Megan Järvinen – pieni kaupunki, jolla on suuri sydän

Etelä-Afrikassa syntynyt Megan Järvinen muutti Sydneyyn vuonna 2009. 10 vuotta myöhemmin hän saapui Kuopioon, missä kaikki palaset loksahtivat heti kohdalleen.

Megan Järvinen asuu Rautaniemessä yhdessä miehensä ja 3-vuotiaan poikansa kanssa. – Tunsin heti, että tämä on paikka, missä haluan asua.

”Kävin Leppävirralla tapaamassa tulevan puolisoni perhettä ensimmäistä kertaa talvella 2013. Rakastin tätä maata ensi hetkestä lähtien. Se oli oikeastaan aika hassua, sillä en ollut koskaan eläissäni nähnyt lunta. Myös ihmisten ystävällisyys, kulttuuri ja maisema tekivät minuun vaikutuksen. Vaikka mieheni nautti Australian lämmöstä, hän kaipasi takaisin Suomeen. Myös Australiassa syntynyt poikamme ja sen myötä seurannut työn ja perheen yhdistäminen olivat syitä sille, miksi päätimme tulla Suomeen.

Olimme suunnitelleet kotia Helsinkiin sen tarjoamien työmahdollisuuksien vuoksi. 10 vuotta 6 miljoonan asukkaan Sydneyssä asuttuani ajattelin, että ainoa paikka saada töitä Suomessa on sen suurin kaupunki, Helsinki. Pelkäsin, etten sovi tänne enkä tutustu ihmisiin. Asuimme vuokralla Kuopion keskustassa ja tein kävelyretkiä poikamme kanssa kaupunkiin, kun mieheni kävi töissä. Huomasin rakastavani Kuopiossa kaikkea: ihmisiä, maisemia, aivan kaikkea.

Ystävystyin ja sain sitä kautta vinkin hakea töihin Ahooylle. Viikon kuluttua pääsin työhaastatteluun ja he tarjosivat minulle töitä. Oli uskomatonta, että vain kaksi kuukautta muuttomme jälkeen olin jo töissä. Työni myötä ostimme omakotitalon Rautaniemestä ja muutimme sinne asumaan. Sydneyn vuosinani olin asunut 17 neliön kaksiossa kaupungin keskustassa, ja ainoa toiveeni oli ollut saada lisää tilaa. Nyt asun luonnonkauniilla asuinalueella tilavassa omakotitalossa järven rannalla vain hetken matkan päässä keskustasta.

Kuopio on mahdollisuuksien kaupunki, missä on hyvä elää ja olla. Täällä on paljon upeita yrityksiä ja asenne on eteenpäin suuntautunut. Täällä myös tapahtuu paljon, kun ottaa huomioon sen, että Kuopio on itse asiassa maailman mittakaavassa todella pieni kaupunki. Oikeastaan tämä on vähän niin kuin suurkaupunki pienessä koossa, sillä täältä löytyy kaikki: viihtyisät ravintolat, upeat yritykset, innovaatiot, luovuus ja lämminhenkiset, ystävälliset ihmiset. Täällä vallitsee tasapaino työn ja elämän välillä.

Lähes jokaisella tällä alueella asuvalla on mahdollisuus päästä kesken työpäivän järven rannalle hiljentymään, mihin liikenteen ja ihmisten ääni ei kuulu. Pysähtyminen tuo mielenrauhan, ajatukset selkiytyvät ja töihin voi palata avoimin mielin. Pysähtymisellä on suuri merkitys terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Arvostukseni perheen kanssa vietettyä aikaa kohtaan on kasvanut. Sen myötä on ollut inspiroivaa huomata, kuinka ihmiset uhmaavat Suomen sääolosuhteita ja viettävät aikaa ulkoillen säällä kuin säällä.

Vaikka kaipaankin toisinaan Etelä-Afrikan ja Australian lämpöä ja rantoja, olen hyvin onnellinen täällä. Täällä on minun kotini, Kuopio on minun kotini.”

Teksti: Maiju Korhonen
Kuvat: Megan Järvinen