Keskusta-alueen keskitetty hiekanpoisto sunnuntaina 23.4.

Kadunpuhdistus käynnissä, kuvassa harjauslaite ja katu.

Kuopion keskusta-alueen keskitetty hiekanpoisto aloitetaan sunnuntaiaamuna 23.4.2023 viimeistään klo 02.00. Mikäli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä on reilusti pakkasta ja töiden aloitus myöhästyy, jatketaan töitä tarvittaessa maanantaina 24.4.

Keskustassa liikennöintiä kannattaa välttää hiekanpuhdistuksen aikana. Pysäköintiin tulee käyttää kaupungin tarjoamia maksuttomia paikoitusalueita sekä yöllä että päivällä.

Keskitetyn hiekanpoiston lisäksi kaupunki tekee jo nyt täsmäpuhdistuksia pyörä- ja jalankulkuväylillä, linja-autopysäkeillä, rännikaduilla sekä kävelykeskustan alueella. Tarvittaessa pölyä sidotaan suolaamalla katuja.

Kaupunki toivoo myös, että kiinteistöillä aloitettaisiin pihojen sekä pysäköintialueiden puhdistus mahdollisimman pian ja aktiivisesti.

Pysäköinti- ja liikennejärjestelyihin muutoksia

Pysäköinti on kielletty liikennemerkein osoitetuilla alueilla. Puhdistettaville kaduille asetetaan pysäköintiä kieltävät liikennemerkit puhdistusta edeltävinä päivinä. Kielletyille alueille pysäköidyt ajoneuvot siirretään pois kaupungin toimesta ja kuljettajan ohella myös ajoneuvon omistaja ja haltija ovat vastuussa pysäköintivirhemaksusta ja siirtokustannuksista.

Siirrettyjen ajoneuvojen tiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta. Siirtotietojen päivittäminen sivulle alkaa sunnuntaina 23.4. klo 10.00. Tiedot toimitetaan myös poliisille.

Siirretyt ajoneuvot on haettava pois siirtopaikalta kahden päivän kuluessa. Mikäli ajoneuvoa ei haeta siirtopaikalta, se tullaan siirtämään kaupungin toimesta varastoon omistajan kustannuksella.

Maksutonta pysäköintitilaa hiekanpoistoviikonlopun aikana

  • Haapaniemenkadun pysäköintilaitos pe 21.4. klo 16.00 – ma 24.4. klo 10.00
  • Maaherrankadun pysäköintitalon ylätaso pe 21.4. klo 16.00 – ma 24.4. klo 8.00
  • Toriparkki la 22.4. klo 18.00 – ma 24.4. klo 10.00. Puomit ovat käytössä, lippu otetaan normaalisti. Poistuminen kassojen kautta, jotka veloittavat 0 euron hinnan. Parkista poistuminen normaalisti. Moovy- sovelluspysäköinnin käyttäjien pysäköintitapahtuma nollautuu automaattisesti parkista poistuttua.
  • Hiekanpoiston aikana pysäköintiin käytettävissä myös keskustan rännikadut, matkustajasataman kaikki P-alueet ja Väinölänniemen tenniskentän P-alueet pe 21.4. klo 15.00 – ma 24.4. klo 12.00.

Liitteenä karttakuva puhdistettavista kaduista.

Lisätietoja:

Markku Kolari, kunnossapitopäällikkö, Kuopion kaupunki, kunnossapito, markku.kolari(at)kuopio.fi, 044 718 5675