Kuopion kaupungin museot

Monipuolinen näyttelytarjonta


Kuopion kaupungin museoissa on monipuolinen näyttelytarjonta. Museovieras voi tarkastella kuvataidetta, perehtyä maakunnan historiaan tai tutustua itäsuomalaiseen luontoon yhteensä neljässä erilaisessa museokohteessa. Vuosittain avataan useita vaihtuvia näyttelyitä ajankohtaisista teemoista.

Yleisöpalvelut ovat asiakasta varten


Museoiden yleisötyöntekijät huolehtivat opastetuista kierroksista ja asiakaspalvelun sujuvuudesta. Päiväkoti-, koulu- ja opiskelijaryhmille sekä suomen kielen oppijoille on olemassa kohdennettuja, museopedagogisia materiaaleja, joita voi varata ja lainata museoiden asiakaspalvelusta. Opastukset, työpajat, luontoretket ja muut yleisötapahtumat avaavat uusia näkökulmia museoissa oppimiseen. Valtakunnalliset ja kaupungin vuosittaiset tapahtumat kulkevat käsi kädessä museoiden oman tapahtumatuotannon kanssa.

Asiantuntijapalvelut auttavat


Luontotietopalveluista voi pyytää apua esimerkiksi kasvien, sienten tai eläinten lajintunnistuspulmiin. Taidemuseossa on monipuolinen, erityisesti Pohjois-Savon alueen kuvataidetta käsittelevä arkisto asiantuntijoineen. Kulttuurihistoriallisesta kuva-arkistosta löytyy kuvia vanhasta Kuopiosta, ja museon asiantuntijat auttavat oman kulttuuriperintömme vaalimisessa.