Asuminen ja ympäristö - uutiset Asuminen ja ympäristö - uutiset

Takaisin

Kaiken voi saada – Kansallisten kaupunkipuistojen verkoston videosarja tutustuttaa kaupunkipuistojen arvokkaaseen perintöön

“Kaiken Voi Saada” – Uusi lasten ja nuorten videosarja tuo esille Kansallisten kaupunkipuistojen verkoston urbaanien kaupunkipuistojen monia mahdollisuuksia ja loistavaa saavutettavuutta, kerrotaan Viherympäristöliiton tiedotteessa.

Kansallisten kaupunkipuistojen verkosto julkaisee Arch Way Filmsin kuvaaman ja Liverace Oy:n tuottaman, lapsille ja nuorille suunnattujen videoiden sarjan. Videot näyttävät kurkistuksia kaupunkien kaupunkikulttuurin ja -luonnon arvokkaaseen perintöön. Videoiden sisällöstä ja toteutuksesta vastaavat näyttelijät Paavo Kerosuo ja Lotta Kuusisto.

Videosarjaa on julkaistu Kansallisten kaupunkipuistojen verkoston sivuilla, kahden kaupungin viikkotahdilla 25.10. lähtien. Kuopion kansallinen kaupunkipuisto on vuorossa tiistaina 22. marraskuuta.  

Kuopion kansallinen kaupunkipuisto punoo yhteen savolaista kaupunkielämää, -kulttuuria ja luontoa.

Kuopion kertomus, sisämaan saariston kaupungin kasvutarina on aikoinaan vaatinut uskallusta, oivallusta ja kanttia – aivan kuin videossa oivallisesti esille nostetaankin. Veikeän videon uskotaan toimivan kimmokkeena tarkastella omaa kotikaupunkia uusin silmin ja rakastua sen ainutlaatuisuuteen uudestaan. Näin syntyy aito arvostus vaalia kaupunkikulttuurin ja -luonnon arvokasta perintöä, kuvailee Heli Laurinen videon tavoitteita Kuopion kaupungilta.

Kansallisia kaupunkipuistoja on tällä hetkellä Suomessa kymmenen: vuonna 2001 perustettu Hämeenlinna, Pori (2002), Heinola (2002), Hanko (2008), Porvoo (2010), Turku (2013), Kotka (2014), Forssa (2015), Kuopio (2017) ja Kokkola (2020).

Lue lisää Kuopion kansallisesta kaupunkipuistosta sivuiltamme.

Verkostokaupunkien videot löytyvät Kansallisten kaupunkipuistojen verkoston sivuilta. 
 

Viherympäristöliiton tiedote 19.10.2022: Kummallisia tarinoita ja huikeita juttuja