PUIJO-kirjaimet Puijon laelle – luonnon kiertokulku näkyväksi veistotaiteen keinoin

Kuvassa PUIJO-kirjainkylttiä asennetaan Puijon laelle.

Puijon metsistä on viime vuosina jouduttu poistamaan kirjanpainajan tappamia vanhoja kuusia. Osa näistä vanhoista puista sai uuden näkyvän elämän, kun puista veistettiin 1.7 metriä korkeat PUIJO-kirjaimet. Kirjaimet muistuttavat Puijon ainutlaatuisesta luonnosta ja myös kiertotalouden mahdollisuuksista.

Kunnianosoitus kuopiolaisuudelle ja paikalliselle osaamiselle

Kirjaimet ovat kunnianosoitus Puijon luonnolle, maisemalle ja puulle raaka-aineena. Ne kertovat tarinaa siitä, kuinka metsä jatkaa elämäänsä symbolisesti ja konkreettisesti myös puiden kaadon jälkeen. Samalla puurakenteisiin sitoutunut hiili sitoutuu kirjaimiin vuosikymmeniksi.

Kirjainten toteutuksessa yhdistyvät paikallinen materiaali, paikalliset käsityötaidot ja kestävä ajattelu. Kirjainteoksen on veistänyt Tero Aarni Savon ammattiopiston hirsikurssilla.

Uusi kuvauspaikka ikoniseen kohteeseen

Puijo on ollut historiansa ajan suosittu vierailu- ja kuvauskohde ja yksi Kuopion ikonisista maamerkeistä. PUIJO-kirjaimet ovatkin uusi maamerkki ja pysähtymispaikka Puijolla käyville.

– On nostalgista, että Kuopion 250 juhlavuoden kunniaksi Puijo saa uudet uniikit PUIJO puukirjaimet keskeisimmälle paikalle. Toteutuksesta tuli kerrassaan loistava, kestävän matkailun mukainen kuvauskohde ja lakialueen uusi kiintopiste Puijon tornin kupeessa, iloitsee Puijo Peakin yrittäjä Pekka Niemelä.

Kirjainten asennus jatkuu vielä

Kirjaimet on tuotu jo paikalleen, mutta niiden asennus jatkuu loppuviikon ajan. PUIJO-kyltti saa alleen tukevan betonivalun, ja alustalle tuodaan kiviä. Asennustöiden arvioitu valmistumisaika on perjantaina 11.7. Kirjaimien kanssa saa ottaa kuvia, mutta niille kiipeäminen on kiellettyä. Kirjainten pintakäsittely voi myös tahria vaatteita.