida kunnan tartuntatautiviranomaisia sen tekemisessä, jos ym. ohjeisiin perehtymisen jälkeen jää tilaisuuden järjestämiseen liittyviä epäselviä kysymyksiä.

Aluehallintovirastojen päätökset kokoontumisrajoituksista eivät koske yksityistilaisuuksia, kuten valmistujaisjuhlat, häät, hautajaiset, ristiäiset, syntymäpäiväjuhlat ja yksityiset illanvietot. Näissäkin tilaisuuksissa on kuitenkin suositeltavaa noudattaa yleisiä ohjeita hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja muista järjestelyistä, joilla estetään koronavirustartuntoja.