Vapaa-aika ja hyvinvointi

Tuoreimmat uutiset

Takaisin

Huutavanholman reitin avajaisia vietetään Tahkolla 16.10.

Näin korona-aikaan ulkoilijoiden määrät ovat selvästi kasvaneet, mikä on näkynyt myös Tahkolla. Tahkon Kyläyhdistys ry on yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa viime vuodet rakentanut matkailijoita varten uusia patikkareittejä työnimellä ”Tahkon tähdet”. Leader-rahoitteisen hankkeen kustannusarvio on noin 180 000 euroa.

Viime vuonna hankkeen puitteissa rakennettiin ns. Mäkiaution rotkon alueelle portaita, kävelysiltoja sekä laavu upealle maisemapaikalle. Kohde sai ansaitsemansa huomion ja some suorastaan pullisteli postauksista Mäkiautiosta. Tänä vuonna rakentamista on jatkettu Huutavanholman luonnonsuojelualueella, jonne on tehty myös portaita ja kävelysiltoja alueen upean luonnon kulumisen torjumiseksi. Reitin varrella on myös jo aiemmin rakennetut Tahkon näkötorni ja Tahkon portaat.  

Tämän vuoden rakentaminen alkaa olla valmiina ja Huutavanholman valmistumista ”juhlistetaan” Tahkon Pehkubaarin pihalla lauantaina 16.10. klo 13-15. Tapahtuma on kaikille avoin ja siellä on tarjolla makkaraa ja mehua. Kukin voi siinä ohessa omaan tahtiinsa käydä tutustumassa kesän aikaansaannoksiin ja Huutavanholman upeaan luontoon. Tapahtuman järjestää Kuopion kaupunki yhdessä Tahkon Kyläyhdistys ry:n kanssa.

Aiheesta lisää Tahkon sivuilta.

Lue myös Tahkon Tähtikierroksesta.

Lisätiedot:
Seppo Jauhiainen, kaupunginmetsänhoitaja, Kuopion kaupunki
0400 577 330, seppo.jauhiainen(at)kuopio.fi