Kulttuuri

 

Ajankohtaista Ajankohtaista

L3DNARDO DA VINCI -luento: Leonardo da Vinci ja renessanssimuoti ke 3.11. klo 17

Renessanssiajalla pukeutuminen oli värikästä, mutta toisaalta sitä rajoittivat ylellisyyslait. Vaatteet välittivät ihmisen moraalia, sukupuolta ja sosiaalista statusta. Ylemmille luokille oli oppaita ideaalista pukeutumisesta. Haluatko tietää millainen pukeutuja Leonardo da Vinci oli? L3DNARDO DA VINCI luentosarjan viimeisellä luennolla kuullaan yleisen historian dosentti Susanna Niirasta, joka luennoi Leonardo da Vincistä ja renessanssiajan muodista.
Lue lisääTietojaL3DNARDO DA VINCI -luento: Leonardo da Vinci ja renessanssimuoti ke 3.11. klo 17 »

Verkkovartteja 21.10. ja 28.10. Leonardo da Vincin parissa – Mainio palanpainike kahvitauolle

Janoatko kahvin lisäksi tietoa? Nosta kahvitaukosi uudelle tasolle ja osallistu kahvittelun lomassa Kuopion museon verkkovarteille! Syksyn ja talven aikana renessanssiaikaan ja aikakauden tunnetuimpaan henkilöön Leonardo da Vinciin voi tutustua myös napakoiden tietoiskujen kautta kahvittelun lomassa. Verkkovartit järjestetään Zoomissa torstaisin klo 14.
Lue lisääTietojaVerkkovartteja 21.10. ja 28.10. Leonardo da Vincin parissa – Mainio palanpainike kahvitauolle »

Supersyyslomalla tutustutaan Kuopion kaupunginorkesterin soittimiin

Maanantaina 18.10. klo 10-13 pääsevät kaikki syysloman viettäjät tutustumaan Kuopion kaupunginorkesterin soittimiin Kuopion Musiikkikeskuksessa. Maksuttomat soitinesittelyt on suunnattu supersyysloman aikaan erityisesti kouluikäisille. Esittelyissä esillä ovat niin orkesterin jousi-, puhallin- kuin lyömäsoittimetkin.
Lue lisääTietojaSupersyyslomalla tutustutaan Kuopion kaupunginorkesterin soittimiin »

Syyslomalla kannattaa suunnata Kuopion kaupungin museoihin - Mielenkiintoisia näyttelyitä ja ohjelmaa kaikenikäisille

Museoiden tarjonta kutkuttelee kulttuurinälkäisten syyslomalaisten makuhermoja. Oletko jo nähnyt mielenkiintoa herättäneen Leonardo da Vinci 3D -näyttelyn? Ota kaikki irti renessanssineron elämästä ja taiteesta ja suuntaa sekä Kuopion museoon että taidemuseoon, joihin näyttely levittäytyy. Kuopion taidemuseossa pääset paneutumaan myös taidemuseon kokoelman aarteisiin Taiteilijan katse -näyttelyssä sekä kaakkoissuomalaiseen nykytaiteeseen Nupit Kaakkoon -näyttelyssä.
Lue lisääTietojaSyyslomalla kannattaa suunnata Kuopion kaupungin museoihin - Mielenkiintoisia näyttelyitä ja ohjelmaa kaikenikäisille »