Supersyysloma 2014


Supersyyslomalla liikutaan, askarrellaan ja pelataan

Lapset ja nuoret maksutta museoihin ja uimahalleihin

Supersyysloma tarjoaa jälleen lapsille ja nuorille tekemistä loma-ajaksi 11.-19.10. Suuri osa supersyysloman toiminnasta on maksutonta. Kuopion kaupungin museoihin on syyslomaviikolla vapaa pääsy alle 18-vuotiailta. Myös Niiralan uimahalliin alle 18-vuotiaat pääsevät maanantaista perjantaihin maksutta uimaan ja kuntosalille, Lippumäen uima/jäähalliin lisäksi luistelemaan.

Liikkumisen iloa voi saada esimerkiksi tutustumalla skeittaamiseen Kuopion skeittihallilla keskiviikkona 15.10. Kuopio-hallilla järjestetään maanantaista perjantaihin liikunnallinen päiväleiri. Leiritoimintaa on myös Nilsiässä, jossa 4h-yhdistys järjestää puuhaa kotieläinfarmilla.

Itse tehtyjä käsitöitä pääsee työstämään mm. Keppikaveri-työpajoissa Vehmersalmella ja Karttulassa sekä kansalaisopistolla ja Taito-shopissa Kuopiossa. Myös nuorisotaloilla on ohjelmassa askartelua, jättihanskanyrkkeilyä ja valomaalausta.

Musiikin harrastamisesta nuoret voivat nauttia esim. Lauluklubi Maestran Poplaulukurssilla 13.-15.10. Nilsiän Mantun Syvärirockissa kuullaan Kuopion alueen nuoria bändejä lauantaina 18.10.

Pelaamista harrastetaan supersyyslomalla monessa muodossa. Kaupunginkirjastolla on esillä koko viikon ajan lautapelejä, Kuopion Figupelaajat opastavat miniatyyripelaamisen saloihin Vuorikadulla ja Gyostage-tapahtumassa pelataan verkkopelejä perjantaista lauantaihin.

Viimeisimmät lisäykset supersyysloman ohjelmaan:

The Lego Movie - 5D-leffa kaikille aisteille: näe, kuule, tunne, haista ja maista elokuva! Ei pääsymaksua, K7. Ke 15.10. klo 12 ja 16, to 16.10. klo 12 ja 16. Kulttuuriareena 44, Kauppakatu 44. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet : www.kuopio.fi/nuoret

Lorulinnun jäljillä − loruleikkituokiot alle kouluikäisille. Pe 17.10. klo 10 ja 11. Kuopion kaupunginkirjasto / satuhuone.

 

Supersyysloman järjestää Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen palvelualue / kulttuuriin aktivointi yhdessä kumppanien kanssa.

Katso koko supersyysloman 2014 ohjelma tästä.


Lisätietoja:
kulttuurisuunnittelija Jonna Forsman, p. 044 718 2468, jonna.forsman(at)kuopio.fi
kulttuurituottaja Elina Prepula, p. 044 748 2374, elina.prepula(at)kuopio.fi

 


Kuva Vicente Serra