Vapaa-aika ja hyvinvointi

Tuoreimmat uutiset

Takaisin

Syyslomalla kannattaa suunnata Kuopion kaupungin museoihin - Mielenkiintoisia näyttelyitä ja ohjelmaa kaikenikäisille

Ensi viikolla (vko 42) kannattaa suunnata Kuopion kaupungin museoihin, siellä on tarjolla mielenkiintoisia näyttelyitä ja ohjelmaa kaikenikäisille!

Museoiden tarjonta kutkuttelee kulttuurinälkäisten syyslomalaisten makuhermoja. Oletko jo nähnyt mielenkiintoa herättäneen Leonardo da Vinci 3D -näyttelyn? Ota kaikki irti renessanssineron elämästä ja taiteesta ja suuntaa sekä Kuopion museoon että taidemuseoon, joihin näyttely levittäytyy. Kuopion taidemuseossa pääset paneutumaan myös taidemuseon kokoelman aarteisiin Taiteilijan katse -näyttelyssä sekä kaakkoissuomalaiseen nykytaiteeseen Nupit Kaakkoon -näyttelyssä. Leonardo da Vinci ja Taiteilijan katse -näyttelyihin liittyvät tehtävävihkot ovat mukava tapa tutustua näyttelytarjontaan lasten kanssa. Kuopion korttelimuseolla ehdit vielä nähdä viimeistä viikkoaan avoinna olevan Arkkitehtuurimuseon kiertonäyttelyn SUOMALAINEN RIVITALO – Työväenasunnosta keskiluokan unelmaksi.

Kaupungin museoiden tapahtumakattauksesta löytyy jotain jokaiselle

Päiväkotiryhmät voivat suunnistaa Kuopion taidemuseoon toiminnallisille opastuskierroksille. Kouluikäisille ja koko perheen kanssa pelaillessa myös nuoremmille soveltuvassa mobiilipelitapahtumassa syvennytään leikkimielisten rastien kautta Kuopion torin vaiheisiin tai Leonardo da Vinciin. Tai kiinnostaisiko osallistua talkoisiin ja rakentaa pönttöjä liito-oraville ja linnuille Pilpan majalla? Enemmän keskustelua ja pohdiskelua kaipaaville on sitäkin tiedossa niin historian, taiteen kuin luonnontieteenkin saralta. Vai miltä kuulostaisi Avoin ja rajaton Kuopio -kävelykierros, Luontokirjalukupiiri tai Leonardo da Vinci -näyttelyssä keskusteluoppaan haastaminen kiperillä kysymyksillä? 

Taidemuseon museokaupassa on syyslomaviikon ajan paljon alennuksia ja kaikki julkaisut -10% alennuksessa. 

Syyslomaviikon tapahtumat: kuopionmuseot.fi/tapahtumat

Opastuskierrokset päiväkotiryhmille
ti-pe 19.-22.10.2021
Kuopion taidemuseo 
Päiväkotiryhmät voivat varata maksuttomia toiminnallisia opastuskierroksia. Varaukset numerosta 044 718 2633. 

Pönttötalkoot
su 17.10.2021 klo 10–13
Pilpan maja (Pilpantie 261, Kuopio)
Rakennamme pönttöjä liito-oravalle ja linnuille Pilpan majan pihalla. Tapahtuma on osa Liito-orava-LIFE -hanketta. 

Avoin ja rajaton Kuopio -kävelykierrokset 
ke 20.10. klo 16, 10 € / henkilö
Kuopion museo
Tule mukaan tutustumaan, kuinka avoimuus, rajattomuus ja kohtaamiset ovat rakentuneet vuosisatojen kuluessa osaksi kaupunkia. 

Luontokirjalukupiiri
Äärirajoilla Australiassa: Johanna Sinisalon teos Linnunaivot
ke 20.10.2021 klo 17–18 
verkkotapahtuma 
Kuopion luonnontieteellisen museon ja Kuopion kaupunginkirjaston Luontokirjalukupiirissä tutustutaan kiehtovan ajankohtaisiin teoksiin ja keskustellaan niiden herättämistä ajatuksista. 

Pelataan yhdessä! -mobiilipelitapahtuma
to 21.10. klo 15, Vapaa pääsy
Kuopion museo
Tule mukaan viettämään aikaa ja pelaamaan yhdessä ohjaajan kanssa Kuopion museoiden historiallisia mobiilipelejä omalla mobiililaitteellasi. 

Leonardo da Vinci -näyttelyssä keskusteluopas
la 23.10. ja su 24.10.
Kuopion taidemuseo

Tapahtumissa huomioidaan koronatilanne ja ajankohtaiset rajoitukset. Tulethan paikalle vain terveenä kasvomaskia käyttäen ja muista myös turvavälit. Kiitos!