Kalaryssäys - Kuopion kalamarkkinat


Perinteiset Kalaryssäys kalamarkkinat järjestetään seuraavan kerran  9.-11.9.2016 Kuopion Satamatorilla. Tervetuloa!

Vuoden 2015 Kalaryssäys kalamarkkinat kokosi jälleen viikonlopun aikana kymmeniä myyjiä sekä noin 33 000 kävijää aurinkoiselle Satamatorille maistelemaan kotimaisia kala- ja maalaistuotteita.

Markkinaisäntänä toimi Ismo Apell ja mukana oli myös Mestaritaikuri Tapio Salomaa.

Pohjois-Savon Vuoden kalamieheksi 2015 valittiin Aarne Keurulainen. Hän on toiminut vuosia kalastusalan järjestöissä ja on Pohjois-Savon vapaa-kalastajapiirin varapuheenjohtaja sekä Puijon Pilkin puheenjohtaja.

Heta Nykänen (Pohjois-Savon Martat) sekä Viivi Valutie (Pohjois-Savon Maa- ja Kotitalousnaiset) valmistivat ruuanvalmistusnäytöksissä mm. herkkuja hauesta. Wanhan Sataman sisätiloissa sijainneista neuvontapisteistä löytyi Sydänpiirin ja Liikenneturvan toimintapisteitä, RapuKamu esitteli kokoamaansa tietoa ravustuksesta ja rapurutosta sekä Suomen Vapaa-ajan kalastajien Lähelle kalaan -hanke. Yleisöllä oli mahdollisuus käydä antamassa ”omat tärpit” lähikalastuksen kehityskohteista ja osallistua näin vapaa-ajan lähikalastuksen kehittämiseen.

RYSSÄYSRESEPTIT (pdf)

 

Kalaryssäyksen historian parhaat ruokaohjeet koottiin kirjaksi ja julkaistiin 2012 Kalaryssäyksen 20.v juhlavuoden kunniaksi.

>> Kallaveden kalaherkut (pdf 4,5Mt)
 


Lisätiedot
Kuopion kaupunki
vesialueiden hoitaja Markku Tuomainen
Suokatu 42, 70110 Kuopio
Puh. 044 718 5516
Fax (017) 18 5502

Innostutaan kalasta

Kuva: Loimulohta Kalaryssäyksessä.
Kuva:Kuopion kaupunki