Kaupunginhallituksen päätöstiedote 27.3.2023

Lausunto luonnoksesta Jätepoliittinen ohjelma vuoteen 2030 

Savo-Pielisen jätelautakunta käsitteli kokouksessaan 9.2.2023 luonnosta jätepoliittiseksi ohjelmaksi vuoteen 2030. Jätelautakunta on valmistellut ohjelmaa yhteistyössä toimialueensa kuntien ja Jätekukon kanssa keskeisiä sidosryhmiä ja kuntalaisia kuullen.
 
Jätelautakunta päätti kokouksessaan pyytää kunnilta ja kuntien ympäristönsuojeluviranomaisilta lausunnot jätepoliittisen ohjelman luonnoksesta, lausuntopyyntö liitemateriaaleineen on esityksen ohessa. 
 
Lausunto on valmisteltu kaupunkiympäristön palvelualueella ja sen valmisteluun ovat osallistuneet kaupunkitekniikan sekä ympäristö- ja rakennusvalvonnan palvelut. Valmistelijat ovat aktiivisesti osallistuneet ohjelman valmistelutyöhön. Samoin valmistelutyöhön ovat osallistuneet lukuisa joukko muita kaupungin toimijoita.
 
Kaupunginhallitukselle esitetään, että se päättää antaa esityksen mukaisen lausunnon vastauksena jätelautakunnan lausuntopyyntöön.

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen.

Ympäristökertomus vuodelta 2022

Ympäristökertomuksessa 2022 on tietoa Kuopion ympäristön tilasta ja ympäristönsuojelutyöstä, jota kaupunki on tehnyt vuonna 2022. Ympäristökertomus auttaa myös ymmärtämään ympäristöasioiden merkittävyyttä.

Ympäristönsuojelun tulot olivat 20 % pienemmät kuin vuonna 2021. Menot ovat säilyneet lähes samalla tasolla kuin vuonna 2021. Ympäristönsuojeluun liittyviä investointeja tehtiin vuonna 2022 hieman vähemmän kuin edellisenä vuonna. Isompia ympäristövahinkoja ei vuonna 2022 tapahtunut.

Tulevien vuosien suuria ympäristöhaasteita ovat luonnon monimuotoisuuden varmistaminen kaupungin metsä- ja vesialueilla sekä ilmastonmuutokseen sopeutuminen, kuten lisääntyviin sään ääri-ilmiöihin liittyvät varautumis- ja sopeutumistoimet mm. maankäytön suunnittelussa. Vuoden 2023 aikana ajankohtaista on luonnon monimuotoisuusohjelman ja resurssiviisausohjelman päivitystyö.

Kaupunginhallitukselle ehdotetaan, että se merkitsee ympäristökertomuksen vuodelta 2022 tiedoksi ja saattaa sen edelleen tiedoksi kaupunginvaltuustolle.

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen.

TE-palvelut 2024 uudistuksen tilannekatsaus

TE-palvelut 2024 uudistukseen liittyvä lakipaketti hyväksyttiin eduskunnassa helmikuun lopulla. Suunnittelukokouksessa käydään läpi TE-palvelut 2024 uudistuksen valmistelun tilannetta niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti.

Kokouksessa keskustellaan työllisyysalueen valmisteluun liittyvistä kysymyksistä, reunaehdoista ja aikatauluista Kuopion näkökulmat ja tavoitteet huomioiden.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se merkitsee tilannekatsauksen tiedoksi.
 
Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen ja merkitsi asian tiedoksi.

Työllisyyspalvelun määräaikaisten virkojen muuttaminen toistaiseksi voimassa oleviksi viroiksi

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se muuttaa määräaikaiset virat toistaiseksi voimassa oleviksi 1.6.2023 alkaen.

Muutoksessa työllisyyspalvelun henkilöstömäärää ei muutu. Henkilöstökustannukset on huomioitu työllisyyspalvelun käyttösuunnitelmassa.

Mikäli kaupunginhallitus päättää edellä mainittujen virkojen perustamisesta, jatkaa niissä olemassa oleva henkilöstö suostumuksellaan. Palvelukseen ottava viranomainen päättää toimivaltansa puitteissa virkojen täyttämisestä työllisyyspalvelun esityksen mukaisesti (hallintosääntö 54 §).

Työnantajapalvelu puoltaa esitystä.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se hyväksyy työllisyyspalvelujohtajan esityksen.
 
Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen.

Vuoden 2022 tilinpäätös

Kaupunginhallitus saattaa tilinpäätöksen tarkastuslautakunnan valmistelun jälkeen edelleen kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi ja esittää valtuustolle, että vuoden 2022 tilinpäätöksen tulos – 4.452.884,89 euroa käsitellään seuraavasti:

Tuloutetaan tehtyjä poistoeroja suunnitelman mukaan seuraavasti: ydinkaupunki 6.059,61 euroa, Tilapalvelut 41.923,08 euroa ja Pohjois-Savon pelastuslaitos 81.082,36 euroa, yhteensä 129.065,05 euroa.

Vähennetään tilikauden alijäämä – 4.323.891,84 euroa edellisten tilikausien ylijäämästä kuluvan vuoden (2023) kirjanpidossa.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunginhallitus ja kaupunginjohtaja allekirjoittavat tilinpäätöksen ja jättävät sen tilintarkastajan tarkastettavaksi ja tarkastuslautakunnan arvioitavaksi.

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen.

Henkilöstökertomus vuodelta 2022

Henkilöstökertomus antaa kaupungin päättäjille, ammatilliselle johdolle ja henkilöstölle kokonaiskuvan kaupungin henkilöstötilanteen kehityksestä ja muutoksesta. Henkilöstökertomus on henkilöstöjohtamisen ja -suunnittelun keskeinen apuväline.

Työnantajapalvelu on laatinut vuoden 2022 henkilöstötietojen osalta henkilöstökertomuksen. Valmistelussa ja laadinnassa on otettu huomioon KT Kuntatyönantajan antama suositus kertomuksen laatimisesta. Henkilöstökertomus sisältää vertailutietoa vuodesta 2020 alkaen.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että merkitsee henkilöstökertomuksen vuodelta 2022 tiedoksi ja saattaa sen edelleen tiedoksi kaupunginvaltuustolle.

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen. 

Kokouslistat ovat luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa: https://kuopio.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetings&id=2pion kaupunki (oncloudos.com)