Matkailijat


Matkailu

KuopioTahko -matkailuportaalin sivulta löydät tietoa muun muassa matkailukohtaista, nähtävyyksistä ja majoituspalveluista.

>>> www.kuopiotahko.fi

Kuopio Info - Kuopion kaupungin palvelu- ja matkailuneuvonta
Alatorin kauppakeskus Apaja

Puhelin (ilmaislinja) 0800 182 050
Sähköposti: palveluneuvonta (at) kuopio.fi

Osoite: Kauppakatu 45, PL 228, 70101 KUOPIO

Kuopio Infon loppuvuoden aukioloajat

maanantaina 5.12. klo 9-14
perjantaina 23.12. klo 9–12
perjantaina 30.12. klo 9–14

Muina aikoina Info palvelee normaalisti ma–pe klo 9–16.

Palvelu- ja matkailuneuvonta vastaa kaupungin palveluita ja matkailua koskeviin tiedusteluihin ja opastaa asiakkaat oikeisiin asiointipaikkoihin. Muuttajaneuvontaan erikoistunut palveluneuvoja neuvoo ja opastaa erityisesti muuttajia sekä englanniksi että venäjäksi. Matkailuneuvontaa tarjotaan englanniksi ja venäjäksi. Kuopio Infosta on saatavana veloituksetta mm. Kuopion kaupungin esitteitä, karttoja ja hakemuslomakkeita. Kuopio Infosta voi myös ostaa lippuja Kuopion kaupunginteatterin ja Kuopion Musiikkikeskuksen esityksiin. Lisäksi voit ostaa myös Kuopion seudun joukkoliikenteen sekä Pohjois-savon ELY-keskuksen Waltti-kortteja.

Tapahtumat


Kuopion tapahtumat löytyvät osana maakunnallista tapahtumakalenteria savonsanomat.menoinfo.fi. Tapahtumakalenterista saa näkyviin Kuopion tapahtumien lisäksi myös Pohjois-Savon muiden kuntien tapahtumat.

>>> http://savonsanomat.menoinfo.fi/

Tapahtumakalenterin käyttö on kaikille tapahtumajärjestäjille ilmaista ja tapahtuman järjestäjä voi syöttää tapahtumatiedot itse. Kalenterissa olevien mainospaikkojen myynnistä vastaa Savon Sanomat.

Kuopion ja lähiseudun tapahtumat löytyvät myös Kuopion Mobiilikuntapalvelusta. Lataa ilmainen sovellus puhelimeesi laitevalmistajien sovelluskaupoista tai nettiosoitteesta www.mobiilikunta.fi/kuopio/lataa.

Kaupungin järjestämiä tapahtumia voi selata myös Ajankohtaista > Tapahtumat -sivun vasemman laidan valikon kautta.

Liikenneyhteydet


Kuopion lentoasema sijaitsee Siilinjärven kunnassa, vain 14 kilometriä Kuopion keskustasta. Lentomatka pääkaupungista kestää vain 45 minuuttia. Juna kuljettaa matkailijoita Kuopion ja Helsingin välillä noin kymmenen kertaa päivässä, nopeimmillaan Pendolino-junalla neljässä tunnissa. Kuopiosta on päivittäin junayhteys myös Pohjois-Suomen kaupunkeihin Ouluun ja Rovaniemelle. Helsingistä Lappiin kulkeva Valtatie 5 on alueen pääkulkuväylä. Helsingistä Kuopioon etäisyyttä kertyy 400 km. Pika- ja expressbussit ajavat Helsingin ja Kuopion väliä arkisin 5–6 kertaa.

>>> Kartat ja sijainti

 MATKAILU

 

KuopioTahko -matkailuportaalin sivulta löydät tietoa muun muassa nähtävyyksistä, majoituspalveluista ja tapahtumista.