Välke-valotapahtuma

Valo levittäytyy marraskuussa viikonlopuksi Kuopioon ja samalla avataan pian 250-vuotiaan Kuopion juhlavuosi.

Välke-valotapahtuma järjestetään 16.-17.11.2024.

Tapahtuman tavoitteena on tuoda valoa kaupunkiin pimeän vuodenajan keskelle ja saattaa kaupunkilaiset yhteen näkemään ja kokemaan jotain upeaa – yhdessä. 

Välke-valotapahtuma on Kuopion kaupungin toteuttama tapahtuma, joka on kaikille ilmainen ja avoin. Tapahtuman avajaiset ovat Kuopion kauppatorilla 16.11.2024 joulukauden avajaisten yhteydessä. Vuoden 2024 tapahtuman järjestämisestä vastaa Kuopio250 -juhlavuosiprojekti ja tapahtuma toteutetaan yhteistuotantona eri toimijoiden kanssa. Toteutukseen osallistuu niin kaupunkiorganisaatio sekä paikalliset yritykset ja kaupunkilaiset. Tänä vuonna tapahtumaa pilotoidaan ja tapahtuman järjestelyitä kehitetään suunnitelmien edetessä.

Kutsumme kaikki mukaan toteuttamaan yhdessä marraskuun valotapahtumaa! Etsimme tähän yhteisölliseen tapahtumaan valoteoksia, jotka luovat elämyksellistä valoa ja iloa kaupunkiin. Ensisijaisesti haemme teosehdotuksia, jotka sijoittuvat ulkotiloihin. Tapahtuman ohjelmasisältö voi olla myös muuta kuin valoteoksia.

Teoshaku

Nyt etsimme tähän yhteisölliseen tapahtumaan valoteoksia, jotka luovat valoa ja iloa kaupunkiin. Ensisijaisesti haemme teosehdotuksia, jotka sijoittuvat ulkotiloihin. Varsinaiset valoteokset sijoittuvat keskustan alueella Snellmaninpuistoon ja Piispanpuistoon. Lisäksi haemme paikkasidonnaista teosta Tahkolle, eturinteiden alaosaan. Pyydämme teosehdotuksia ennalta määriteltyihin paikkoihin. 

Pop-up kohteet ja osarahoitettavat teokset

Valotapahtuma tulee ulottumaan myös keskusta-alueen ulkopuolelle pop-up kohteina. Ohjelmaan voi lisäksi ehdottaa teoksia ja valaistuskohteita, jotka tuottaa itsenäisesti.

Pop-up kohteet ja osarahoitettavat teokset
Lue lisää Tämä linkki aukeaa uuteen välilehteen

Oheisohjelma

Tapahtuman ohjelmasisältö voi olla myös muuta kuin valoteoksia. Ohjelmaan toivotaankin mukaan kokemuksellisia ja moniaistillisia kokonaisuuksia, työpajoja sekä muuta valoon liittyvää oheisohjelmaa, kuten luentoja.

 

Ota yhteyttä

Jatta Salminen

Projektikoordinaattori, Kuopio250 -juhlavuosi