Supersyysloma

 

Supersyysloma starttaa perjantaina 14.10.2016!

Lasten ja nuorten Supersyyslomaa vietetään 7. kertaa Kuopiossa 14.10. alkaen. Syyslomaviikon 42 aikana monet toimijat järjestävät maksutonta toimintaa.

Tarjolla on superkivaa tekemistä lapsille ja nuorille koko syyslomaviikon ajan (vko 42). Katso supersyysloman koko ohjelma täältä.

Tutustu Supersyysloman päiväkohtaiseen ohjelmaan tarkemmin allaolevista linkeistä:

Perjantain 14.10.2016 ohjelma
Lauantain 15.10.2016 ohjelma
Maanantain 17.10.2016 ohjelma
Tiistain 18.10.2016 ohjelma
Keskiviikon 19.10.2016 ohjelma
Torstain 20.10.2016 ohjelma
Perjantain 21.10.2016 ohjelma
Lauantain 22.10.2016 ohjelma
Sunnuntain 23.10.2016 ohjelma

Kulttuuria ja työpajoja

Nuorisotaloilla on syyslomalla paljon erilaisia tapahtumia ja työpajoja. Kuopion museoihin pääsevät aina alle 18-vuotiaat ilmaiseksi, myös syyslomalla ja museossa onkin tiistaista alkaen mahdollisuus tutustua suomalaista maaseutua käsittelevään Sata vuotta – sata kuvaa valokuvanäyttelyyn ja Veden viljaa, Kallaveden kalat -näyttelyyn.

Kuopion korttelimuseolla on opastuksien lisäksi mahdollisuus osallistua työpajaan, jossa tehdään koristeita puutarhaan. Taidemuseon taidevartti perehdyttää katutaiteeseen ja näyttelyssä on mahdollisuus kuunnella satuja. Suomen ortodoksisessa kirkkomuseo RIISAssa tuunataan muun muassa Pokémon-rintanappeja.

Kuopion kaupunginkirjaston satuhuoneessa voi osallistua Lukutoukan lorukimaraan ja kaupunginkirjastossa, sekä Pyörön kirjastossa voi tutustua kitaransoittoharrastukseen.

Museoissa ja kirjastoissa etsitään Rosan koodia

Kuopiolaiset lapset ja nuoret pääsevät syyslomalla etsimään Rosan koodia Kuopion museoista ja kirjastoista löytyvien vihjeiden avulla. Rosan koodi on Yleisradion tuottama peli, jonka tarkoituksena on innostaa alakouluikäisiä ohjelmoinnin pariin.

Peli perustuu supersankarityttö Rosasta kertovaan sarjaan, jossa päähenkilön tavoitteena pelastaa maailma keräämällä 50 koodinpalaa. Rosan koodi -pelissä pelaajan tehtävänä onkin auttaa Rosaa kyseisessä tehtävässä keräämällä tälle tarvittavat koodit.

Koodeja kerätään ratkaisemalla erilaisia tehtäviä. Koodeja on sijoitettu Kuopion museoon, korttelimuseoon ja taidemuseoon sekä Kuopion kirjastoihin. Reitti koodien luokse selviää museoista ja kirjastoista löytyvien vihjeiden avulla.

Pelaaminen aloitetaan tutustumalla Rosan tarinaan osoitteessa www.rosankoodi.fi, jonne pelaajat myös kirjoittavat löytämänsä koodit. Viiden koodin jälkeen avautuu uusi pätkä Rosan tarinasta. Tarina on kuuden jakson mittainen, eli sen saa auki 25 koodilla.

Pukeudu oman elämäsi Annieksi, Frankiksi tai muuksi villin lännen hahmoksi

Myös Kuopion kaupunginteatteri tarjoaa hauskaa tekemistä ja kokemista syyslomalle. Kaikki halukkaat pääsevät lauantaina 22.10.2016 pukeutumaan oman elämänsä Annieksi, Frankiksi tai muuksi villin lännen hahmoksi, sillä kaupunginteatterilla järjestetään kyseisenä päivänä Annie Mestariampujan kello 13 ja kello 18 alkavien esitysten yhteydessä dress along -näytökset. Lisäksi teatterilla on kello 12 lähtien luvassa myös erikoisohjelmaa.

Tilaisuuden erikoistarjouksena perheet/pienryhmät (4-5 hlöä) saavat lippunsa yhteishintaan 160 €. Muut liput ovat normaalihintaisia. Liput Kuopio Infosta, teatterin lippukassalta tai Kuopion Musiikkikeskuksesta.

Liikunnan iloa ja pelitapahtumia

Supersyyslomaan kuuluu myös liikkumisen iloa. Niiralan uimahalliin pääsevät alle 18-vuotiaat uimaan ja kuntosalille maksutta 17.-21.10. klo 8.00-16.00 välisenä aikaa. (Kuntosalille alaikäraja on 13 vuotta turvallisuussyistä ja 13-15-vuotiaat pääsevät kuntosalille vain aikuisen kanssa.) Kuopio-hallille pääsee samana ajankohtana ilmaiseksi juoksemaan tai kuntosalille. Lippumäen uima-/jäähallilla pääsevät edellisten lisäksi alle 18-vuotiaat myös ilmaiseksi luistelemaan klo 12-15 välisenä aikana.

Eri tapahtumissa on tarjouksia lapsille ja nuorille viikon aikana. Muun muassa Kuopion keilahalli ja Rauhalahti Bowling tarjoavat keilailua edullisempaan hintaan nuorisolle. Voema-kiipeilykeskuksessa voi kokeilla kiipeilyä 5 eurolla. Niin Puijon jousi ry kuin Kuopion Reippaan Voimistelijatkin järjestävät syyslomalla leiritoimintaa. Savon Golfkeskuksessa on golfkoulu peruskouluikäisille torstaina 20.10. klo 12-15. Koulusta löytyy lisätietoja www.golfkeskus.fi. Käsitöitä pääsee harrastamaan Kuopion käsityöyhdistyksen Käsillä ry:n ohjaamana ja Kulttuurikeskus Vuorilinnassa.

Alle 16-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi tiistaina 18.10. klo 18.30 KalPan peliin Data Group Areenalle. Gyostage IIII -pelitapahtumaa vietetään Savonia AMK:n tiloissa viikonloppuna 14.-16.10. Matkus Shopping Centerissä on maanantaista alkaen Pop up -tapahtumia nuorille ja aikuisille teemana pelaaminen ja digitaalisuus. Savo 'Game Centerissä on laserpelikoulu yli 7-vuotiaille tiistaina 18.10. klo 12-14. Lisätietoja www.gamecenter.fi.

Ympäri Kuopiota on yllä mainittujen tilaisuuksien lisäksi myös paljon muuta toimintaa. Koko supersyysloman ohjelman voit ladata tästä. Supersyysloman järjestää Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen palvelualue / kulttuuriin aktivointi yhdessä kumppanien kanssa.

Lisätietoja:

Kulttuurisuunnittelija Jonna Forsman, puh. 044 718 2468, jonna.forsman@kuopio.fi (14.10. saakka)

Kulttuurisuunnittelija Tiina Taskinen-Viinikainen, puh. 044 748 2374, tiina.taskinen-viinikainen@kuopio.fi (17.-21.10.)

 

 

Katso myös muut lasten ja nuorten tapahtumaviikot:

Pakkaspäivät

Hyperhiihtoloma

Kiva kesä!