Kuopion kaupungin museot ovat yhdessä museokeskus

Kuopion museot

Kuopion kulttuurihistoria juontaa vuosisatojen taa. Minna Canthin ja J.V. Snellmanin perintö elää vahvasti myös Kuopion kaupungin museoissa. Kuopion museossa toimivat Kuopion kulttuurihistoriallinen museo ja Kuopion luonnontieteellinen museo ovat maakuntamuseoita. Kuopion taidemuseo on aluetaidemuseo. Museot muodostavat Itä-Suomessa merkittävän museoalan organisaation. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo, Kuopion luonnontieteellinen museo ja Kuopion taidemuseo muodostavat yhdessä Kuopion museokeskuksen. Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kohteita ovat myös Kuopion korttelimuseo sekä J.V. Snellmanin kotimuseo. Kuopiossa toimii runsaasti myös yksityisiä museokohteita joiden yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Kuopion museo 


Mammutin mysteeristä savutuvan tunnelmaan! Kuopion museon luonnontieteelliset perusnäyttelyt mammutti-interiööreineen esittelevät Suomen luontoa ja sen ilmiöitä elämyksellisesti ekologiaan pohjautuen. Kulttuurihistoriallisissa perusnäyttelyissä esitellään Pohjois-Savon esihistoriaa ja asuttamista, paikallisia elinkeinoja ja elämänmenoa. Monipuolisesta museokaupasta löytyy laadukkaita ja yksilöllisiä tuotteita kotiin ja tutuille viemisiksi.
Katso lisää kotisivuilta: www.kuopionmuseo.fi


 

Kuopion taidemuseo 


Kuopion taidemuseo esittelee näyttelyissään ennen muuta oman alueen taidetta von Wright taiteilijaveljeksistä ja Juho Rissasesta tämän päivän tekijöihin. Taidemuseo sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, tuomiokirkon vieressä lähellä kauppatoria. Taidemuseon tilat, palvelut ja tarjonta ovat esteettömät ja helposti saavutettavissa erilaisille asiakasryhmille.  Taidemuseon museokaupassa on tarjolla näyttelyihin ja kokoelmiin liittyviä oheistuotteita.
Katso lisää kotisivuilta: www.taidemuseo.kuopio.fi

Kuopion korttelimuseo 


Kuopion korttelimuseo muodostuu kokonaisesta vanhojen puutalojen korttelista kaupungin keskustassa. Museossa voi tutustua entisajan Kuopion rakennuksiin ja asumiseen sekä vaihtuviin näyttelyihin, apteekkitaloon ja Minna Canthin huoneeseen. Entisen käräjätuvan yhteydessä toimii viihtyisä museokahvila.
Katso lisää kotisivuilta: korttelimuseo.kuopio.fi

J.V.Snellmanin kotimuseo 


J.V.Snellman asui nykyisessä kotimuseon talossa suurimman osan Kuopion ajastaan, vuodet 1845-1849. Museo esittelee Snellmanin perheen asumista ja J.V.Snellmanin Kuopion ajan toimintaa. Rakennus ja sen sisustus edustavat samalla myös tyypillistä tuon ajan säätyläisperheen asumistapaa.
Katso lisää kotisivuilta: snellmanmuseo.kuopio.fi