Kulttuuri

 

Ajankohtaista Ajankohtaista

Venäjänkieliset opastukset Kuopion museolla ja pääkirjastolla kesä-heinäkuussa

Kuopion museo ja Kuopion kaupungin pääkirjasto toivottavat Ukrainasta Suomeen saapuneet henkilöt tervetulleeksi tutustumaan Kuopion museon näyttelyihin sekä kirjaston palveluihin kesäkuussa. Kierros on venäjänkielinen ja kestää noin puolitoista tuntia. Osallistuminen on ilmaista. Kokoontuminen Kuopion museon aulassa.
Lue lisääTietojaVenäjänkieliset opastukset Kuopion museolla ja pääkirjastolla kesä-heinäkuussa »

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali pääsi vauhtiin Virran mukana

Järjestyksessään 53. kerran järjestettävä Kuopio Tanssii ja soi -tanssifestivaali avattiin näyttävästi keskiviikkona aamupäivällä, kun tapahtuman avajaisnäytös esitettiin Kuopion kauppatorilla. Avajaisesitykset houkuttelivat paikalle useita satoja tanssitaiteen ystäviä.
Lue lisääTietojaKuopio Tanssii ja Soi -festivaali pääsi vauhtiin Virran mukana »

Esittävän taiteen festivaali Kuopion SoiJaTanssit 18.-20.6.2022

Kuopion SoiJaTanssien takana on joukko kuopiolaisia ja Kuopioon kytköksissä olevia freelance-taiteilijoita. Festivaalilla halutaan elävöittää Kuopion vapaan taiteen kenttää ja toimijuutta. Kaikkiin esityksiin ja tapahtumiin on vapaa pääsy!
Lue lisääTietojaEsittävän taiteen festivaali Kuopion SoiJaTanssit 18.-20.6.2022 »

Uudistuneessa Kuopion museossa huimat kävijämäärät

Kuopion museon uudistunut perusnäyttelykokonaisuus avautui 13.5.2022. Ensimmäisen neljän viikon aikana näyttelyissä on käynyt jo 10 760 kävijää. Verrattuna viime vuoden ensimmäiseen neljään avoinnaoloviikkoon kävijämäärissä on lähes 55 % nousu. Vastaavaan ajanjaksoon vuonna 2018 verrattuna nousua kävijämäärissä on jopa huimat 189 %. Vuosi 2018 oli viimeinen avoinnaolovuosi ennen Kuopion museon peruskorjausta ja uudisrakentamista.
Lue lisääTietojaUudistuneessa Kuopion museossa huimat kävijämäärät »