Levänen


Levänen sijaitsee noin 6 kilometrin etäisyydellä keskustasta etelään. Alueen rakentaminen alkoi 1970-luvulla ja siellä asuu nykyisin noin 1300 asukasta. Alueella on kerrostaloja, mutta reilusti yli puolet asuntokunnista asuu rivi- tai omakotitaloissa.

Leväsellä palvelee mm. muutama päiväkoti, palvelukeskus, pari kahvilaa sekä huoltoasema.   Viereisessä Jynkässä sijaitsevat ala-ja yläkoulu sekä useat peruspalvelut, kuten kauppa ja kirjasto sekä apteekki, eläinlääkäriasema, muutama ravintola ja kampaamo. Särkilahdessa on huonekalujen ja sisustustarvikkeiden myymäläkeskittymä sekä autotarvikeliiike ja kierrätystavaratalo. Läheinen Kolmisopen kauppakeskus tuo alueen palveluvalikoimaan runsaan lisän monipuolisine erikoisliikkeineen.

Levänen sijaitsee luonnon keskellä ja siellä on hyvät latu- ja lenkkipolkuverkostot. Leväseltä pääsee suoraan Tervaruukin ulkoilulenkeille sekä Vuorilammen maastoon.

Aivan alueen vieressä palvelee monipuolinen Rauhalahden kylpylä-hotelli ravintoloineen ja savusaunoineen, ja Suomen ensimmäinen viiden tähden leirintäalue. Rauhalahti tarjoaa mahdollisuuden moneen kesäiseen harrastukseen, kuten beach volleyn pelaamiseen, jalkapalloiluun, uintiin ja minigolfiin. Lisäksi leirintäalueen vieressä sijaitsevat monipuoliset, myös talvisin käytössä olevat palloiluhallit, joissa voi pelata jalkapalloa, tennistä, squashia ja sulkapalloa. Lähistöllä on myös ratsastustalli, sekä monipuolinen sisäpelikeskus. Läheisestä Petosen puistokaupunginosasta löytyy monipuolinen Lippumäen lähiliikuntakeskus.

Lue lisää Jynkkä-Leväsen asukasyhdistys ry:n facebook-sivulta.