Kulttuuri

 

Ajankohtaista Ajankohtaista

Supersyyslomalla tutustutaan Kuopion kaupunginorkesterin soittimiin

Maanantaina 18.10. klo 10-13 pääsevät kaikki syysloman viettäjät tutustumaan Kuopion kaupunginorkesterin soittimiin Kuopion Musiikkikeskuksessa. Maksuttomat soitinesittelyt on suunnattu supersyysloman aikaan erityisesti kouluikäisille. Esittelyissä esillä ovat niin orkesterin jousi-, puhallin- kuin lyömäsoittimetkin.
Lue lisääTietojaSupersyyslomalla tutustutaan Kuopion kaupunginorkesterin soittimiin »

Syyslomalla kannattaa suunnata Kuopion kaupungin museoihin - Mielenkiintoisia näyttelyitä ja ohjelmaa kaikenikäisille

Museoiden tarjonta kutkuttelee kulttuurinälkäisten syyslomalaisten makuhermoja. Oletko jo nähnyt mielenkiintoa herättäneen Leonardo da Vinci 3D -näyttelyn? Ota kaikki irti renessanssineron elämästä ja taiteesta ja suuntaa sekä Kuopion museoon että taidemuseoon, joihin näyttely levittäytyy. Kuopion taidemuseossa pääset paneutumaan myös taidemuseon kokoelman aarteisiin Taiteilijan katse -näyttelyssä sekä kaakkoissuomalaiseen nykytaiteeseen Nupit Kaakkoon -näyttelyssä.
Lue lisääTietojaSyyslomalla kannattaa suunnata Kuopion kaupungin museoihin - Mielenkiintoisia näyttelyitä ja ohjelmaa kaikenikäisille »

”Tähtitieteellisiä” ikivihreitä Kuopion taidemuseon karnevaaleissa 30.10.

Kuopion kaupunginorkesterin duo Tuula Liimatta, viulu ja Kiira Siikavirta, kontrabasso esittävät ikivihreitä sävelmiä Kuopion taidemuseon karnevaalipäivässä lauantaina 30.10. klo 14. Duon ohjelmaa ovat innoittaneet mm. Leonardo da Vincin tähtitieteelliset tutkimukset. Karnevaalipäivänä taidemuseossa paikalla on keskusteluopas, ja ohjelmaa on myös Kuopion museolla ja kaupunginkirjastossa.
Lue lisääTietoja”Tähtitieteellisiä” ikivihreitä Kuopion taidemuseon karnevaaleissa 30.10. »

Jazztrumpetisti Jukka Eskola Jaakko Kuusiston konserton solistina 14.10.

Torstaina 14.10. klo 19 Kuopion kaupunginorkesterin solistiksi nousee yksi Suomen kysytyimmistä jazzmuusikoista, trumpetisti Jukka Eskola. Hän tulkitsee Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa järjestettävässä konsertissa Jaakko Kuusiston rytmikkään trumpettikonserton.
Lue lisääTietojaJazztrumpetisti Jukka Eskola Jaakko Kuusiston konserton solistina 14.10. »