Kuopion kaupunginteatterin johtajaksi haastatellaan viisi ehdokasta

Kuopion kaupunginteatterin etualalla Maria Jotunin muistomerkki

Kuopion kaupunginteatterin johtajan viiden vuoden määräaikaiseen virkaan 1.8.2024 alkaen kutsutaan viisi henkilöä haastatteluun. Haastattelut pidetään viikolla 17.

Haastatteluun kutsutaan Heta Haanperä, Antti Lahti, Anna-Elina Lyytikäinen, Sarianne Tursas ja Seppo Välinen. Teatterinjohtajan virkaa haki 18 henkilöä. Hakijoilta edellytetään virkaan soveltuvaa koulutusta, riittävää perehtyneisyyttä tehtäväalaan ja käytännössä osoitettua johtamistaitoa

Teatterinjohtajan tehtäviin kuuluu muun muassa vastata teatterin ohjelmistosuunnittelusta sekä korkean taiteellisen tason säilyttämisestä, vastata ohjelmiston taloudellisesta tasapainosta ja toiminnallisten tavoitteiden toteutumisesta, toimia taiteellisen henkilökunnan lähiesihenkilön sekä edustaa teatteria kaupungin ja sidosryhmien tilaisuuksissa.

Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri. Se tunnetaan erityisesti monipuolisesta, kotimaisesta ohjelmistostaan: hienoista musikaaleista, hyvästä draamasta sekä kiinnostavista vierailuista ja yhteistuotannoista. Ohjelmistossa on myös lapsille ja nuorille suunnattuja näytelmiä ja yhteistuotantoja muun muassa paikallisten oppilaitosten kanssa.

Teatterissa on kaksi kuopiolaiskirjailijoiden mukaan nimettyä näyttämöä. Minna-näyttämöllä on 464 paikkaa ja Maria-näyttämöllä on 179 paikkaa.

Kuopion keskustassa sijaitsevan teatterin tehtävänä on tuottaa korkeatasoista ja monipuolista teatteritaidetta, antaa elämyksiä ja virikkeitä sekä syventää inhimillisyyttä ja ihmisten keskeistä vuorovaikutusta.