Aki Hurula – liikunnanohjaaja ja triathlonisti

Pyysimme jokaiselta videotuotantoon osallistuneelta pienen tarinan projektiin osallistumisesta. Akin video on neliosaisen videosarjan kolmas, ja tämä “paluumuuttajatarina” kertoo miehestä, jolla intohimona on kestävyysurheilusta nauttiminen ilman suurempaa kilpailuhenkisyyttä, keskittyen luonnossa ja urbaanissa ympäristössä liikkumiseen eri tavoin. Lue Akin tarina ja katso täynnä tunnetta oleva video.

Miltä tuntui, kun kuulit, että juuri sinut halutaan mukaan videosarjaan?

Videosarjaan kutsu oli oikein miellyttävä kokemus, johon halusin ehdottomasti osallistua näin paluumuuttajana Kuopioon. Halusin tuoda omat ajatukseni julki Kuopiosta.

Millaista oli tehdä videota ja jäikö jokin erityinen kokemus/tilanne mieleen?

Jukan kanssa oli mahtava tehdä projektia. Hänestä välittyy aito innostus ja inspiraatio kuvaamiseen ja hetkien taltiointiin. Erityisesti mieleen jäivät mahtavat hetket luonnossa, auringonlasku ja aamuvarhainen pulahdus hyisevään Kallaveteen.

Löytyikö tekemisen kautta uusia oivalluksia tai mitä ehkä haluaisit jakaa muille?

En puhuisi uusista oivalluksista. Aitoa tekemistä innostuen, inspiroiden ja uutta kokeillen. Filosofiset pohdinnat.

Mikä Kuopion alueella inspiroi tai on se juttu?

Leppoisuus, luonto ja aika.

Miksi Kuopio on juuri se paikka, missä asua, elää ja opiskella tai tehdä töitä?

Paluumuuttajana on helppo arvostaa, että arjessa on enemmän tunteja. Leppoista ja mukavaa! Luonto lähellä ja uskomattoman hyvät harjoitusolosuhteet lajiin kuin lajiin!

Onko vielä jotain mitä haluaisit kertoa?

Haluan tuoda esille Kuopion erilaiset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen sekä myös liikuntapaikat yleisesti. Toivottavasti kehitys jatkuu positiivisena ja kuopiolaiset löytävät itselleen mieluisan tavan liikkua!

Katso video!

Tämä videosarja on ”Oivalluksia elämästä” -tuotannon toinen osa. Täynnä hyvää tunnetta olevien lyhyiden filmien toinen osa kertoo neljä inspiroivaa tarinaa Kuopion alueen nuoremmista osaajista ja vaikuttajista. Mukana ovat liikunnanohjaaja ja triathlonisti Aki Hurula, Jonas and I -yhtyeen Roope Hakkarainen, Kuopioon asettunut markkinointiassistentti Jade Jiminez sekä muotoilija Satu Nisu. Videot julkaistaan pienen tarinan kera.

Tuotannon ensimmäinen osa koostui kuuden videon sarjasta, missä mukana ovat kansainvälisesti tunnettu lasitaiteilija ja muotoilija Ritva-Liisa Pohjalainen, työyhteisövalmentaja (Hiljainen mieli Oy) Hanna Kumpulainen, konserttimestari ja ammattiviulisti Lila Watanabe, LujaBetonin toimitusjohtaja ja triathlonisti Mikko Isotalo, hallitusammattilainen Tarja Tikkanen sekä Talentreen senior adviser Mika Sutinen. Katso myös videotuotannon ensimmäinen osa: Oivalluksia elämästä – YouTube