Kuopion peruskouluissa ja päiväkodeissa juhlistettiin 250-vuotista kaupunkia yhteisellä juhlalounaalla

Kuopion 250-vuotisjuhla näkyi tänään koulujen ruokasaleissa, kun Servica järjesti juhlaruokailun kaikille peruskoululaisille ja päiväkotilapsille. Tarjolla oli paikallisia makuja ja maakunnan perinteitä, kuten kermaista lohikeittoa ja mustikkakukkonen.

”Kala on perinteinen suomalainen juhlaruoka. Se yhdistettynä ruisleipään on yhdistelmä, joka maistuu suomalaiseen suuhun”, Servicalta kerrotaan.

Servica on korostanut juhlavuoden teemaa jo keväästä lähtien tarjoamalla toiveruokia viikoittain ja tuomalla ruokasaleihin visuaalisia materiaaleja. Juhlaruokailulla lapsille haluttiin luoda elämyksellinen hetki, joka jää mieleen osana juhlavuotta.

Niiralan koululla ruokatila oli koristeltu Kuopio250-viireillä, ja pöydissä tilaan juhlavuutta toivat juhlavuoden väriteemaan sopivat kaitaliinat ja servietit. Lasten mielestä oli kivaa, kun tuttu ruokasali näytti erilaiselle ja värikkäälle.

”Täällä on juhlavampaa syödä.”

Lisäksi kalakeitto maistui lapsille hyvin ja moni kävi hakemassa santsikierroksen.

”Mä otan lisää!”

”Hyvää on!”

Juhlaruokailuun oli kutsuttu mukaan myös kaupungin ja Servican johtoa sekä Niiralan koulun oppilaskunnan edustajia. Yhteinen ruokailu, jossa lapset, kaupungin päättäjät ja palveluntarjoajat istuivat saman pöydän ääressä, kuvasti erinomaisesti juhlavuoden teemaa: yhdessä tekemisen ja yhteisöllisyyden kulttuuria.

”Kun istumme samassa pöydässä lasten kanssa, viestimme yhteisöllisyydestä ja arvostuksesta. Yhdessä syöminen, kohteliaisuus ja keskustelu ovat tärkeitä taitoja, joita opitaan arjessa. Kuopio250-juhlavuosi haluaa vahvistaa osallisuutta ja luoda muistoja, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen”, apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas tiivisti juhlahetken merkityksen.