Päiväranta


Päivärannan 2200 asukkaan asuntoalue sijaitsee noin 5 kilometrin etäisyydellä keskustasta pohjoiseen  Puijon virkistyalueen pohjoislaidalla. Alue on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Päivärannassa on runsaasti pientaloja, jotka levittäytyvät alueen keskellä sijaitsevan pienehkön kerrostalokeskittymän ympärille. Liikenneyhteydet Päivärannasta keskustaan ovat erinomaiset ja bussit kulkevat useamman kerran tunnissa.

Päivärannassa on omat monipuoliset peruspalvelut. Alueella on lähikauppa, päiväkoteja, kioski, joka tarjoaa postipalveluita, lastenneuvola, nuorisotalo Pänäri, ala- ja yläkoulu sekä esikoulu, ravintola, apteekki, eläinlääkärin vastaanotto, huoltoasema, kampaamoja ja mm. autokorjaamoja. Moottoritien toisella puolella kävelymatkan päässä on monipuolisia palveluita tarjoava hypermarket.

Puijon lisäksi tunnettuja kohteita ovat Poukaman leirikeskus, Konttilan luontopalvelupiste ja Iso-Valkeisen virkistyskalastusalue laavuineen. Iso-Valkeisella on myös tunnettu tanssipaikka ja motelli.

Päivärannassa on sorapäällysteinen pallokenttä, jääkiekkokaukalo, venesatama ja uimarantoja, jotka takaavat viihtyisän kesän perheen pienimmille ja nuorille. Lähistöllä on myös kaksi ryhmäpuutarha-aluetta. Päiväranta sijaitsee Kuopion monien muiden asuinalueiden tavoin aivan Kallaveden rannan tuntumassa, joten veneily- ja kalastusmahdollisuudet ovat hyvät. Alueelta on hyvät yhteydet Puijon ulkoilureittien verkostoon. Puijonsarven ”nennään, missä laevat huuteloo" on pururadan varteen tehty laavu ja näköalapaikka.

Tutustu Päivärantaan Päivärannan asukasyhdistys ry:n verkkosivuilla.