Musiikki

Kuopion Musiikkikeskus

 

Kuopion Musiikkikeskus on yksi Suomen merkittävimmistä konsertti- ja kongressikeskuksista, maakunnan musiikkielämän sydän sekä Kuopion kaupunginorkesterin koti. Kuopion Musiikkikeskuksen edustavat ja monipuoliset tilat soveltuvat erinomaisesti kokousten, kongressien ja näyttelyiden sekä erityyppisten yritystilaisuuksien järjestämiseen.

Talo on mukana kuntalaisten arjessa ja juhlassa ympäri vuoden. Musiikin, tanssin, ylipäätään estraditaiteen ja kulttuurin ystäville on tarjolla runsaasti monipuolista ohjelmaa. Musiikkikeskuksessa vierailevat mm. kotimaisten viihdetaiteilijoiden eliitti sekä Kuopion kaupunginorkesterin kapellimestari- ja solistivieraat eri puolilta maailmaa. Talossa järjestetään vuosittain yli 300 tilaisuutta, joiden kävijämäärät vaihtelevat 100 000–150 000 vieraan välillä.

Musiikkikeskuksessa toimii myös kolme musiikin ja tanssitaiteen oppilaitosta – Kuopion konservatorio, Sibelius-Akatemian Kuopion osasto sekä Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja tanssin yksikkö – jotka tarjoavat korkeatasoista musiikki- ja tanssialan perusopetusta sekä ammattikoulutusta.

Tutustu Kuopion Musiikkikeskuksen ohjelmistoon, tiloihin ja palveluihin Kuopion Musiikkikeskuksen www-sivuilla.

Kuopion kaupunginorkesteri


Kuopion kaupunginorkesteri jatkaa yli 110-vuotista kuopiolaista orkesteriperinnettä palvellen kuntalaisia ja koko maakuntaa. Itä-Suomen suurimmassa sinfoniaorkesterissa soittaa 44 ammattimuusikkoa. Orkesterin koti on Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisali, jossa järjestetään suurin osa sen konserteista. Lisäksi orkesteri vierailee erikokoisilla kokoonpanoilla mm. päiväkodeissa, kouluissa, vanhainkodeissa ja yrityksissä.

Sinfoniakonserttiohjelmiston lisäksi tarjolla on erilaisia viihde- ja kamarimusiikkikonsertteja eri-ikäiset kohderyhmät huomioiden. Orkesteri on aktiivisesti mukana lapsille ja nuorille suunnatussa taidekasvatustoiminnassa mm. kummilapsitoiminnan kautta vuonna 2017 syntyneille kuopiolaislapsille. Orkesterin kummikoulu on Kuopion taidelukio Lumit, jonka kanssa on toteutettu konserttiproduktioita jo vuosien ajan. Lisäksi orkesteri tekee yhteistyötä Kuopion Musiikkikeskuksessa toimivien musiikkioppilaitosten sekä kaupungin ja alueen kulttuuritoimijoiden kanssa.

Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestarina toimii vuoden 2023 alusta Eugene Tzigane. Atso Almila jatkaa orkesterin toisena kapellimestarina. Kuopion kaupunginorkesterin kunniakapellimestari on akateemikko Jorma Panula.

Tutustu Kuopion kaupunginorkesterin ohjelmistoon Kuopion kaupunginorkesterin www-sivuilla.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Kuopion Musiikkikeskus
Kuopionlahdenkatu 23
70100 Kuopio
Lipunmyynnin palvelunumero 0600 96100 (1,95 e/min.+pvm)
musiikkikeskus(at)kuopio.fi
www-sivut | Facebook | Instagram | Youtube

Johtaja
Katariina Kummala
044 7182 361
katariina.kummala(at)kuopio.fi

Tuottaja-tiedottaja
Elina Prepula
044 7182 364
elina.prepula(at)kuopio.fi

Tuottajat / tilavaraukset
044 7182 371, 044 7182 378