Vilkku-fillarikausi polkaistaan käyntiin 24. huhtikuuta

Naishenkilö ajaa Vilkku-fillarilla

Varma kevään merkki, suositut Vilkku-fillarit ovat täällä taas. Kaupunkipyörien käyttöoikeuksia on mahdollista ostaa ja kaupunkipyöriä on mahdollista käyttää maanantaista 24. huhtikuuta kello 8 alkaen.

Kesällä 2023 Vilkku-fillareita on käytössä yhteensä 350 kappaletta eli sama määrä kuin viime vuonna. Kaupunkipyöräasemia on kauden alkaessa 41 kappaletta. Asemaverkostoon on tulossa maltillista täydennystä muutaman uuden aseman voimin. Uusi asema on tulossa kauden aloitukseen rautatieaseman uudistuneelle pihalle asuinkerrostalon ja asemarakennuksen väliin. Myöhemmin uudet asemat tulevat Puijolle tuolihissin läheisyyteen sekä Kauppakadulle lähelle Snellmaninpuistoa, Vuorikadun ja Kuninkaankadun väliin.

Valikoimissa säilyvät tutut käyttöoikeudet, joten kaupunkipyörien käyttöön on valittavissa jokaiselle sopiva tuote. Hintoihin ei tule muutoksia tälle kaudelle.

Koko pyöräilykauden käyttöoikeusmaksu kesälle 2023 on 60 euroa.

Ajankohtaiset tiedot asemista ja Vilkku-fillareista löytyvät osoitteesta: kaupunkipyorat.kuopio.fi tai Freebike-sovelluksesta.

Lisätietoja:
Jouni Huhtinen, liikkumispalveluiden kehittämispäällikkö, Kuopion kaupunki
044 718 5327, jouni.huhtinen(at)kuopio.fi

Hanna Väätäinen, suunnitteluinsinööri, Kuopion kaupunki
044 718 5318, hanna.vaatainen(at)kuopio.fi