Katualueen hoito ja kunnossapito

Katualueen hoito ja kunnossapito


Katujen hoidon tavoitteena on pitää kadut siisteinä ja liikennettä tyydyttävässä kunnossa. Katujen hoito on puhtaanapitoa, auraamista, liukkauden torjuntaa sekä päällysteiden, liikennemerkkien ja katukalusteiden kunnossapitoa. Osa katualueen hoitovastuista kuuluu tontin omistajille tai haltijoille. Näistä vastuista on kerrottu tarkemmin katualueen kunnossa- ja puhtaanapitovastuut -sivulla.

Kuopiossa tontinomistajille / -haltijoille kuuluvat talvikunnossapitotyöt tekee Kuopion kaupunki ja laskuttaa syntyneiden kustannusten mukaan vuosittain kaupunginhallituksen hyväksymän taksan mukaisesti  kiinteistöjen omistajia / -haltijoita.

Kiinteistölle kuuluu kadun puhtaanapito kunnossapitolain mukaisesti.


ALUEURAKAT
Kuopiossa on käytössä alueurakointi, jossa valitut urakoitsijat vastaavat kokonaisvaltaisesti kaupungin vastuulla olevista hoito- ja kunnossapitotöistä.

Alueellisena toimijoina ovat:
Pohjoisen, keskeisen ja eteläisen alueiden urakat
Kuopion kaupunki kuntatekniikkaliikelaitos Mestar

Läntinen alueurakka
Savon Kuljetus Oy

Kartta urakka-alueista (pdf 654 kt)


 

Ajankohtaista

Kelloniemessä sähköverkon ja kevyen liikenteen väylän saneeraustöitä

Kuopion Sähköverkko Oy teettää sähköverkon ja Kuopion kaupunki kevyen liikenteen väylän saneeraustöitä Kelloniemen alueella. Töiden arvioidaan valmistuvan syksyn 2016 aikana.

Kuopion ja Siilinjärven viisaalle liikkumiselle EU-rahoitusta

Kuopion ja Siilinjärven alueelle suunniteltu viisaan liikkumisen toteuttamishanke on saanut Euroopan unionin aluekehitysrahoitusta 1,17 miljoonaa euroa. Hankkeen kokonaiskustannus on vajaa 1,7...

Liikennevalojen uusiminen Siikalahden rampeilla juhannusviikolla

Liikennevalot ovat poissa käytöstä Siikalahden rampeilla sekä Tasavallankatu - Teollisuuskatu risteyksessä 21.- 22.6.2016.

Kuntaliitos vaikuttaa katujen ja teiden nimiin Kuopiossa ja Juankoskella

Ennen vuoden 2017 alusta tapahtuvaa kuntaliitosta vaihdetaan kuntien alueilla samannimisiä tai lähes samannimisiä katu-ja tienimiä niin, ettei turhia väärinkäsityksiä synny esimerkiksi...

Niiralankadun suunnitelmista yleisötilaisuus 15.6. klo 17

Suunnitelmaluonnoksia katuosuudelle Niiralankatu – Tulliportinkatu – kauppatori esitellään yleisötilaisuudessa valtuustosalissa keskiviikkona 15.6.2016 klo 17 - 19.

 

Kevatsiivous
Kuva: Mestar

Yhteystiedot


Kiireettömät ilmoitukset ja palautteet:
Kuopion kaupungin Palaute -järjestelmän kautta

Kuopion kaupunki kuntatekniikkaliikelaitos Mestar:
Linkki yhteystietoihin
Päivystysnumero: 044 7181 592

Savon Kuljetus Oy:
Markku Manninen, p. 044 727 2695
Päivystysnumero: 044 7272 683