Rokotusvastaanotto


Rokotusvastaanotolla annetaan ulkomaille matkustaville rokotuksia ja rokotuksiin liittyvää neuvontaa. Rokotusvastaanoton kautta saa myös reseptin esim. malarialääkitystä varten.

Vastaanotolle tarvitaan ajanvaraus.

Lapset rokotetaan Suomessa yleisen rokotusohjelman mukaisesti neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa. Opiskelijat saavat rokotuksia opiskeluterveydenhuollon palveluissa.

Yleiseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet (kuten jäykkäkouristus-, kurkkumätä -tehosterokote sekä tarvittaessa annettava MPR- ja poliorokote ) ovat maksuttomia. Muut rokotteet ostetaan itse reseptillä apteekista. Reseptejä saa muun muassa rokotusvastaanotolta, hoitotiimin lääkäriltä tai yksityisiltä lääkäriasemilta.

Sukupuolitautien vastaanotto

 
Sukupuolitautien vastaanotolla käynti ja tutkimukset ovat maksuttomia. Laboratoriotutkimuksia kannattaa tehdä aikaisintaan kahden viikon kuluttua mahdollisesta tartunnasta, jos ei oireita. Näytteet eivät vaadi ravinnotta oloa. Osa tutkimuksista tehdään virtsanäytteestä, joten on hyvä huomioida, että vastaanotolle tultaessa tulee olla kaksi tuntia virtsaamatta.

Tulokset saadaan noin viikon kuluessa.

Sukupuolitautien vastaanotolla otetaan asiakkaita vastaan päivittäin rajatusti, (max. 7 asiakasta) vuoronumeron mukaisessa järjestyksessä. Vuoronumerot tulevat jakoon klo 11.30.

Sukupuolitautitutkimuksia tehdään myös terveyskeskuksen hoitotiimeissä vastaanotoilla, opiskeluterveydenhuollossa sekä yksityisillä terveysasemilla.

Perjantaina 16.12.2016 sukupuolitautien vastaanotto suljettu

Lisätietoa:

www.vaestoliitto.fi

www.fsih.fi

www.thl.fi

 

NYT MAHDOLLISUUS SUKUPUOLITAUTIEN KOTITESTAUKSEEN

Jos epäilet klamydia- tai tippuritartuntaa, voit testata taudit kotona. Palvelu on tarkoitettu Kuopiossa ja Tuusniemellä asuville. Testin voi aikaisintaan tehdä viikon kuluttua mahdollisesta tartunnasta.

Tilaa testi soittamalla numeroon 017 186 547 ma-to klo 15-15:30.

Testi lähetetään sinulle kotiin ja toimit pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti. Testi on sinulle ilmainen ja postimaksut ovat valmiiksi maksettu.

 

 

 

Yhteystiedot


Tulliportinkatu 15 J, 4. krs (käynti Maaherrankadun puolelta) 

Ajanvaraus ja neuvonta

Puh. 017 186 547 arkisin klo 8 - 11

Terveydenhoitajan puhelinneuvonta
Puh. 017 186 560 arkisin klo 10-11

 

Sukupuolitautien vastaanotto

 

Tulliportinkatu 15 J, 4. krs (käynti Maaherrankadun puolelta) 

Ilman ajanvarausta
arkisin klo 11.30 - 13,
ilmoittautuminen klo 11.30

Sukupuolitautien puhelinneuvonta
Arkisin klo 13.15 - 13.45
Puh. 017 186 560

Sukupuolitaudin kotitestaus


>>> Sukupuolitaudin kotitestaus -ohjevideo

 

Yhteistyökumppaneita