Vehmersalmi - upea vesistökaupunginosa

Vehmersalmen kuntakeskus sijaitsee 50 km päässä Kuopion keskustasta. Vehmersalmella on asukkaita noin 2 000. Vehmersalmen alueesta on vettä yli kolmasosa, noin 200 km² ja rantaviivaa yhteensä 890 km. Vapaa-ajan asuntoja Vehmersalmella on yli 1 500. Runsaiden vesistöjen ansiosta olosuhteet vesistömatkailulle ja luonnonläheiselle vapaa-ajan vietolle ovat erinomaiset. Vehmersalmen kaunis luonto on inspiroinut myös useita taiteilijoita. Akseli Gallen-Kallela maalasi kuuluisan taulunsa Sammon taonta Vehmersalmella kesällä 1893.

Liikenneyhteydet

Kuopion seudun joukkoliikenteen Vilkun bussivuoroja kulkee Vehmersalmelle arkisin. Vuorot kulkevat Joensuuntien kautta keskustaan. Rautatieasema sijaitsee Kuopiossa, Kuopion lentoasemalle Rissalaan on matkaa noin 40 km ja Riistavedelle noin 29 km.

Vehmersalmen terveysasemalla ovat lääkärin ja omahoitajan vastaanotot, hammashoitola sekä äitiys- ja lastenneuvolat. Yhteispäivystys on KYSissä virka-ajan ulkopuolella. Vehmersalmen koululla järjestetään esiopetus. Kylällä on Poijun päiväkoti, kirjasto, nuorisotalo Majakka sekä kansalaisopiston toimintaa.

Vehmersalmen löytyy osoitteessa Satamarannantie 1. Tilaa voi käyttää ja vuokrata yhdistysten ja yksityisten käyttöön.

Kuntakeskuksesta löytyvät muun muassa pankkipalvelut, asiamiesposti, Alkon tilauspalvelu, kaksi päivittäistavarakauppaa, apteekki, kaksi ravintolaa, huoltoasema, tilitoimisto, kukkakauppa/hautaustoimisto, kaksi parturi-kampaamoa sekä taksi.

Sisäliikuntatilat sijaitsevat koulun yhteydestä ja Majakalta. Lisäksi koulun yhteydessä on kuntosali. Ulkoliikuntapaikkoja ovat urheilukenttä, koulun lähiliikuntapaikka, jääkiekkokaukalo, tenniskenttä, uimaranta satamassa sekä valaistu kuntopolku ja hiihtolatu talvisin, alueelta löytyy myös ratsastustalli.

Taajama-alue on rakennettu väljästi ja rakennuskanta on lähes yksinomaan pientaloasuntoja. Haettavana olevat tontit

Alueella toimivia yhdistyksiä
 

Tutustu Vehmersalmeen Vehmersalmen kaupunginosayhdistys ry:n sivuilla. Sähköpostiosoite yhdistykselle on tiedotus@koyvehmersalmi.fi

Vehmersalmen palveluopas Vehmersalmen palveluopas

Oppaaseen on koottu tietopaketti Vehmersalmen palveluista ja yrityksistä.