Kuopio on Suomen toiseksi suosituin kesämökkikunta


Kuopio on Suomen toiseksi suurin kesämökkikunta. Vapaa-ajan asuntoja ja mökkejä on yhteensä 9 600. Vehmas luonto ja monipuoliset vesistöt mahdollistavat luonnosta nauttimisen ja veneilyn. Läheltä löytyy vilkas kesäkaupunki sykkivine kesätapahtumineen.

Tekemistä ja toimintaa vapaa-ajalle

Kuopio tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet monenlaiseen liikkumiseen. Liikunta ja ulkoilu -sivuilta löytyy tietoa ulkoilu- ja virkistysalueista, luontokohteista, ulkoilureiteistä, lähiliikunta-alueista sekä kalastusluvista.  Luontopolut, reitistöt sekä taukopaikat löytyvät myös Kuopion retkeilykartta -sivuilta. Kartta toimii myös mobiililaitteilla.

Kuopion tapahtumat löytyvät osana maakunnallista tapahtumakalenteria savonsanomat.menoinfo.fi. Tapahtumakalenterista saa näkyviin Kuopion tapahtumien lisäksi myös Pohjois-Savon muiden kuntien tapahtumat.

Kaupungin järjestämiä tapahtumia voi selata myös Ajankohtaista > Tapahtumat -sivulta

Terveydenhuollon palvelut kesäasukkaille Kuopiossa

Välitöntä ja kiireellistä hoitoa tarvitsevat voivat sairauden luonteesta riippuen hakeutua joko KYS:n yhteispäivystykseen tai kaupungin terveysasemille, jossa hoidetaan myös ulkokuntalaisten akuutteja sairauksia ja pieniä tapaturmia. Vakavat sairauskohtaukset ja isot tapaturmat hoidetaan yhteispäivystyksessä.

Muihin kuin kiireellisen sairauksien hoitoon tarvitaan kotikunnan maksusitoumus. Näissä tilanteissa kesäasukas voi ottaa yhteyden kesäasuntoa lähinnä olevalle terveysasemalle.

Kesäasunnot sijaitsevat luonnon keskellä, joten huolehdithan rantojen ja vesien puhtaudesta järkevällä jätevesien ja käymäläjätteiden käsittelyllä. Vältä myös turhia pakkauksia. Kesäasuntojen on kuuluttava järjestetyn jätteenkuljetuksen piiriin. Kierrätettävät jätteet voi toimittaa hyötyjätepisteisiin vaikkapa kauppareissulla. Jätekukon sivuilla on tästä lisätietoja.

Turvallista lomaa Kuopiossa

Vapaa-ajan asunnolla on voimassa samat turvallisuussäännöt kuin vakituisissa asunnoissa, esimerkiksi palovaroitin on pakollinen. Turvallisuuteen liittyviä ohjeita on koottu Pohjois-Savon pelastuslaitoksen verkkosivuille. Piirinuohoojien yhteystiedot löytyvät samoin pelastuslaitoksen sivuilta: Pohjois-Savon pelastuslaitos > Paloasemat.

Kuntaliitosten seurauksena useiden teiden nimet ovat muuttuneet. Kuopion karttapalvelusta löydät Kuopion alueen tiestön ajantasaiset tiedot. Tietoa yksityistieasioista.

Kesäasukkaan kannattaa myös käydä Hätäkeskuslaitoksen sivujen koordinaattipalvelussa ja kirjoittaa ylös vapaa-ajan asuntonsa karttakoordinaatit. Niiden avulla pelastajatkin löytävät pikaisesti oikeaan paikkaan.

 

 

 

 

Perhe lomamökin laiturilla ongella.
Kuva Comma/Delany Brendan
 

KUOPION ALUEEN VUOKRAMÖKITMATKAILU

 

KuopioTahko -matkailuportaalin sivulta löydät tietoa muun muassa nähtävyyksistä, majoituspalveluista ja tapahtumista.

 

Lataa Kuopio puhelimeesi

Lataa Kuopio puhelimeesi

Kuopion Mobiilikuntapalvelun kautta luet kätevästi kaupungin uutiset, säätiedot sekä tapahtumat. Myös esimerkiksi lääkäripäivystykseen soittaminen onnistuu puhelimeen asennettavan sovelluksen avulla.