Kuopiolle valtionavustusta pyöräpysäköinnin kehittämiseen

pyörä telineessä pyöräpysäköintialueella syksyllä

Vuoden 2022 pyöräilykunnaksi valittu Kuopio parantaa tulevina vuosina vahvasti pyöräpysäköintiä useassa eri kohteessa. Kuopiolle on myönnetty Traficomin kävelyn ja pyöräilyn investointitukea pyöräpysäköinnin kehittämiseen. Asiointiliikennettä palvelevat pyöräpysäköinnin kohteet sijaitsevat Kuopion keskustan alueella ja tämän lisäksi usean kaupungin kiinteistön pyöräpysäköintiä kohennetaan.

Keskustan alueella Haapaniemenkadulle Tulliportinkadun kulmaukseen suunnitellaan katoksellinen pyöräpysäköinti. Lukkarinpuiston saneerauksen yhteydessä toteutetaan sääsuojattu pyörätalli. Vuorikadulle Brahenpuiston viereen toteutetaan runkolukittavia pyöräpysäköintipaikkoja. Näiden lisäksi tutkitaan pyöräpysäköinnin kehittämissuunnitelman mukaisesti kivijalkakauppojen saavutettavuuden parantamista kiinteillä tai siirrettävillä pyöräpysäköinnin ratkaisuilla. Tämä hankekokonaisuus tuo keskustan alueelle 130 uutta pyöräpysäköintipaikkaa. Kuopio sai hankkeelle Traficomin investointitukea 197 500 euroa, joka on puolet hankkeen arvioiduista kokonaiskustannuksista. Kohteiden suunnittelu tehdään vuoden 2023 aikana ja rakentaminen vuoden 2024 aikana.

Kuopio sai ilahduttavasti Traficomin kävelyn ja pyöräilyn investointitukea myös usean kaupungin kiinteistön pyöräpysäköinnin kehittämiseen. Valtionavustuksen turvin pyöräpysäköintiä parannetaan Kallaveden lukion, Kuopio-hallin, kaupunginteatterin, musiikkikeskuksen, kansalaisopiston, pääterveysaseman ja Neulamäen koulun kiinteistön yhteyteen. Näiden hankkeiden valtionavustuksen osuus on yhteensä 145 040 euroa.

Kuopion kaupunki tavoittelee hiilineutraalisuutta vuoteen 2035 mennessä ja haluaa kannustaa asukkaitaan arkiliikkumisessa kävelyyn ja pyöräilyyn.

Lisätietoja:
Hanna Väätäinen, liikenneinsinööri, Kuopion kaupunki
044 718 5318, hanna.vaatainen(at)kuopio.fi

Lue lisää: Pyöräliikenteen ratkaisut ja suositut kaupunkipyörät – Kuopio on vuoden pyöräilykunta 2022