Rokotusvastaanotto


Rokotusvastaanotolla annetaan ulkomaille matkustaville rokotuksia ja rokotuksiin liittyvää neuvontaa. Rokotusvastaanoton kautta saa myös reseptin esim. malarialääkitystä varten.

Vastaanotolle tarvitaan ajanvaraus.

Lapset rokotetaan Suomessa yleisen rokotusohjelman mukaisesti neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa. Opiskelijat saavat rokotuksia opiskeluterveydenhuollon palveluissa.

Yleiseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet (kuten jäykkäkouristus-, kurkkumätä -tehosterokote sekä tarvittaessa annettava MPR- ja poliorokote ) ovat maksuttomia. Muut rokotteet ostetaan itse reseptillä apteekista. Reseptejä saa muun muassa rokotusvastaanotolta, hoitotiimin lääkäriltä tai yksityisiltä lääkäriasemilta.

Sukupuolitautien vastaanotto

 
Sukupuolitautien vastaanotolla käynti ja tutkimukset ovat maksuttomia. Laboratoriotutkimuksia kannattaa tehdä aikaisintaan kahden viikon kuluttua mahdollisesta tartunnasta, jos ei oireita. Osa tutkimuksista tehdään virtsanäytteestä, joten on hyvä huomioida, että vastaanotolle tultaessa tulee olla kaksi tuntia virtsaamatta.

Tulokset saadaan noin viikon kuluessa.

Sukupuolitautien vastaanotolla otetaan asiakkaita vastaan päivittäin rajatusti, (max. 7 asiakasta) vuoronumeron mukaisessa järjestyksessä. Vuoronumerot tulevat jakoon klo 11.30.

Sukupuolitautitutkimuksia tehdään myös terveyskeskuksen hoitotiimeissä vastaanotoilla, opiskeluterveydenhuollossa sekä yksityisillä terveysasemilla.

Perjantaina 28.10.2016 sukupuolitautien vastaanottoa suljettu.

Lisätietoa:

www.vaestoliitto.fi

www.fsih.fi

www.thl.fi

 

Yhteystiedot


Tulliportinkatu 15 J, 4. krs (käynti Maaherrankadun puolelta) 

Ajanvaraus ja neuvonta

Puh. 017 186 547 arkisin klo 8 - 11

Terveydenhoitajan puhelinneuvonta
Puh. 017 186 560 arkisin klo 10-11

 

Sukupuolitautien vastaanotto

 

Tulliportinkatu 15 J, 4. krs (käynti Maaherrankadun puolelta) 

Ilman ajanvarausta
arkisin klo 11.30 - 13,
ilmoittautuminen klo 11.30

Sukupuolitautien puhelinneuvonta
Arkisin klo 13.15 - 13.45
Puh. 017 186 560

Yhteistyökumppaneita