Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Digital Art Festival Kuopio, 29.-30.4.2023

Digital Art Festival -taidefestivaali rakentuu maanalaisen parkkihallin (Kuopion Toriparkki, K3) tiloissa digitaaliseksi pop up -galleriaksi. Festivaalin teemoja ovat luonnon ja kaupunkiympäristön muutokset. Tuhat tulimmaista -elämyspolku kuljettaa hämärää polkua pitkin, kohti kaukaisia valonpilkahduksia.
Taiteilijoina nähdään mm. Pi-Slices, Lim Chuan Shin, Dan Volbert, Eric Desideriu, Mari Kaija, Minna Rajamo, Sini Majuri, Timo Metsäjoki, Kirsikka Paakkinen, Juha Allan Ekholm, Tuomo Kangasmaa, Miska Tuononen, Ilkka Kivelä ja Antti Karppinen.

Videoperspektiivi esittelee kuvataiteilija Erkki Pirtolan (1950–2016) videotuotantoa eri vuosikymmeniltä. Tasatunnein nähdään myös Rauni Mollbergin (1929–2007) matkailuaiheinen Kuopio elokuva vuodelta 1964. Minun paikkani – Mu báiki – My Place – videoteoksessa (2022) 22 nuorta Lapista, Pohjois-Savosta ja Etelä-Savosta kertovat tekstien, valokuvien ja videoiden avulla heille itselleen tärkeistä paikoista. Nuoret toivovat, että nämä paikat eivät tulevaisuudessa katoaisi.

Toriparkin tapahtuma on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10–20 ja yleisöllä on festivaalin tapahtumiin vapaa pääsy. Ohjelmaa päivitetään maalis-huhtikuun aikana. Festivaalin tuottaa Kulttuuri Tasken yhteistyössä Kuvataideseura Arttiimin kanssa.

Oheistapahtumat: 
Ajattelin olevani Samurai - Kalervo Palsa paneelikeskustelu
Kuopion kaupunginkirjasto kokoussali, la 29.4. klo 14–15

Keskustelutilaisuudessa Palsan ystävä rehtori Maj-Lis Pitkänen, kuvataiteen tohtori Jyrki Siukonen ja taiteilija Veera Kaamos Pitkänen kertovat ja keskustelevat kävijöiden kanssa Kalervo Palsasta (1947–1987) ja hänen tekemästään taiteestaan. 

Festivaalin kumppanigalleria on Galleria G12, www.galleria12.fi
Festivaalin internetsivut: https://kulttuuritasken.blogspot.com/2023/02/digital-art-festival-kuopio.html


(Kuva: Katri Alatalo)