Kulttuuri

 

Ajankohtaista Ajankohtaista

Emmy Lindströmin klarinettikonsertto soi ensi kertaa Suomessa 22.10.

Kuopion kaupunginorkesterin konsertissa torstaina 22.10. klo 19 kuullaan Suomen ensiesitys Emmy Lindströmin klarinettikonsertosta. Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalin estradille solistiksi nousee valovoimainen klarinetisti Emil Jonason. Kaupunginorkesteria johtaa kapellimestari Johannes Gustavsson.
Lue lisääTietojaEmmy Lindströmin klarinettikonsertto soi ensi kertaa Suomessa 22.10. »

Kuopion uusin prosenttitaideteos julkistettiin Kaislastenlahdessa

Von Wrightin koulu- ja päiväkotirakennuksen julkisivuun integroituva prosenttitaideteos on valmistunut. Taideteoksen on tehnyt ansioitunut julkisen taiteen tekijä, kuopiolainen kuvataiteilija Pauno Pohjolainen, jonka Maalari ja kukko -seinäreliefi tuo iloa Von Wrightin koulun ja päiväkodin lapsille sekä lisää ympäristön viihtyisyyttä.  Pohjolainen on saanut Pro Finlandia -palkinnon 2005 ja Pohjoismaiden suurimman taidepalkinnon Ars Fennican 1997.  
Lue lisääTietojaKuopion uusin prosenttitaideteos julkistettiin Kaislastenlahdessa »

Kuopio Tanssii ja Soi tuo tanssin iloa syyslomaviikkoon

Kuopio tanssii ja soi tänä vuonna poikkeuksellisesti syksyllä! Tanssitaidefestivaali jouduttiin perumaan kesäkuussa koronavirustilanteen vuoksi. Nyt tapahtuma tuo kuitenkin tanssin iloa Kuopion syksyyn: syyslomaviikon 42 aikana luvassa on mm. kotimaisia tanssitaidevierailuja, tanssikursseja ja tanssin ilta.
Lue lisääTietojaKuopio Tanssii ja Soi tuo tanssin iloa syyslomaviikkoon »

Supersyyslomalla tutustutaan Kuopion kaupunginorkesterin soittimiin

Torstaina 15.10. klo 10-14 pääsevät kaikki syysloman viettäjät tutustumaan Kuopion kaupunginorkesterin soittimiin Kuopion Musiikkikeskuksessa. Maksuttomat soitinesittelyt on suunnattu supersyysloman aikaan erityisesti kouluikäisille. Orkesterin pienyhtyeet jalkautuvat lokakuun alussa myös Kuopion taajama-alueen asukastuville sekä perjantaina 16.10. Yhen illan juttu –ostosiltana keskustan kahviloihin.
Lue lisääTietojaSupersyyslomalla tutustutaan Kuopion kaupunginorkesterin soittimiin »