Kettulanlahti


Kettulanlahden kaupunginosa sijaitsee noin 4 kilometrin etäisyydellä keskustasta pohjoiseen. Kettulanlahti rakennettiin 1960− ja 1970- luvuilla melko väljästi Kallaveden tuntumaan ja on kaunis lapsiperheiden suosima omakotialue. Valtaosa asunnoista on omistusasuntoja. Kettulanlahdessa on asukkaita vähän alle 800. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Kettulanlahden asukasluku on säilynyt melko ennallaan. Lähelle noussut Pihlajalaakson asuinalue monipuolistaa lähialueen väestörakennetta.

Kettulanlahti sijaitsee moottoritien ja junaradan tuntumassa, kuitenkin riittävän kaukana meluhaittojen välttämiseksi. Kettulanlahdesta on hyvät yhteydet sekä keskustan että muun Kuopion tarjoamiin palveluihin. Keskustaan pääsee nopeasti myös pyöräteitä pitkin.

Kettulanlahdessa on mm. oma alakoulu, kampaamo, kauneushoitola, kotileipomo sekä autokauppoja ja -korjaamoja. Alueella on motelli ravintoloineen, kaksi ryhmäpuutarha-aluetta sekä monipuolisia kauppapalveluita tarjoava hypermarket.  Läheltä Päivärannasta löytyy mm. yläkoulu. 

Kettulanlahdessa on hyvät liikuntamahdollisuudet. Alueella on nurmikenttä kesäisiä pallopelejä varten ja talvella jääkiekkokaukalo, jäälle tehtävät hiihtoladut kulkevat lähellä. Iso-Valkeisella on uimaranta sekä virkistyskalastusalue laavuineen. Alueella on pienvenesatama ja matonpesupaikka. Puijon monipuoliset liikuntapalvelut laskettelurinteineen, golfkenttineen ja loistavine lenkkipolkuineen ja latuineen ovat lyhimmillään noin kilometrin päässä.