Kuopion katuvalojen optimointi alkaa viikolla 9

Kuopion kaupunki uusii järjestelmällisesti katuvaloja älykkäiksi led-valaisimiksi. Älykkäällä valotekniikalla voidaan optimoida valotehoa valaisinkohtaisesti. Katuvalojen optimointi alkaa Kuopiossa viikolla 9.

Kaupunki on teettänyt tutkimuksen katuvalojen energiatehokkuutta parantavista toimenpiteistä. Valotehon optimointia varten mitattiin 143 katuosuutta Kuopion alueella. Katuosuuksien yhteenlaskettu pituus oli 76,8 kilometriä ja sisälsi 2025 valaisinta.

Kriittisten kohteiden, kuten suojateiden ja risteysalueiden, turvallisuuteen kiinnitettiin erityishuomiota. Tarkastelun lähtökohtana oli, että valotehon optimointi ei vaikuta turvallisuuteen. Kaikkialla valotehon tuli myös säilyä riittävällä tasolla.

Selvityksellä todettiin, että valaistuksen valotehoa optimoimalla voidaan säästää vuosittain 961 kWh sähköä.

Lisätietoja:
Kuopion kaupunki, kunnossapitopäällikkö Markku Kolari, 044 718 5675, markku.kolari(at)kuopio.fi