Ilmanlaatu tammikuussa pääosin tyydyttävällä tasolla

Tammikuu alkoi Kuopiossa ja Siilinjärvellä poutaisessa pakkassäässä. Kuun puolivälissä säätila vaihtui lauhemmaksi ja sateisemmaksi. Lämpötila oli loppukuun vuoroin hieman plussalla ja hieman pakkasella. Ilmanlaatu oli parhaimmillaan sateisen sään aikana kuun puolivälin jälkeen ja huonoimmillaan alkukuun pakkasilla. Hengitettävien hiukkasten pitoisuudet olivat pääosin hyvällä tai tyydyttävällä tasolla. Pienhiukkaspitoisuudet olivat tyydyttävällä tai välttävällä tasolla. WHO:n ohjearvo PM2.5-pitoisuudelle ylittyi Savilahden mittausasemalla. Rikkidioksidin ja pelkistyneiden rikkiyhdisteiden pitoisuudet olivat hyvällä tasolla. Typpidioksidipitoisuudet olivat pääosin tyydyttävällä tasolla, poikkeuksena vilkkaimmin liikennöidyt alueet (Savilahti ja Tasavallankatu) joilla pitoisuudet olivat välttävällä tasolla.

Ilmanlaatu Kuopion ja Siilinjärven mittausasemilla oli tammikuussa pääosin tyydyttävä. Muita ohje- tai tavoitearvojen ylityksiä ei mitattu Savilahdessa mitatun PM2.5 WHO:n ohjearvon ylityksen lisäksi. Typpidioksidin mittaus Siilinjärven Sorakujalla päättyi joulukuun 2022 lopussa.

Ilmanlaadun mittaukset Kuopiossa ja Siilinjärvellä

Kuopion ja Siilinjärven ilmanlaadun reaaliaikaiset mittaustulokset ovat nähtävissä verkkosivulla ja Ilmatieteenlaitoksen sivuilla.

Mittaustulokset ovat nähtävissä myös mobiilisovelluksessa KuopioAir, mikä on ladattavissa Android-käyttöjärjestelmälle Google Play Storesta ja IOS-käyttöjärjestelmälle Appstoresta.

Tutustu tammikuun raporttiin kokonaisuudessaan. (pdf)

Lisätietoja:
Kuopion kaupunki/alueelliset ympäristönsuojelupalvelut
044 718 2142

Mittaaja:
Aeri Oy