Tapahtumat


Kuopion tapahtumat löytyvät osana maakunnallista tapahtumakalenteria savonsanomat.menoinfo.fi. Tapahtumakalenterista saa näkyviin Kuopion tapahtumien lisäksi myös Pohjois-Savon muiden kuntien tapahtumat.

>>> http://savonsanomat.menoinfo.fi/

Tapahtumakalenterin käyttö on kaikille tapahtumajärjestäjille ilmaista ja tapahtuman järjestäjä voi syöttää tapahtumatiedot itse. Kalenterissa olevien mainospaikkojen myynnistä vastaa Savon Sanomat.

Kuopion ja lähiseudun tapahtumat löytyvät myös Kuopion Mobiilikuntapalvelusta. Lataa ilmainen sovellus puhelimeesi laitevalmistajien sovelluskaupoista tai nettiosoitteesta www.mobiilikunta.fi/kuopio/lataa.

Kaupungin järjestämiä tapahtumia voi selata myös Ajankohtaista > Tapahtumat -sivun vasemman laidan valikon kautta.

Tapahtumauutiset

 

Takaisin

Sirkushuveja lapsikansalle

Kuopiolainen Elli Kyllönen haki lapsenlapsensa Helsingistä tutustumaan Lasten Pakkaspäivien tarjontaan. Ensimmäinen elämys saatiin sirkuksesta. Kuopion Pakkassirkuksen Tirehtööri viihdyttää kuopiolaisia vielä puolitoista viikkoa.

Sirkus on moniulotteinen harrastus, kuten Tirehtöörin nuoret esiintyjät osoittavat. 

Lasten Pakkaspäivät jatkuvat koko viikon ajan ja tarjoavat runsaasti erilaisia elämyksiä kaikille halukkaille. Yksi suosituimmista kohteista on ollut Kuopion sirkuksen Tirehtööri -esitys.

Kulttuuriareena 44 ei hiljene edes Pakkaspäivien päätyttyä, vaan Tirehtöörin esittäminen jatkuu aina ensi viikon lauantaihin saakka.

Kivalta tuntuu

Isoäiti Elli Kyllönen kuskasi lapsenlapsensa Kaisla ja Kielo Kettusen Helsingin Herttoniemestä saakka Pakkaspäiville. Tirehtööri oli ensimmäinen esitys, jota kolmikko ehti ihastelemaan.

- Tulevina päivinä aiomme mennä katsomaan Mystinen matkaaja -tanssisadun ja useita nukketeatteriesityksiä, Kyllönen vihjaa jatkosuunnitelmista.

Kielo Kettunen (ikä 3) keskittyy tekemään omia sirkustemppujaan, mutta Kaisla Kettunen (ikä 6) osaa etevästi tiivistää sirkuselämyksen jälkimaun.

- Kivalta tuntuu.


 Elli Kyllönen toi lapsenlapsensa Kaislan ja Kielon (selin) sirkukseen.

Iloa pakkaspäiviin

Tirehtööri -esityksen teemoja ovat mm. ystävyys, yhteen hitsautuminen, huolenpito ja pahan muuttuminen hyväksi. Katsomosta poistutaan poikkeuksetta hymyhuulin.

- Tirehtööri on ennen kaikkea hyvän mielen esitys. Se tuo iloa pakkaspäiviin, esityksen ohjaaja Susanna Aho lupaa.

Ahon mukaan esitys sopii kaikenikäisille. Kahden tunnin esitysaika saattaa karsia aivan pienimpiä katselijoita, mutta Tirehtöörissä ei tapahdu mitään liian pelottavaa, joten jokainen 0-120 vuotta nuori on tervetullut ihastelemaan sirkusta.

Sirkus on monipuolinen harrastus

Tirehtöörin valmistelu on puolen vuoden urakka. Akrobaattisiin, taidokkaisiin ja viihdyttäviin suorituksiin venyvillä Kuopion sirkuksen 8-22-vuotiailla esiintyjillä on takana tiukka harjoitusrupeama.

- Viikonloput ovat olleet etenkin joulukuun lopulla ja tammikuun alussa tyystin kiinni, Aho myöntää.

Näyttävien ohjelmanumeroiden harjoittelu ja suorittaminen tuottavat kuitenkin sirkustaiteilijoille suunnatonta nautintoa. Lisäksi sirkuksesta saa kavereita ja esiintymistaidot kohenevat. Aho korostaa sirkusharrastuksen monipuolisuutta.

- Sirkus on hyvin liikunnallinen harrastus, joka sisältää valtavasti eri juttuja. Tirehtööri antaa erinomaisen kuvan sirkuksesta: esillä on kymmenittäin eri osaamisen lajeja. Jos yksi juttu tylsistyttää, voi siirtyä kohti seuraavaa. Sirkuksessa mahdollisuudet ovat lähes rajattomia.

Tirehtöörin esitysajat: (Kulttuuriareena 44, Kauppakatu 44)

Pe 28.1 klo 18
La 29.1 klo 18
Su 30.1 klo 15
Ke 2.2 klo 18
Pe 4.2 klo 18
La 5.2 klo 13 ja klo 18


Teksti: Antti Syrjäläinen
Pääkuva: Virpi Runkola-Markkanen