Kalaryssäys - perinteiset Kuopion kalamarkkinat


Kuopion Kalaryssäys kalamarkkinat 2016 järjestettiin syyskuun toisena viikonloppuna teemana Innostu LähiKalasta.

Viikonlopun epävakaisesta säästä huolimatta tapahtuma keräsi Satamatorille kymmeniä kauppiaita kala- ja muine maalaistuotteineen sekä noin 26000 markkinavierasta herkuttelemaan tarjonnalla. Markkinaisäntänä toimii Ismo Apell.

Tämänvuotisen teeman mukaisesti kala-asiantuntijana, kalataiteilijana ja Suomen kalat kalakirjan kuvittajana tunnettu Sakke Yrjölä oli paikalla kertomassa kaloista ja esittelemässä kalojen käsittelyä – myös niiden vähemmän arvostusta saaneiden lajien, kuten lahnan ja muiden särkikalojen. Hän on pyrkinyt nostamaan näiden aliarvostettujen kalalajien arvostusta tekemällä reseptejä ja käsittelyohjeita särkikaloille. – ”Ei ole roskakaloja. On vain yli- ja aliarvostettuja kaloja.”

Pohjois-Savon Vuoden kalamieheksi 2016 valittiin kuopiolainen Veijo Miettinen. Hän on mukana monien eräyhdistysten toiminnassa ja kirjoittaa eräaiheisia juttuja kolumnistina. Hän on myös vetänyt suosittua kalakisaa vuosituhannen alusta lähtien..

Heta Nykänen (Pohjois-Savon Martat) ja Marja Niskanen (Pohjois-Savon Maa- ja Kotitalousnaiset) kertoivat tarkemmin vuoden 2016 reseptien mukaan tehtyjen kalaruokien valmistuksesta.

Mukana oli myös eri järjestöjä esittelemässä toimintaansa; Pohjois-Savon Martat ry, Maa- ja Kotitalousnaiset Pohjois-Savo, Suomen vapaa-ajankalastajat ry sekä Sydänpiiri.

Pohjois-Savon vapaa-ajankalastajapiiri toi tapahtumaan kiitoksensa Kuopion kaupungille pitkästä yhteistyöstä.

Vuoden 2017 syksyllä järjestetään Kalaryssäys kalamarkkinat jo 25 kerran. Tervetuloa!

Lisätiedot
Kuopion kaupunki
vesialueiden hoitaja Markku Tuomainen
Suokatu 42, 70110 Kuopio
Puh. 044 718 5516
Fax (017) 18 5502

2016 Innostuttiin LähiKalasta

Innostutaan LähiKalasta
Kuva:Markku Tuomainen
 

 

RYSSÄYSRESEPTIT (pdf)

 

Kalaryssäyksen historian parhaat ruokaohjeet koottiin kirjaksi ja julkaistiin 2012 Kalaryssäyksen 20.v juhlavuoden kunniaksi.

>> Kallaveden kalaherkut (pdf 4,5Mt)