Uudet pitäjäraadit valittu Kuopion maaseutualueille

152 innokasta asukasta ja toimijaa kokoontui sunnuntaina 16.4.2023 valitsemaan uudet pitäjäraadit Kuopion pitäjäraatialueille neljättä kertaa pidetyissä pitäjäkokouksissa. Pitäjäraateihin valittiin yhteensä 83 varsinaista- ja varajäsentä Juankosken, Karttulan, Maaningan, Nilsiän, Riistaveden ja Vehmersalmen pitäjien asukkaiden keskuudesta.

Pitäjäraatien kokoonpanot vaihtuivat osittain, vaikka raatien jäsenten lukumäärä pysyi likimain samana. Tämä kertoo alueen asukkaiden sitoutumista pitäjäraatitoimintaan ja alueiden kehittämiseen. Pitäjäraatien jäsenet ovat eri-ikäisiä alueilla sekä pitempään asuneita että uusia asukkaita ja maahanmuuttajataustaisia kuopiolaisia. Jäsenillä on monipuolista kokemusta ja osaamista sekä erilaisia näkökulmia alueidensa kehittämiseen.

Pitäjäraatien kokoonpanon vahvistaa lähidemokratiajaosto. Pitäjäraatien toimikausi on 1.6.2023 -31.5.2025.