Esteettömyyden yleissuunnitelman laadinta käynnistyy

Kuopion kaupunki on saanut Traficomilta Tieliikenteen turvallisuustoiminnan edistämisen valtionavustusta, Esteettömyys kivijalkana Kuopion liikenneturvallisuuden edistämisessä -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on edistää kävely-ympäristöjen liikenneturvallisuutta parantamalla niiden esteettömyyttä sekä lisätä kaupungin organisaation ja kuntalaisten tietämystä esteettömistä ja liikenneturvallisista ratkaisuista.

Vuoden 2023 aikana laaditaan esteettömyyden ja liikenneturvallisuuden yleissuunnitelma. Hankkeessa osallistetaan haastatteluin ja työpajoin eri sidosryhmiä sekä järjestetään kaupunkitekniikan palveluluille esteettömyyskoulutusta.

Tavoitteena on määrittää ne kävelyalueet ja -reitit, joissa tavoitellaan esteettömyyden erikoistasoa. Painopisteenä ovat ympäristöt, joissa liikkuu iäkkäitä tai liikkumis- ja toimintaesteisiä tavallista enemmän. Tontit ja kiinteistöt on rajattu hankkeen ulkopuolelle. Työssä määritetään infran ja kunnossapidon laatukriteerit, jotka tulee toteutua sekä erityis- että perustasolla.

Vaikka hankkeen kohderyhmä on ikääntyneet tai liikkumis- tai toimintaesteiset henkilöt, esteettömät ratkaisut tulevat olemaan liikenneturvallisia kaikille liikkujille.

Lisätietoja:
Paula Pakarinen, suunnitteluinsinööri, Kuopion kaupunki
paula.pakarinen(at)kuopio.fi, 044 718 5422