Toimeentulotuki

 

Tänään 24.8 käsitellään 17.8. saapuneita toimeentulotukihakemuksia. Tieto päivitetään arkiaamuisin.

Käsittelyaika ei koske puutteellisia hakemuksia.

Hakijalla on oikeus saada toimeentulotukipäätös seitsemän arkipäivän kuluessa. Tämä edellyttää, että hakemuksessa on kaikki päätöksenteossa tarvittavat liitteet/selvitykset.

Huom. Sosiaaliviraston Sairaalakatu 2:ssa sijaitseva ulkopostilaatikko poistui käytöstä 26.4.2016. Paperiset laskut ja liitteet ym. voi toimittaa sosiaalivirastoon osoitteeseen Asemakatu 38-40 (entinen TE-toimiston talo) jossa on myös ulkopostilaatikko 24h/vrk.

Asiakaspalvelu sijaitsee 7.3.2016 alkaen osoitteessa Asemakatu 38-40 A, 2. krs.

Puhelinneuvonta palvelee ma-pe klo 9-11 puhelinnumerossa 017 183 970, käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. Neuvonnan vuoronumeropalvelu toimii ma-pe klo 12-14.  
Asiointi vahtimestareiden luona on mahdollista ma-pe klo 8-15.30 paitsi kesäaikana 1.6-31.8. jolloin ovet ovat auki klo 8-15.

Huom. Ajalla 4.7–31.7.2016 virasto on suljettu muina aikoina paitsi neuvonnan vuoronumeropalvelun aikana ma-pe klo 12-14.

Opiskelija!

Kuopion kaupunki työllistää noin 60 opiskelijaa, joilla on toimeentulotukioikeus kesän 2016 ajalle. Jos et ole saanut kesätöitä, mutta haluaisit työskennellä kesällä Kuopion kaupungilla, jätä toimeentulotukihakemus 2.5.2016 alkaen os. Asemakatu 38 – 40 A, 2 krs. Hakemukseen merkintä KESÄTYÖ. Lisätietoa tästä.
Lomakkeet löytyvät osoitteesta https://www.kuopio.fi/web/sosiaalipalvelut/hakeminen-ja-lomakkeet

Mitä on toimeentulotuki?

Toimeentulotuki on sosiaalihuoltoon kuuluva viimesijainen toimeentuloturvan muoto, jolla turvataan henkilön ja perheen toimeentulo ja edistetään selviytymistä.

Kuka voi saada toimeentulotukea?

Toimeentulotukeen on oikeutettu henkilö, joka ei voi saada tarpeen mukaista toimeentuloaan ansiotyöllä tai yritystoiminnalla tai muilla varoilla. Ennen toimeentulotuen myöntämistä tulee kuitenkin selvittää henkilön tai perheen mahdollisuudet turvata toimeentulonsa muilla tulonlähteillä, kuten asumistuella, opintotuella, työttömyysturvalla, eläkkeellä tai helposti realisoitavilla varoilla, kuten rahastot, säästöt, talletukset tai muu omaisuus.

Toimeentulotukea on mahdollista saada myös päätösten odotusajalle, jos ensisijaisen sosiaaliturvan (asumistuen, opintotuen, työttömyysturvan) saaminen ja päätökset viipyvät. Tällöin toimeentulotuki pääsääntöisesti peritään takaisin takautuvasti maksettavasta etuudesta.

Ennen kuin haet toimeentulotukea

- Tarkista, että olet hakenut kaikki sinulle elämäntilanteessasi kuuluvat Kelan etuudet, kuten asumistuki, työmarkkinatuki, opintoraha (myös opintolaina), sairauspäiväraha ja elatustuki (www.kela.fi)
- Laita työnhakusi voimaan TE-toimistossa.
- Tarkista, ettei sinulla ole realisoitavaa omaisuutta, kuten säästöt, arvopaperit, puhelinosake tai kiinteistöt, joissa et asu. Varallisuus tulee käyttää ensi välttämättömään elantoon ja toimeentuloon.
- Arvioi laskurilla oikeutesi toimeentulotukeen.
- Lue usein kysytyt kysymykset.
 

Aikuissosiaalityön ja toimeentulotuen neuvonta


Asiakaspalvelu
Asemakatu 38-40 A, 2.krs (entinen TE-toimiston talo, kartta)
ma - pe klo 12.00 - 14.00

Puhelinneuvonta
ma - pe klo 9.00 -11.00
puh. 017 183 970 (neuvonta, takaisinsoittojärjestelmä)

Fax 017 183 908

Sähköposti
https://securemail.kuopio.fi/sosiaalityo

Postiosoite
PL 227, 70101 Kuopio
 

Nilsiä ja Maaninka


Toimeentulotukihakemukset voi jättää Nilsiässä
- Nilsiän virastotalon neuvontaan (Nilsiäntie 78)
ja Maaningalla
- Maaningan kunnantalon neuvontaan (Maaningantie 32)


 

 

Perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet
Hallinnon yhteystiedot ja palautelomake